Zar en de gouden druppel
Recensie

Zar en de gouden druppel

Zar en de gouden druppel is één van de boeken uit de nieuwe leesboeken serie van; Ik leer lezen met Zwijsen! Deze serie is geschreven door bekende schrijvers. Leren lezen wordt nog leuker met deze boeken voor beginnende lezers. Paul van Loon, Bette Westera, Manon Sikkel, Yorick Goldewijk en nog veel meer andere schrijvers werkten mee aan de nieuwe serie Ik leer lezen met Zwijsen. Wij lazen het boek “Zar en de gouden druppel” en in dit artikel lees je meer over dit boek.

Wij weten thuis als geen ander hoe belangrijk het plezier hebben in lezen is! Daan is een vroege leerling, ging met zijn vriendjes mee naar groep 3, maar bleek achteraf nog niet zover te zijn. Super sneu, want met name het lezen bezorgde hem dagelijks buikpijn en hij moest er niets van weten. Hij is toen lekker terug gegaan naar de kleuters, waar hij helemaal op ging bloeien! Binnen de kortste keren sloeg hij aan het lezen. Dit schooljaar is hij weer in groep 3 gestart en wat een verschil zien wij! Hij leest nu graag en met plezier boeken en is dan ook blij dat wij geregeld een leuk boek krijgen om te lezen en om er vervolgens een artikel over te schrijven.

Zar en de gouden druppel

Zar en de gouden druppel is één van de boeken uit de nieuwe serie leesboeken van “Ik leer lezen met Zwijsen”. In deze serie vind je boeken op verschillende AVI leesniveaus. Zar en de gouden druppel is een leesboek op AVI M4 niveau. Daan vond de omslag al helemaal top, want het is met Minecraft! En als het over Minecraft gaat, dan heb je Daan zijn aandacht wel.

Ik leer lezen met Zwijsen

Om kinderen te ondersteunen bij het goed leren lezen hebben uitgeverij Zwijsen en WPG Kindermedia de handen ineengeslagen. Met de kennis van de leesexpert zijn kinderboekenschrijvers gevraagd nieuwe, spannende, grappige en vooral leuke kinderboeken te schrijven. Zo worden plezier in lezen en goed technisch leren lezen gecombineerd. De boeken zijn geïllustreerd door de beste illustratoren uit Nederland en Vlaanderen. Voor alle kinderen is er een geschikt boek: voor de lettervreters waarbij de leesontwikkeling als een speer verloopt en voor de letterpuzzelaars voor wie het lezen net wat moeizamer verloopt. Ik leer lezen met Zwijsen is er dus voor iedereen!

Waar gaat het boek over?

In het boek van Zar en de gouden druppel stapt je kind in de wereld van Minecraft. Voor veel kinderen zal dit een bekende wereld zijn, maar als dit niet zo is, dan is het zeker leuk om deze te ontdekken! Zar gaat meedoen aan een wedstrijd! Alle spelers hebben namelijk een brief gekregen waarin deze wedstrijd bekend wordt gemaakt. De winnaar van de wedstrijd krijgt een gouden druppel! Die wil iedereen natuurlijk wel winnen, want de gouden druppel is heel veel waard! Zou het Zar lukken om de gouden druppel te winnen?

Super leuk! Ik vond een filmpje op Youtube waarin Rian Visser ( de schrijfster van het boek) zelf vertelt over dit leuke boekje!

Onze mening over Zar en de gouden druppel?

Zeg je Minecraft, dan wordt Daan blij! Een boek over Minecraft vind hij dan ook helemaal geweldig! Daan is echt een lezer die alleen verder leest als hij een boek leuk vindt. Zar en de gouden druppel viel zeker in de smaak, want hij pakte het boek steeds weer tijdens ons kwartiertje lezen in de avond. Daan is dus helemaal fan van Zar!

En wat ik ervan vond? Ook in ben enthousiast! Het boekje is lekker kleurrijk en goed te lezen. Hoewel Daan in groep 3 zit, heeft hij ondertussen een mooi leesniveau ontwikkeld. Zar en de gouden druppel is een boekje op AVI M4 niveau en was prima te lezen voor Daan. Er zaten natuurlijk wel wat uitdagingen in qua lezen, maar dat schrok Daan niet af om te lezen en hij leerde zo ook weer nieuwe dingen.

Wij zijn enthousiast over dit boek en ook zeker over de nieuwe leesboeken serie van “Ik leer lezen met Zwijsen”!

“Zar en de gouden druppel” kopen

Titel: Zar en de gouden druppel | Auteur: Rian Visser | Illustraties: Mark Baars | Uitgeverij: Zwijsen | Taal: Nederlandstalig | Aantal bladzijden: 40 | Uitgave: Hardcover | Verschijning: Februari 2023 | Leeftijd: vanaf 7 jaar | AVI-niveau: M4

Volg Happinessfromme ook op Facebook, Instagram & Pinterest en blijf op de hoogte van o.a. de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates & nog veel meer leuks…

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.