Een origami 3D Pauw vouwen!
Review,  Spelletjes & Speelgoed

Een origami 3D Pauw vouwen!

Een origami 3D pauw vouwen, ik had zelf nooit bedacht om dit setje te kopen als ik eerlijk ben! Aangezien we het wel altijd leuk vinden om  nieuwe dingen uit te proberen gingen we de uitdaging aan om een origami 3D pauw in elkaar te vouwen. In dit artikel ga ik je er meer over vertellen, maar ik kan je wel vertellen dat geduld een schone zaak is en je een flinke dosis doorzettingsvermogen nodig hebt!

Op de verpakking van de origami 3D pauw staat dat het geschikt is voor kinderen van acht jaar en ouder. Ik denk dat dit inderdaad mogelijk is, mits je kind geconcentreerd kan zitten knutselen en engelengeduld heeft. Mijn kleine stuiterbal heeft nog niet zo’n hele grote spanningsboog, dus het was een hele uitdaging! Wie er wel geduld had? Dat ga ik je aan het einde van dit artikel vertellen!

Een origami 3D Pauw vouwen!

Ken jij origami? Ik kende dat wel al, mijn moeder heeft heel veel geduld met dingen vouwen en had als kleuterjuf ook zelf een mooie map gemaakt met de mooiste vouwwerkjes. Met veel geduld heeft ze ons vroeger veel verschillende dingen leren vouwen. Origami in 3D vouwen kende ik nog niet, maar eigenlijk maak je het vouwen van origami nog een stapje moeilijker. Bij origami 3D heb je kant-en-klare snijvormen die door één unieke vouwtechniek tot een basisvorm worden gevouwen. Je kunt deze basisvormen op verschillende manieren in elkaar vouwen, hiermee kan je de meest prachtige creaties maken.

Een origami 3D Pauw vouwen!

Aan de slag met de Pauw!

Vergis je niet, je hebt niet zomaar een 3D pauw staan! Je bent 549 stukjes papier verder voordat je het eindresultaat te zien krijgt. Een klusje waarvoor je veel geduld moet hebben dus!

Voorbereiding

Voordat je ook maar iets kan vouwen, moet je alle stukjes uit het voorgedrukte papier drukken. Dit is niet heel moeilijk, maar je bent wel even bezig voordat je alle stukjes uitgedrukt hebt. Vervolgens vouw je alle stukjes volgens de beschrijving in elkaar. De lijntjes op het papier helpen je hierbij. In eerste instantie sorteerden wij alles, maar uiteindelijk besloten we toch om alles in één bak te gooien. We hadden al snel door dat het een langdurig project zou worden en dan is het toch wel gemakkelijk als het snel op te bergen is.

Een origami 3D Pauw vouwen!

In elkaar zetten

Als je alle stukjes gevouwen hebt, dan is het tijd om echt te gaan bouwen! Ik vind dit serieus enorm pittig. Gelukkig is er een instructievideo beschikbaar, maar die heb ik echt meerdere keren moeten bestuderen om er enigszins uit te komen. Daan haakte bij dit deel al af, qua motoriek kan hij dit nog niet volgen. Dat geeft niets, want ik heb er ook veel moeite mee! Het scheelde niet veel of onderdelen van de pauw kregen vliegles door de kamer…

Ik ben helaas niet in het bezit van een flinke portie geduld, een eigenschap die mijn man wel heeft. Wat ben ik daar enorm blij mee, want hij laat zien dat het wel degelijk allemaal mogelijk is. Lukt het ons om de pauw helemaal in elkaar te krijgen? Wat denk jij als je dit zo leest?

Een origami 3D Pauw vouwen!

Speelgoed van het jaar

Deze origami 3D pauw is één van de winnaars van de Speelgoed van het jaar verkiezing. Dit houdt in dat het niet alleen leuk speelgoed is, maar dat het ook goed speelgoed is. Goed speelgoed wil zeggen dat het veilig is, origineel, geen namaak, dat het bijdraagt aan de ontwikkeling en natuurlijk dat het zorg voor veel speelplezier! Ondanks dat Daan en ik dus niet echt geduldig zijn, vind ik het wel een hele terechte winnaar. Het is iets heel nieuws, in ieder geval voor ons, wat het best uitdagend maakt zoals je al kon lezen. Het enige mindere puntje vind ik de aanbevolen leeftijd. Er wordt aangegeven dat het speelgoed geschikt is voor kinderen van acht jaar en ouder, maar ik vind dit wel aan de lage kant als je naar de moeilijkheidsgraad kijkt.

Verschillende variaties!

De 3D pauw bestaat dus uit meer dan 500 onderdelen! Dat is natuurlijk best wel heel erg veel, zeker als je niet weet of het 3D origami vouwen iets voor jou is. Gelukkig zijn er ook een heleboel andere setjes met minder onderdelen, zo kan je met minder onderdelen kijken of dit iets voor jou is.  Voor de prijs hoef je het niet te laten denk ik, want de setjes kosten gemiddeld tussen € 10,- en € 20,- , met een aantal uitschieters naar boven. Dieren waar je aan kan denken zijn de spin, een muisje, een lieveheersbeestje, een vlinder, een bij en nog veel meer dieren! Klik hier als je nieuwsgierig bent geworden en alle 3D origami dieren wilt bekijken.

Wat vinden wij van de origami 3D Pauw?

Ik was natuurlijk al een beetje sceptisch, niet omdat het mij niet leuk lijkt, maar omdat ik weet hoe ongeduldig ik ben! Vol goede moed begonnen Daan en ik, maar we merkten als snel dat onze spanningsboog niet zo heel groot is. Het is met zoveel onderdelen natuurlijk best een grote klus en met name Daan kon het niet goed overzien. Gelukkig hebben wij iemand in huis die wel heel geduldig bezig kan zijn met modelbouw. Niet met papier, dus dat is wel even een uitdaging, maar mijn man heeft in ieder geval het geduld om dit project tot een goed einde te brengen!

Of ik je een foto kan laten zien van hoe de 3D pauw uiteindelijke geworden is? Op dit moment nog niet, want hij is gewoonweg nog niet klaar. Het schiet gelukkig wel meer op nu mijn man meehelpt! Daan heeft het helemaal opgegeven en dat kan ik hem niet kwalijk nemen, de 3D origami Pauw is echt nog een stapje te moeilijk voor hem.

Aanrader of niet?

Of de origami 3D pauw iets voor jou is, dat moet je helemaal zelf beslissen! Mijn man vindt het wel leuk om te doen, maar Daan en ik worden er helemaal kriegelig van. Mijn moeder zou dit helemaal fantastisch vinden! Als je geduldig bent en in een flinke portie doorzettingsvermogen hebt, dan is het 3D origami vouwen een hele leuke en rustgevende manier om bezig te zijn denk ik. Heb je die eigenschappen niet? Dan zou ik het 3D origami vouwen zeker aan mij voorbij laten gaan…

“Origami 3D Pauw” kopen

Titel: Origami 3D Pauw | Aantal spelers: 1 speler | Leeftijd: 8+ | Speeltijd: – | Taal: Nederlandstalig | Genre: Creatieve bezigheid | Uitgever: Alexander Toys

Volg Happinessfromme ook op Facebook, Instagram & Pinterest en blijf op de hoogte van o.a. de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates & nog veel meer leuks…

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.