][ Review ][ Origins – Matte Moisturizer ][

Via de post heb ik een kleine proefverpakking gekregen van Origins, original skin, matte moisturizer. Zoals jullie al door hebben ben ik dol op nieuwe dingen proberen, dus dit is wel aan mij besteed.

Moisturizer

Een echt beauty wonder ben ik niet. Mijn toilettas bestaat uit een dag- en nachtcreme, foundation, poeder, oogschaduw, mascara, oogpotlood en lippenstift. Eerlijk is eerlijk, ik had geen idee wat een moisturizer deed, dus heb ik het even uitgezocht.

Een moisturizer hydrateert je huid, je gebruikt hem om de vochtbalans van je huis te herstellen of een boost te geven.

Origins

Het merk Origins kende ik niet. Ik vind het altijd leuk om van merken te achterhalen waar ze voor staan, dit zegt namelijk ook iets over de producten.

Eind jaren ’80 voerden overdaad en luxe de boventoon. Origins wilde zich daar tegen afzetten en besloot het over een minimalitische boeg te gooien. Dus terug naar de natuur door de heilzame werking van planten om te zetten in effectieve huidverzorgingsproducten. Deze natuurlijke insteek en de milieubewuste aanpak waren revolutionair in de cosmetica-industrie. Even revolutionair is de wijze waarop Origins als eerste in de industrie begonnen is met het recyclen van al haar verpakkingsmateriaal. Daarnaast werken ze ook samen met allerlei organisaties voor het behoud van de aarde. Zo planten ze met Global ReLeaf bomen over de hele wereld. De producten van Origins bevatten enkel de beste natuurlijke ingrediënten afkomstig uit duurzame gebieden. Hier komen ook nog eens herbruikbaregrondstoffen, windenergie en milieuvriendelijke praktijken aan te pas.
Bron: Origins

Dit gelezen te hebben, wist ik dat het een merk is dat bij mij past. Natuurlijke producten en goed voor milieu, daar ben ik wel een voorstander van.

Origins, original skin, matte moisturizer

Dit product verteld je het volgende te doen; hij hydrateert, egaliseert en verkleint porien onmiddellijk. Het is een weelderige lichte cremetextuur. Daarnaast bevat hij willowherb; dit zorg voor de perfectionering van de porien en laat je huid stralen.

Afgelopen week heb ik mijn tubetje uitgebreid getest en ik laat je hieronder mijn bevindingen weten.

Aangezien ik niet wist wat een moisturizer was, wist ik niet goed wat ik moest verwachten. Er staat op matte, dus ik was heel bang dat mijn droge huid nog droger zou worden. Dit is gelukkig absoluut niet het geval. Mijn huid werd zelfs minder droog, maar ging gelukkig niet glimmen van vettigheid. Dit vettigheid krijg ik vaak als ik een creme op smeer, maar hiermee dus absoluut niet.

De creme is lekker licht en voelt romig aan als je het op je gezicht smeert. Het geeft een verfrissend gevoel op je huid en ik vond dat mijn huid ook nog de ruimte had om zelf de ademen. Met mijn dagcreme heb ik vaak het gevoel dat ik een masker op heb, maar dat had ik nu niet.

Ik vind de creme lekker ruiken, het ruikt een beetje naar rozen, maar het is geen overweldigende geur gelukkig.

Conclusie

Mijn conclusie is dat het een heerlijk product is! Ik heb een droge huid en deze moisturizer heeft mijn huid lekker gehydrateert. Zo’n proefmonster is natuurlijk nooit genoeg om een blijvend resultaat te krijgen, maar ik merkte een goed verschil. Hydratatie is natuurlijk voor elk huidtype belangrijk, niet alleen voor een droge huid. De creme voelt lekker zacht aan, ruikt lekker en geeft je huid een verfrissend gevoel. Ik vind het een goede huidverzorging en zou hem ook zeker aanraden.

Qua prijs/kwaliteit kan ik niets zeggen, want ik heb niet uit kunnen vinden wat je voor een potje betaald.

Ik ben erg benieuwd naar de andere producten uit deze lijn en van Origins. Heb jij ervaring met dit merk, zo ja, wat zou je zeker aanbevelen?

De tester heb ik gratis ontvangen, verder is er geen vergoeding geweest voor het schrijven van deze blog.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.