KidiZoom Vloggercam van VTech
Review,  Spelletjes & Speelgoed

Veel vlogplezier met de KidiZoom Vloggercam van VTech!

Met de KidiZoom Vloggercam van VTech wordt je kind zelf een vlogger! Nu heeft iedere ouder natuurlijk wel een mening over of vloggen geschikt is voor kinderen of niet en dat mag! Ik vind het niet zo’n probleem en Daan heeft dan ook met heel veel plezier de KidiZoom Vloggercam uitgeprobeerd! Zelf kijkt hij graag naar YouTube filmpjes tijdens het spelen van Minecraft op de Switch en nu kan hij zijn eigen filmpjes opnemen.

Het zijn geen professionele filmpjes overigens, het is vooral heel grappig om hem bezig te zien. Daarnaast loopt hij graag met de vlogcamera achter ons aan, om ons ‘stiekem’ te filmen. Hij vindt hem heel erg leuk en ik denk dat hij in de loop van de tijd ook steeds beter gaat snappen hoe alles nu precies werkt. Op dit moment is hij bijna 7 jaar en sommige dingen zijn toch nog best een beetje lastig. Niet erg, want wij helpen hem, maar straks kan hij alles alleen! In dit artikel gaan wij je vertellen wat wij van de KidiZoom Vloggercam vinden!

Vlogplezier met de KidiZoom Vloggercam

Is de camera opgeladen? Vloggen maar dan! Dat kan natuurlijk zoals je alle Youtube sterren ziet doen, maar dankzij de green screen die bij de Kidizoom Vloggercam zit kan je zelf ook kiezen uit 20 geanimeerde achtergronden! “Hé, ben je nu ineens onzichtbaar geworden in je filmpje?” Naast het vloggen kan je natuurlijk ook leuke foto’s maken van al je belevenissen.

Omschrijving van de Kidizoom Vloggercam

 • De Kidizoom Vloggercam heeft een flip-up lens, waarmee je makkelijk een selfie-video kunt maken.
 • Voorzien van een 2.4 inch kleuren lcd-scherm
 • Cameraresolutie: max. 720p HD voor video’s en max. 5MP voor foto’s
 • MicroSD-kaart ingang om het standaard geheugen van 256MB uit te breiden, dat is ook zeker een aanrader!
 • Met de meegeleverde USB-kabel zet je gemakkelijk je foto’s en filmpjes over naar de computer.
 • De Vloggercam werkt op een ingebouwde oplaadbare accu, die makkelijk op te laden is.
 • Uiteraard wordt de Vloggercam geleverd met een statief en een polsbandje, zodat hij niet zomaar kan vallen!
 • Kenmerkend; de cam heeft een stevig en duurzaam design.

KidiZoom Vloggercam van VTech doos

De Kidizoom Vloggercam, voor- & nadelen

Al het speelgoed wat je tegen komt heeft natuurlijk zijn voor- & nadelen. Daarbij komt dat wat ik misschien een voordeel of een nadeel vindt, iemand dat misschien heel anders ziet. Zoveel mensen, zoveel wensen zeg ik altijd maar!

Voordelen

 • De Vloggercam kan tegen een stootje! Echt, dit vind ik zo ontzettend belangrijk met kinderen! Hoe groot is anders de teleurstelling als hij binnen een korte tijd al kapot is.
 • Hij is lekker compact, zodat kleine kinderhandjes hem gemakkelijk kunnen bedienen.
 • Er is ontzettend veel te ontdekken dankzij de vele extra effecten.
 • Op de Vloggercam kan je een maximale speeltijd instellen. Misschien geen voordeel voor de kinderen, want de cam is veel te leuk om mee te stoppen. Wel zeker een voordeel voor papa en mama! “Hé, de batterij is leeg, hij moet eerst even aan de oplader.” En ja, natuurlijk kan je daar samen ook gewoon afspraken over maken, maar soms is een dergelijke functie gewoon ontzettend handig.
 • Je kunt het geheugen makkelijk uitbreiden, wat ook zeker een aanrader is!

Nadelen

 • De ingebouwde accu is enerzijds natuurlijk een voordeel, het nadeel eraan is wel dat als hij kapot gaat je hem niet meer kan maken.
 • Waar we steeds mee gewend zijn om apparaten met een USB-C kabeltje op te laden, moet de Kidizoom Vloggercam met een Micro-USB kabeltje opgeladen worden.
 • Het kleine geheugen dat de Vloggercam van zichzelf heeft, wat gelukkig op te lossen is door het geheugen uit de breiden met een Micro SD Kaart van max. 32GB (die gelukkig heel betaalbaar zijn).

KidiZoom Vloggercam van VTech

En, wat vinden wij van de Kidizoom Vloggercam?

Zie je dat koppie hieronder? Dat zegt wel genoeg denk ik… De Kidizoom Vloggercam van VTech is echt een hele toffe gadget om te hebben! Daan kijkt graag Minecraft filmpjes op Youtube, hij bouwt dan alles na op Minecraft voor de Switch. Ongelooflijk hoe snel ze dan dingen oppikken! Dat gold ook voor de Kidizoom Vloggercam. We moesten hem even op weg helpen, maar snel wist hij het beter dan dat wij het wisten!

Zijn vlogs zijn ontzettend grappig, ze beginnen altijd met: “Welkom bij mijn vlog, vandaag gaan we in Minecraft bouwen, doe je mij na?” Vervolgens zegt hij zo nu en dan wat hij doet, vergeet hij af en toe te filmen en is hij super chaotisch. Soms vergeet hij ook om op opnemen te drukken, maar wat een lol heeft hij ermee! Of het een vlogger in wording is, dat weet ik niet, maar plezier dat heeft hij en dat is belangrijkste!

KidiZoom Vloggercam van VTech

Het kritische oog van mij als ouder ziet meer voordelen dan nadelen aan dit leuke speelgoed. Onze kinderen groeien nu eenmaal op in een wereld vol technologie en hoe leuk is het dan om spelenderwijs op jonge leeftijd dit soort dingen al te ontdekken. Ik ben met name blij met het stevige design, want een ongelukje zit immers in een klein hoekje. Nu moet ik ook zeggen dat ik niet anders van VTech gewend ben qua degelijkheid, ook de Kidi DJ Mix is hier een grote hit! VTech is er voor zowel jonge als wat oudere kinderen.

“Kidizoom Vloggercam” kopen

Ook leuk: de VTech Kidizoom Action Cam & de VTech Kidizoom DUO DX Camera

Volg Happinessfromme ook op Facebook, Instagram & Pinterest en blijf op de hoogte van o.a. de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates & nog veel meer leuks…

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.