Daan MATCH Super Mario - 5 op een rij
Review,  Spelletjes & Speelgoed

MATCH Super Mario – 5 op een rij

MATCH Super Mario is een spel waarbij het de bedoeling is dat je 5 op een rij maakt. Naar de Super Mario editie zijn er ook nog andere edities verkrijgbaar, maar daarover later meer. Wij ontvingen een exemplaar van dit leuke spel en hebben het uitgebreid uitgetest. Het leuke was dat niet alleen Daan het leuk vond, maar ook vriendjes die kwamen spelen vonden het heel erg leuk!

Een spelletje dat zeker in de smaak valt dus! Het concept is eigenlijk super simpel, maar je moet wel heel strategisch nadenken. Daan vindt het dus heel erg leuk en ook zijn vriendjes speelden het mee met veel plezier. Maar stiekem is het niet alleen leuk voor kinderen hoor! Ook papa en mama hebben een paar fanatieke potjes gespeeld!

MATCH Super Mario

Inhoud doos

  • Speelrooster (welke makkelijk mee te nemen is)
  • 25 kubussen voorzien van verschillende afbeeldingen
  • 15 karakterkaarten
  • Spelregels

MATCH Super Mario - 5 op een rij

 

Spelverloop

MATCH Super Mario is absoluut geen moeilijk spelletje, wel moet je een beetje strategisch kunnen denken. Daarnaast speelt de geluksfactor ook wel een beetje een rol!

Voorbereiding

Haal het speelrooster en de kubussen uit de doos en zet het klaar. De kubussen schuif je allemaal (willekeurig) in een vakje, zodat er een speelveld ontstaat. Let er daarbij wel op dat zowel horizontaal, verticaal als diagonaal niet meer dan twee dezelfde karakters in een rij zitten.

Schud de karakterkaarten en geef iedere speler twee kaarten (niet iedereen mag deze kaarten zien, alleen de speler voor wie ze zijn). De speler voor wie de karakterkaarten zijn legt deze met de afbeelding naar boven voor zich neer op het daarvoor bestemde plekje op het speelrooster.

Spelverloop

  • De jongste speler mag beginnen, hij drukt de kubus linksboven uit het rooster.
  • Speler twee mag deze kubus pakken en gebruiken om een andere kubus uit het rooster te drukken.
  • Bovenstaande handeling blijf je herhalen tot het einde van het spel!

Het doel is om 5 op een rij te krijgen, om zo een match te krijgen met de karakterkaarten die je voor je hebt liggen!

Je mag geen kubus terugduwen die er net uitgeduwd is. Wel mag je de laatste kubus gebruiken in het lege vakje om zo 5 op een rij te krijgen.

Einde

Als het is gelukt om vijf dezelfde karakters op een rij te krijgen, dan roep je: “MATCH!”

Vertel aan de andere speler welk karakter je hebt verzameld en laat dit ook zien. Is deze match één die op je kaartjes staat, dan krijg je twee punten. Heb je een match gemaakt, maar van een personage dat niet op je kaartjes staat? Dan krijg je alsnog één punt. Maar let op! Deze punten zijn niet direct van jou! Je tegenspeler kan ze nog afpakken als hij wel een karakter match heeft met zijn kaartjes! Heeft hij dit niet, dan mag je zelf de punten houden.

Je kunt dus een hele tijd door spelen met dit puntensysteem.

Even een snel potje spelen?

Wil je een snel potje spelen of speel je met jonge kinderen? Maak dan gebruik van simpelere spelregels. Daarbij focus je je op het creëren van 5 op een rij. Je maakt ook gebruik van de karakterkaartjes, maar deze zijn niet de basis van het spel. Pas als een speler 5 op een rij heeft kijken beide spelers of zij dit karakter op hun kaartje hebben staan. Heeft één van de spelers dit? Dan heeft die gewonnen!

Het spel is ook ideaal om mee te nemen!

MATCH Super Mario - 5 op een rij(1)

Verschillende varianten!

Is Mario niet zo jou ding? Geen probleem, want Match is er met veel verschillende karakters! Denk daarbij aan bijvoorbeeld een Harry Potter editie of een editie met beroemde voetballers! Maar ook voor de Frozen en Spiderman fans zijn er een toffe editie’s met Frozen en Spiderman karakters.

Wat vinden wij van MATCH Super Mario?

Wij zijn fan hoor! Het spel is leuk om er echt een soort toernooitje mee te spelen, maar ook ideaal voor één potje. Hij gaat dan ook zeker mee op vakantie, want het is ideaal dat alles in een makkelijke meeneem verpakking zit. Met Daan (6) spelen we vooral de makkelijkere variant, maar het spel is ook voor volwassenen leuk! Dan spelen wij volgens de moeilijkere regels en dan is het ook wel heel leuk dat je er een heel puntensysteem aan kan hangen. Met Daan is het vooral leuk om tussendoor korte potjes te spelen.

“MATCH Super Mario” kopen 

Titel: Match Super Mario | Aantal spelers: 2 spelers | Leeftijd: 4+ | Speeltijd: 20 min. | Taal: Nederlandstalig | Genre: Strategisch | Uitgever: Identity Games

Volg Happinessfromme ook op Facebook, Instagram & Pinterest en blijf op de hoogte van o.a. de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates & nog veel meer leuks…

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.