De VTech Marble Rush Super Sky Tower Set
Review

De VTech Marble Rush Super Sky Tower Set XL300E

De VTech Marble Rush Super Sky Tower Set is een prachtige nieuwe knikkerbaan in de Marble Rush serie van VTech. Spelen met knikkers is van alle tijden, al speelden mijn ouders heel anders met knikkers dan dat Daan nu doet. Mooi om te zien dat zo’n speelgoed trend door de jaren heen blijft bestaan, maar zich toch ook wel ontwikkeld. In dit artikel meer over de De VTech Marble Rush Super Sky Tower Set die wij van VTech kregen.

Daan had al de VTech Marble Rush Super Action Set, waar hij helemaal gek op is. Daar kochten wij hem nog een andere set bij (maar ik ben even kwijt welke dat was). Hij heeft er al uren speelplezier opzitten met de Marble Rush knikkerbanen en is dan ook helemaal enthousiast over deze nieuwe set. Een treintje dat rond rijdt en zelfs een lift voor de knikkers!

De VTech Marble Rush Super Sky Tower Set doos

Marble Rush Super Sky Tower Set

Hoe hoog kan jij deze Marble Rush bouwen? The sky is the limit, maar verder kom je een heel eind met deze toffe set. Er is altijd beweging te vinden in de Super Sky Tower set. Die beweging komt door de lopende band die de knikker zowel horizontaal als verticaal kan vervoeren. En dit is niet het enige dat beweegt! Ook de elektronische trein vervoert knikkers, wat zorgt voor een extra dimensie in deze mooie set.

De VTech Marble Rush Super Sky Tower Set 1

Plaats je knikkers in de hoogste trechter en kijk hoe ze door de verschillende banen, bochten en obstakels rollen. De lopende band pikt de knikkers op, waardoor ze lekker in beweging blijven. Ook bij de trein worden je knikkers in- en uitgeladen. In deze set zitten in totaal 143 onderdelen en 10 knikkers! Genoeg voor uren speelplezier dus.

Combineer met andere Marble Rush speelsets voor nog meer speelplezier!

Knikkerbaan bouwen

Knikkeren is dus iets voor alle generaties en dat is niet anders bij het bouwen van een knikkerbaan! Hoewel Daan heel goed zelf zijn banen kan bouwen, helpt papa maar al te graag mee. Eerst hebben ze de baan netjes volgens het boek gebouwd, ik wilde natuurlijk wel even mooie foto’s kunnen maken! Al snel werd hij uit elkaar gehaald en gecombineerd met de twee andere knikkerbanen die hij al heeft van Marble Rush. Het bouwwerk wordt steeds groter en de knikkers kunnen de hele baan over rollen!

Spelen en ontdekken

Wij zijn al jaren grote fan van VTech speelgoed, je kan er altijd vanuit gaan dat je kind er veel speelplezier van heeft. Dat niet alleen trouwens, want bij al het speelgoed leren ze ongemerkt ook een heleboel! Dat vind ik echt een enorm pluspunt. Niet dat leren altijd belangrijk is, maar het zorgt wel voor een beetje extra uitdaging waardoor het speelgoed ook interessant blijft.

Ook bij het bouwen van de knikkerbanen leren ze veel. Samen zo’n knikkerbaan bouwen, goed nadenken en vervolgens spelen; in dat hele pakket zit de kracht van speelgoed dat nooit over datum raakt. Het bouwen en spelen met de knikkerbaan stimuleert de ontwikkeling van de motoriek, creativiteit en het logisch denken. Bovendien blijft het speelgoed aantrekkelijk voor alle kleine (vanaf 4 jaar) en grotere knikkerfans, het plezier in spelen niet verloren.

Wat vinden wij van de Marble Rush Super Sky Tower Set?

Zoals ik eerder in dit artikel al vertelde waren wij al in het bezit van twee Marble Rush sets. De Marble Rush Super Sky Tower set is zeker een hele mooie aanvulling! Zeker ook omdat er een automatisch bewegingselement in zit, dat vindt Daan helemaal fantastisch. Zonder dat hij iets hoeft te doen blijven de knikker nu lekker rollen. Daan (8 jaar) is echt helemaal enthousiast over zijn nieuwe Marble Rush set. Hij had hem binnen no time in elkaar en kon niet wachten om hem te gaan combineren met de andere banen.

Ook ik vind het weer een prachtige set, die uitdaagt om een nog grotere knikkerbaan te maken! Het mooie aan deze knikkerbaan is de lift, waardoor de knikkers ook zelf de hoogte in gaan en dus ook weer naar beneden kunnen rollen. Door de set te combineren ontstaan er prachtige grote knikkerbanen en volgens mij is Daan nog lang niet uitgespeeld! Dat vind ik belangrijk, speelgoed waar je mee kan blijven spelen, omdat je steeds je fantasie moet gebruiken om een baan in elkaar te bouwen.

Wat vind jij van Marble Rush? Ofwel, van deze knikkerbaan sensatie?

Volg Happinessfromme ook op Facebook, Instagram & Pinterest en blijf op de hoogte van o.a. de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates & nog veel meer leuks…

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.