Hooikoorts Similasan
Beauty & Gezondheid,  Review

Help! Ik heb hooikoorts…

Ik kan oprecht zeggen dat ik van het heerlijke weer genieten de afgelopen maand! Ik snap dat het uitzonderlijk is, maar ik ben echt een zon mens, dus van mij mag het ieder jaar zo vroeg in het jaar prachtig weer zijn! Er is alleen één maar… Ik heb hooikoorts! Rode en tranende ogen, een loopneus en constant niezen. Gezien het mooie weer heb ik er dit jaar al vroeg last van! Dankzij fijne oogdruppels viel het de afgelopen heel erg mee, benieuwd welke?

Hooikoorts

Als je last van hooikoorts hebt, dan weet je dat vast wel. Toch kan het zijn dat je niet direct door hebt dat het hooikoorts is! Zelf had ik het ook niet door, totdat het steeds erger werd, toen viel het kwartje.

Hooikoorts is een allergie voor het stuifmeel van grassen, planten en/of bomen. Als reactie kan je last krijgen van een jeukende, verstopte en/of loop- neus. Daarnaast kan je ook veel last van niesbuien hebben.

Hooikoorts is heel vervelend, maar gelukkig is het niet schadelijk! De klachten verdwijnen vanzelf weer als het stuifmeel uit de lucht is.

Symptomen

  • Het lijkt om een verkoudheid, maar dan wel één die als maar aanhoudt.
  • Veel niezen en jeuk in de neus en/of ogen.
  • Rode en tranende ogen.
  • Een verstopte neus of juist een loopneus.
  • Droge keel en last van hoesten.

Wat doe je er aan?

  • Allereerst, bij twijfel neem altijd contact op met je huisarts!
  • Smeer een beetje vaseline een de binnenkant van je neus en rond je ogen, de stuifmeel blijft aan de vaseline vast plakken.
  • Als je last van je ogen hebt, probeer er niet in de wrijven! Wrijven verergert het alleen maar, je kunt immers pollen aan je handen hebben zitten. Probeer je handen dus regelmatig te wassen om dit te voorkomen.
  • Draag een zonnebril! Een zonnebril biedt enige bescherming tegen rondzwervende pollen.
  • Oogdruppels die je ogen beschermen en de symptomen verminderen.

Similasan oogdruppels

Similasan hooikoorts oogdruppelsIk volg natuurlijk altijd alle tips op, maar eerlijk is eerlijk, niet alles helpt even goed! Zelf heb ik het meeste baad bij mijn zonnebril, met als gevolg dat ik altijd een witte zonnebril draag, aangezien de rest van mijn gezicht wel mooi verkleurd in de zon. Om die reden heb ik al meerdere soorten pilletjes en hooikoorts oogdruppels gebruikt, maar tot nu toe zonder gewenst effect. Ik kreeg de kans om een soort oogdruppels te proberen die ik nog niet kende, dat laat ik me geen twee keer zeggen natuurlijk πŸ˜‰ . De oogdruppels die ik heb gekregen zijn van Similasan en speciaal voor hooikoorts klachten, als kan je ze ook voor andere allergieΓ«n gebruiken! Als je hier klikt, dan vind je alle informatie over de oogdruppels.

Even in het kort

Similasan hooikoorts oogdruppels kan je gebruiken als je last heb van geΓ―rriteerde, gezwollen en jeukende ogen die ontstaan zijn door allerlei allergische reacties. Hooikoorts is een allergische reactie op pollen of stuifmeel, waar bijna een miljoen mensen mee kampen. Deze zachte hydraterende en kalmerende oogdruppels zijn ook te gebruiken bij brandende ogen door huisstofmijt, huisdieren of vergelijkbare allergieΓ«n. Ze hebben snel effect bij droge en geΓ―rriteerde ogen, ze hydrateren en kalmeren. De oogdruppels bestaan uit de beste natuurlijke bestandsdelen, van hoge Zwitserse kwaliteit. Je kunt ze gerust gebruiken met contactlenzen. Lees voor gebruik altijd eerst de bijsluiter!

