Lekker zelfgebakken cakes muffins en brownies.
Food,  Recensie

Lekker zelfgebakken cakes muffins en brownies.

Lekker zelfgebakken cakes muffins en brownies, bij de titel van het boek word ik al enthousiast! En als je dan die heerlijke zelfgebakken cakes muffins en brownies op de voorkant van het boek ziet, dan kan ik echt niet wachten met bakken! Het idee van het boek is dat je alle baksels, precies kunt bakken naar je eigen zin. Dat gaat zeker lukken dankzij de tips en vele variaties in dit kookboek.

Lekker zelfgebakken cakes muffins en brownies is een heerlijk bakboek voor fans van cakes, brownies, muffins en andere eenvoudige bakrecepten. In ieder hoofdstuk van het boek krijg je zowel een basisrecept als heel veel ideeën om het basisrecept aan te passen aan jouw wensen en fantasie. Alle recepten vragen een minimum aan voorbereiding en materiaal.

Lekker zelfgebakken cakes muffins en brownies

Wat ik zelf altijd wel heel erg fijn vindt, is als een bakboek begint met een duidelijke inleiding. Gewoon even een uitleg over de dingen die belangrijk zijn en voor de verklaring van symbolen die bij de recepten gebruikt worden. Zo is het bij bakken natuurlijk belangrijk dat je je aan een “regels” houdt om tot een goed resultaat te komen. Je moet weten hoe je oven werkt en je leest dat het uitmaakt van welke materiaal je bakvorm gemaakt is (weer wat geleerd). Een fijn begin van dit boek, want al het bovenstaande komt voorbij.

12 basisrecepten en 50 variaties

12 basisrecepten en 50 variaties dus! Het idee van het boek is dat je steeds een basisrecept krijgt, gevolgd door verschillende variaties op dit recept. Je krijgt bijvoorbeeld eerst het basisrecept voor een cookie cake, daarbij staan extra’s die je toe kunt voegen als je dat wilt. Na het basisrecept volgen de variaties met bijvoorbeeld chocolade, hazelnoot en kastanje. Daarnaast kan je bijvoorbeeld de bloem vervangen door boekweitmeel, je kunt ingrediënten toevoegen of juist weglaten. Door te experimenten komt je uiteindelijk tot het recept dat jij het lekkerste vindt!

Lekker zelfgebakken Cakes, muffins & brownies - boek

Bij de basisrecepten wordt stap voor stap verteld wat je moet doen, bij variaties moet je soms even heen en weer bladeren. Wat mij betreft geen enkel probleem! Achterin het boek vind je nog “de kers op de brownie” met decoraties, siropen en glazuur. Bij ieder recept staat een foto van het eindresultaat, je weet dus waar je je op kunt verheugen!

Franse meelsoorten

Het boek is van oorsprong Frans, dit valt op doordat sommige meelsoorten anders genoemd worden dan hier. Er zitten ook soorten tussen die je hier niet kunt krijgen, maar als je even online zoekt, dan vind je soorten die er het meest mee overeenkomen. Voor de meeste recepten gebruik je bloem, patent bloem en boekweit. In het boek zijn verder geen moeilijke ingrediënten te vinden.

Voor wie is dit leuke boek?

Dit super leuke bakboek is wat mij betreft voor iedereen die wel van een lekkere cake, muffin of brownie houdt! Het fijne is dat je geen keukenprinses hoeft te zijn, want de instructies zijn heel duidelijk. Ik ben ook geen keukenprinses en ik kan het allemaal heel goed volgen. De variaties zien er ook heel erg lekker uit en ik denk dat je vooral het lef moet hebben om te experimenten met de varianten. Op die manier kom je tot het recept dat je zelf het lekkerste vindt!

Mijn mening

Wat ik van dit boek vond? Nou, dat heb je denk ik wel al tussen de regels door kunnen lezen. Ik ben absoluut geen keukenprinses, maar ik begrijp dit boek prima! Of ik het lef heb om te experimenten met de variaties, dat weet ik nog niet. Misschien dat ik een variatie nog wel aan durf, maar zelf dingen combineren, toevoegen of weglaten vind ik wel spannend. De schrijfster geeft slimme tips, dat vind ik heel erg fijn. Als je gaat bakken hoor ik altijd dat je precies het recept moet volgen, omdat het anders kan mislukken. Door dit boek krijg ik het idee dat het wel meevalt en je prima zelf dingen kan proberen die je lekker vindt.

Creëer, ontdek en vind jouw favoriet! Wat is jouw favoriet?

Titel: Lekker zelfgebakken cakes, muffins & brownies | Auteur: Owi Owi Fouette-moi | Uitgeverij: Deltas | Taal: Nederlandstalig | Aantal bladzijden: 144 | Uitgave: Hardcover | Verschijning: Oktober 2023


Volg Happinessfromme ook op Facebook, Instagram & Pinterest en blijf op de hoogte van o.a. de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates & nog veel meer leuks…

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.