Alles op 1 kaart
Review,  Spelletjes & Speelgoed

Alles op 1 kaart

Alles op 1 kaart, een tof nieuw spel dat helemaal in ons straatje past! Het is van de makers van Qwixx, één van onze favorieten om te spelen! Bij Alles op 1 kaart is je doel om de rijen met kleuren op jouw kaarten zo efficiënt mogelijk te vullen. Probeer daarbij zo min mogelijk dobbelstenen te verspillen! De speler die als eerste vier kaarten gewaardeerd heeft, is de winnaar…

Met dit soort spelletjes vind ik altijd dat je er eerst even in moet komen, maar zodra iedereen het spel snapt dan is het heel leuk! De spelletjes zijn niet te moeilijk, duren niet heel erg lang, maar tegelijkertijd moet je wel degelijk tactisch bezig zijn. Wij hebben Alles op 1 kaart gespeeld en ik vertel je er in dit artikel meer over!

In Alles op 1 Kaart blijf je door een beetje geluk en door tactische beslissingen constant op het puntje van je stoel zitten. Ga jij de uitdaging aan?

Alles op 1 kaart

Alles op 1 kaart is dus een nieuw dobbelspel van de makers van Qwixx. Alle spelers vullen tegelijkertijd de rijen van hun kaarten. Het resultaat van de dobbelstenen kruis je aan op één van je kaarten, maar denk daarbij wel goed na op welke manier je de meeste punten kunt halen!

Inhoud doos

  • 5 dobbelstenen
  • 30 uitwisbare kaarten
  • 4 stiften
  • spelregels

Spelverloop

Natuurlijk is het wel fijn als je een beetje een idee hebt van hoe het spel gespeeld wordt! Ik ga je niet alle puntentellingen en dergelijke uitleggen, een goede beschrijving daarvan vind je wel in de spelregels als je het spelletje aanschaft. Wel vertel ik je hoe het spel verloopt, zodat je weet waar je je op voor kunt bereiden.

Voorbereiding

Schud de dertig kaarten en leg ze op de kop midden op tafel. Kies een startspeler, deze speler krijgt de dobbelstenen. Alle spelers krijgen een stift en iedere speler pakt twee kaarten van de stapel. De kaarten leggen de spelers open voor zich neer, zodat ze voor alle spelers zichtbaar zijn.

Spelverloop

De speler die aan de beurt is gooit de dobbelstenen. Na het gooien mag de actieve speler één of meer dobbelstenen opnieuw gooien. Dit mag je in je beurt maximaal twee keer doen. Nadat je dus voor de derde gegooid hebt, is je worp definitief.

Alle spelers mogen om de beurt het resultaat van de worp op één van hun kaarten aankruisen. Daarbij moet je wel rekening houden met een aantal dingen;

  • Het resultaat moet je op één kaart aankruisen, je mag het niet over twee kaarten verdelen.
  • De gekleurde rijen moet je van links naar rechts vullen.
  • Je mag alleen een kleur kiezen als je alle dobbelstenen van die kleur op je kaart aan kunt kruisen, je mag niet maar een deel van de dobbelstenen gebruiken.
  • Het is niet verplicht om velden aan te kruisen, maar als je ervoor kies om wel velden aan te kruisen, dan moet je ook alle dobbelstenen gebruiken die je kunt activeren.

Einde

Als een speler op één kaart minimaal drie rijen volledig heeft weten te vullen, dan wordt deze kaart gewaardeerd. De speler legt deze kaart vervolgens naast zich neer en mag hier niets meer op aankruisen. Hij pakt vervolgens een nieuwe kaart van de trekstapel en speel hierop verder. Het spel eindigt na de beurt waarin een speler zijn vierde kaart heeft gewaardeerd. Daarna volgt de algehele puntentelling!

Wat vind ik van Alles op 1 kaart?

Van Qwixx was ik al een groot fan! Alles op 1 kaart is net zo’n heerlijk vlot spel om te spelen. De regels zijn duidelijk en als je ze eenmaal goed doorhebt, dan kan je goed tactisch gaan spelen! Je moet daarbij niet alleen je eigen kaarten in de gaten houden, maar ik vind het ook belangrijk om te zien wat mijn tegenspelers doen. Een spelletje doen we vooral voor de gezelligheid, maar daarnaast ben ik ook competitief en wil ik natuurlijk wel winnen! Groot pluspunt vind ik dat het geen super lang spel is, maar dat je het in een kwartiertje kan spelen. Daarnaast is het formaat van het doosje ook heel fijn, ideaal om mee op vakantie te nemen!

“Alles op 1 kaart” kopen

Titel: Alles op 1 kaart | Aantal spelers: 2-4 spelers | Leeftijd: 8+ | Speeltijd: 20 min. | Taal: Nederlandstalig | Genre: Dobbelspel | Uitgever: White Goblin Games

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.