Young Scientist vakantieboek
Recensie

|| Recensie || Young Scientist vakantieboek

“Young Scientist vakantieboek” samengesteld door de makers van NewScientist. Het vakantieboek staat vol met zomerse weetjes en puzzels. Zo ga je ontdekken waarom de zee niet leegloopt en waar de vlinders na de zomer naartoe gaan. Nieuwsgierig? Lees dan snel verder…

Young Scientist vakantieboek

Wil jij ook altijd alles weten en ben je super nieuwsgierig? Dan is het Young Scientist vakantieboek echt iets voor jou!

Het boek

Het Young Scientist Vakantieboek is een doeboek voor kids tussen de 8 en 12 jaar. In tien kleurrijke hoofdstukken beschrijft dit boek het fascinerende onderzoek dat schuilgaat achter zomerse bezigheden. Je ontdekt waarom de zee niet leegloopt, waar vlinders na de zomer naartoe gaan en hoe onderzoekers boeken lezen zonder ze open te slaan. Tussen de weetjes door zijn er logigrammen, nonogrammen en andere uitdagende puzzels om op te lossen. In de codekrakers maken kinderen bijvoorbeeld via een geheime boodschap kennis met tien beroemde wetenschappers uit het verleden. Met het Young Scientist Vakantieboek hebben kinderen deze zomer altijd wat te doen. Ook als het minder mooi weer is.

Voor avontuurlijke kinderen!

‘De zomer is van oudsher mijn favoriete seizoen’, zegt Jim Jansen, hoofdredacteur van New Scientist. ‘Daarnaast ben ik het liefst actief bezig met mijn kinderen van 10 en 12. Bladerend door onze nieuwe vakantieboek leer ik alles over vuur maken en is me en passant bijgebracht hoe je zelf suikerspinnen maakt. Ik weet nu ook dat je in Nederland niet mag wildkamperen. De boete kan namelijk oplopen tot 250 euro. Het Young Scientist Vakantieboek is gemaakt voor avontuurlijke kids die niet van stilzitten houden, maar wel van alles willen leren. Diep in mijn hart wenste ik dat ik weer even 11 was.’

Het Young Scientist Vakantieboek 2018 bevat de leukste wetenschappelijke weetjes, proefjes en puzzels voor kinderen van 8 tot 12 jaar over zomerse activiteiten, zoals sterrenkijken, kamperen en dieren spotten.

Onze mening

Toen ik over dit vakantieboek las werd ik erg nieuwsgierig! Ik ben zelf iemand die ook altijd graag alles wil weten en mijn man ook. Wij vallen natuurlijk niet in de leeftijdscategorie waarvoor dit boek bedoeld is, maar toch vonden wij het ook interessant om te lezen! Daan is natuurlijk nog te jong voor dit boek, maar mijn neefjes niet! Zij vallen wel in de leeftijdscategorie voor wie dit boek bedoeld is en vonden het erg interessant. Ze vonden hem beide erg leuk en nu was het probleem wie hem dan mocht hebben. Tja, dat kan natuurlijk niet gekozen worden, dus blijft hij lekker bij mij liggen en kunnen ze hem lezen als ze bij mij zijn. Mijn conclusie is dan ook dat dit echt een heel leuk boek is om aan een kind tussen de 8 en 12 jaar mee te geven op vakantie. 

Specificaties

https://nl.pinterest.com/happinessfromme/recensies/Titel: Young Scientist vakantieboek
Auteur: de makers van NewScientist
Uitgeverij: Veenmedia
Taal: Nederlands
Aantal bladzijden: 100
Uitgave: Paperback
Verschijning: April 2018

 

 Als je hierboven op het boekje klinkt, dan wordt je door doorgestuurd naar Bol.com. Natuurlijk zijn er online en offline winkels die ook dit leuke boek verkopen. Denk bijvoorbeeld aan: Bruna.

Voor meer recensies neem hier eens een kijkje![AdSense-A]

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.