Les Papattes, strategisch houten spel voor buiten!
Review,  Spelletjes & Speelgoed

Les Papattes, strategisch houten spel voor buiten!

Les Papattes is een strategisch houten spel voor buiten. Wij namen Les Papattes mee naar de camping en zijn helemaal enthousiast! Het is ideaal om gezellig samen te spelen als het mooi weer is! Daarbij is het spel niet alleen voor kinderen, maar ook de papa’s en mama’s kunnen het prima tegen elkaar spelen! In dit artikel ga ik meer vertellen over Les Papattes.

Bij het spel Les Papattes kruip je in de huid van één van de dorstige savanne dieren. De zon brandt namelijk op de savanne, alle dieren hebben dorst, maar gelukkig is de rivier niet zo heel ver weg! Helaas liggen er wel krokodillen op de loer in de rivier, de dieren moeten dus wel goed opletten dat ze niet in de rivier vallen! Les Papattes is een mooi houten spel van stevige kwaliteit, waardoor je er veel speelplezier aan kunt beleven!

Les Papattes, strategisch houten spel voor buiten!

Toen Les Papattes binnen kwam keek ik op van het gewicht van het pakketje! Het kratje weegt er goed in en dat komt doordat het spel is gemaakt van massief hout, wat ervoor zorgt dat het spel lang mee kan gaan! Alle onderdelen van het spel kunnen netjes in de kist opgeborgen worden, dus hij is ook gemakkelijk mee te nemen.

Inhoud Les Papattes

  • De kist om alles in op te bergen
  • de spelregels
  • een rivier (3 meter touw met aan de uiteinden krokodillenpoten)
  • 4 blauwe papattes van Lou de Zebra
  • 4 grijze papattes van Tod de Olifant
  • 4 groene papattes van Zoé de Gazelle
  • 4 oranje papattes van George de Leeuw
  • 4 bananen van de gekke apen

Les Papattes, strategisch houten spel voor buiten! Papattes

Spelverloop Les Papattes

De savanne dieren hebben dorst! Lukt het ze om zo dicht mogelijk bij de rivier te komen, zonder dat ze worden opgegeten door krokodillen? Jij bent natuurlijk één van de savanne dieren en je strijd tegen de andere spelers om de meeste punten te verzamelen.

Voorbereiding

Les Papattes is zo’n heerlijk spel dat niet veel voorbereidingen nodig heeft. Je pakt de rivier met de krokodillenpoten uit de kist en legt deze neer. Vervolgens markeer je een punt op zeven meter afstand vanaf de rivier. Daan koos voor een schep als markering, die neemt hij toch overal mee naartoe op de camping, dus die had hij zo bij de hand. Daarnaast kiest elke speler een kleur papatte en krijgt iedere speler één banaan.

Les Papattes, strategisch houten spel voor buiten! Spelen

Spelverloop

Alle voorbereidingen klaar? Dan kan het spel van start gaan! Als je het eenmaal doorhebt, dan is het spel echt super gemakkelijk en is het vooral een kwestie van heel tactisch gaan spelen!

Iedere speler heeft dus 4 houten schijven (papattes) en moet proberen om daarmee zoveel mogelijk punten te behalen. De punten kan je behalen door zo dicht mogelijk bij de rivier te gooien. Hier zijn wel een aantal regels aan verbonden, maar dat wordt wel heel ingewikkeld om hier allemaal uit te leggen. De spelregels bij het spelen maken dit helemaal duidelijk. Er zijn namelijk verschillende redenen waardoor je papattes alsnog in de rivier kunnen verdwijnen!

Je kunt uiteindelijk op verschillende manier punten behalen. Je krijgt namelijk punten voor al je schijven die nog in het spel zijn, voor schijven die zo dicht mogelijk bij de rivier liggen én voor de twee schijven van dezelfde kleur die vanaf de rivier gezien het dichtst bij elkaar liggen.

Les Papattes, strategisch houten spel voor buiten! voetstappen en de rivier

Les Papattes op Youtube!

Op Youtube vond ik een filmpje van Les Papattes. Ik vind het altijd wel leuk om dit soort filmpjes ook te delen in een review, zo krijg je als lezer ook een beter beeld van een spelletjes. Enige nadeel is dat het filmpje wel in het Frans is, maar het is redelijk goed te volgen en daarnaast zeggen de beelden ook genoeg als je Franse taal niet begrijpt.

 

Einde

Aan alle leuke spelletjes komt helaas een einde, zo ook aan Les Papattes! Het spel is namelijk afgelopen als één van de spelers 25 punten heeft behaald. Nu kan je dit aantal natuurlijk altijd zelf wijzigen als je het te leuk vindt om te stoppen, of je speelt het spelletje gewoon nog een keer!

Wat vinden wij van Les Papattes?

Wellicht heb je het al opgemerkt tijdens het lezen van dit artikel, maar wij zijn allemaal super enthousiast over Les Papattes! Het is een spel van goede kwaliteit, een goed te begrijpen spelverloop en makkelijk mee te nemen!

Als we met Daan spelen, dan spelen voor de lol en op een manier dat Daan ook goed mee kan doen met het spel. Wanneer we tegen elkaar spelen, dan wordt er echt wel tactischer gespeeld! Het spel is dus niet alleen leuk voor kinderen, het is ook super leuk voor volwassenen.

Les Papattes is een ideaal spel als het buiten lekker weer is. Het enige wat je nodig hebt is namelijk een mooi stuk gras! Daarmee is het ook direct een ideaal spel om lekker mee naar de camping te nemen. Wij speelden op de camping al andere spelletjes die van hout gemaakt zijn, maar Les Papattes is daar zeker een hele mooie aanvulling op.

Zijn er dan geen minpunten? Wat betreft het spel kan ik zo geen minpunten bedenken. Het enige wat je misschien tegenhoudt om dit spel aan te schaffen is de prijs. Het spel is namelijk best prijzig, maar gezien de kwaliteit is dit zeker een redelijke prijs.

Les Papattes is een super leuk tactisch houten spel om tijdens het mooie weer lekker buiten te spelen!

“Les Papattes” kopen

Titel: Les Papattes | Aantal spelers: 2-4 spelers | Leeftijd: 6+ | Speeltijd: 20-30 min. | Taal: Nederlands/Frans | Genre: Houten vang- en werpspel | Uitgever: Tactic

Volg Happinessfromme ook op Facebook, Instagram & Pinterest en blijf op de hoogte van o.a. de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates & nog veel meer leuks…

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.