Wat vond ik ervan?

Nu is het pollen en stuifmeel seizoen natuurlijk nog niet op zijn hoogtepunt, maar tijdens de mooie dagen in februari heb ik de oogdruppels gebruikt. Normaal merk ik het direct tijdens het mooie weer, maar deze keer heb ik weinig tot geen last gehad. Mijn moeders ogen traanden wel al lekker, dus er hing wel wat in de lucht! Tot nu toe ben ik dus heel positief over deze oogdruppels en zou ik je ze ook zeker aanbevelen!

Heb jij last van hooikoorts? Wat is je beste tip om de symptomen te verzachten/ tegen te gaan?

“Similasan Hooikoorts druppels” kopen 

Volg Happinessfromme ook op Facebook, Instagram & Pinterest en blijf op de hoogte van o.a. de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates & nog veel meer leuks… β™₯

Mijn Interactieve Video Microscoop van VTech!
Mijn Interactieve Video Microscoop van VTech is Speelgoed van het Jaar in Nederland! Wederom super leuk en leerzaam speelgoed voor de wat oudere kinderen. Alle kleine en grote professoren; welkom in de wereld van virussen en cellen! Mijn Interactieve Video Microscoop valt zeker in de smaak bij alle wijsneuzen van 7 tot 99 jaar! Natuurlijk mag je er ook gewoon mee spelen als je 100 bent πŸ˜‰ . Turen naar de grootste geheimen van het aardse leven is natuurlijk super indrukwekkend, wie wil dat nu niet? Gerelateerd
Verder Lezen
Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2022 Winnaars Vakjury
De vakjury heeft de winnaars van de Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2022 bekend gemaakt! Tijdens de zomervakantie hebben ze 156 stuks speelgoed uitgebreid getest en beoordeeld. Hier zijn uiteinde drie winnaars in 15 categorieΓ«n uitgekomen! Vanaf nu mag het publiek, dus ook jij, stemmen op hun favoriet. Dit kan tot en met 28 oktober 2022 en je maakt daarbij ook nog eens kans op een mooie prijs als je stemt! Gerelateerd
Verder Lezen
Badmode 2022, zeker niet te missen in deze prachtige zomer!
Wat een prachtige zomer hebben we dit jaar hè! Ik kan daar zeker van genieten! Fijne badmode mag dan ook zeker niet ontbreken deze zomer, al voel ik mij soms wel onzeker in badmode. Gelukkig staat de Badmode 2022 bij veel verschillende lichamen, zo vind ik het bijvoorbeeld heel fijn om een jurkje of rokje over mijn badkleding te dragen. Ook dat kan natuurlijk gewoon, lekker dat dragen waar je je prettig in voelt. Gerelateerd
Verder Lezen
Langer zelfstandig blijven wonen, denk eens aan het plaatsen van een mantelzorgwoning
Het plaatsen van een mantelzorgwoning kan bijdragen aan de wens om langer zelfstandig te blijven wonen. Langer zelfstandig blijven wonen is een wens van steeds meer mensen die hulpbehoevend zijn. Ik begrijp dat wel, want wie wil er nu niet in zijn fijne vertrouwde omgeving blijven wonen? Een mantelzorgwoning is een woning voor mensen die mantelzorg behoeven, een fijne woonoplossing voor hen die graag in een vertrouwde omgeving willen blijven wonen. Gerelateerd
Verder Lezen
De voordelen van Perzische tapijten(1)
Ben je van plan om binnenkort je interieur een nieuwe boost te geven? In dat geval is het zeker geen slecht idee om een Perzisch tapijt aan te kopen. Het is namelijk om meerdere redenen voordelig om deze aan te kopen. In dit artikel gaan we wat dieper in op de verschillende voordelen. Gerelateerd
Verder Lezen

3 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.