Qibbel Air
Review,  Activiteiten & Uitjes

Samen op pad met de Qibbel Air!

Op mijn moederfiets heb ik een fietsstoeltje zitten, maar we waren nog op zoek voor een stoeltje voor de werk en camping fiets. Een stoeltje dat er makkelijk op en af kan. Nu is Daan 3 jaar, maar wel 20 kilo. Ik zie hem nog niet los op de pakjesdrager zitten eigenlijk, maar ook niet alle stoeltjes voor achterop kunnen dit gewicht dragen… Wat een zoektocht! Totdat ik de Qibbel Air voorbij zag komen! Wij hebben hem getest voor jou en echt… ik ben laaiend enthousiast!

Qibbel Air

Qibbel airEr zijn honderden verschillende fietsstoeltjes te krijgen, het valt dan ook niet meer om een goede keuze te maken! Waar ik met name op lette waren de ervaringen van andere ouders en natuurlijk de veiligheid van de stoeltjes. Maar nu stond ik op een lastig punt dat denk ik vele ouders van peuters/kleuters kennen. Niet alle stoeltjes kunnen een gewicht boven de 20 kilo dragen, maar niet alle kinderen kunnen als zelfstandig achterop zitten als ze dit gewicht bereikt hebben. Daan is, laten we zeggen, een gezonde Hollandse jongen van 3,5 jaar oud en 20 kilo. Ik zie hem nog niet los op de pakjesdrager zitten, maar hoe vind ik een stoeltje waar hij qua gewicht wel in kan? Het antwoord verscheen een tijdje terug in mijn mail box; de Qibbel Air!

Wat je wilt weten over de Qibbel Air?

De Qibbel air is een heel nieuw en innovatief fietsstoeltje! Dit heb je waarschijnlijk nog niet eerder gezien.

Veiligheid

Qibbel AirVeiligheid voor alles toch? Zeker als je je (jonge) kindje vervoerd, wil je er zeker van zijn dat dit op een veilige manier gebeurd. Het is dan ook van groot belang dat een fietsstoeltje ook echt veilig is!

 • Het achterzitje voldoet aan de EN 14344-norm.
 • Je zet je kindje vast met behulp van een vijfpuntsgordel.
 • Aan de kant van de spaken is de voetensteun dicht, geen voetjes tussen de spaken dus.
 • De voetjes maak je vast met een bandje.

Design

Het oog wil ook wat toch? Ja, eerlijk is eerlijk, ik vind het wel belangrijk dat het stoeltje ook een beetje leuk oogt. De Qibbel Air ziet er erg goed uit, niets geks, gewoon lekker simpel, maar wel heel mooi. Als ik Daan zo zie zitten, dan zit hij ook prima. Met name in de zomer is het een heel fijn stoeltje denk ik. Dankzij de hoge rugleuning met netbespanning (mesh), gaat het in de zomer niet zweten.

Qibbel Air

Montage

Wat een gedoe is dat meestal om een stoeltje te bevestigen op een fiets… Nee het is niet mijn hobby. Tegen de tijd dat het stoeltje goed zat, had ik geen zin meer in fietsen. Ik had dan ook een middagje uitgetrokken om dit stoeltje op de fiets te zetten. Toen ik na 5 tot 10 minuten zelfvoldaan binnen kwam, suggereerde mijn man dat ik zeker weer zijn hulp nodig had. Nou nee, hij zat al! Het is echt niet overdreven, je zet het stoeltje erop, draait hem vast en klikt de bandjes in elkaar en je kunt gaan. Je hebt hem er ook zo weer af, ideaal dus voor onze werk en camping fiets! We kunnen hem er zo af klikken, meenemen en weer op een andere fiets zetten.

In 3 stappen;

 1. Moet je de verkleiningsstukken gebruiken? Bij de Qibbel Air worden twee verkleiningsstukken meegeleverd die je nodig hebt als je een dunne bagagedrager hebt. Houd de verkleiningssstukken even tegen je bagagedrager om te kijken of ze passen. Als ze passen, dan kun je ze simpel in de klemmen onder het fietsstoeltje schuiven. Als ze niet passen, dan kun je ze laten liggen en heb je ze niet nodig.
 2. Zet je fietsstoeltje achterop de bagagedrager. Haal de veiligheidsstrap onder de bagagedrager door. Maak deze vast door hem in de klem te schuiven en vast te klikken. Trek hem vast en zorg ervoor dat het lange stuk niet in je wiel terecht kan komen (bijvoorbeeld door er wat knopen in te leggen).
 3. Let erop dat de klemmen niet meer dan 10 centimeter achter de as van je achterwiel zitten. Je ziet een grote ronde knop, draai deze aan (met de klok mee) totdat hij vast zit. Bij het draaien tikt hij, geen zorgen, dat hoort zo! Zit hij vast? Dan ben je klaar om te gaan!

Specificaties

Alles wat je verder nog wilt weten over dit stoeltje…

 • Het stoeltje weeg maar 2,5 kilo (het lichtste achterzitje van Nederland).
 • Hij past op bijna alle fietsen en is makkelijk en snel te bevestigen.
 • Hoge rugleuning met netbespanning (mesh), wat erg comfortabel is voor kinderen en aangenaam op warmere dagen.
 • Er is aan duurzaamheid gedacht! De materialen gaan lang mee, waardoor je het stoeltje jarenlang kan gebruiken.
 • Verkrijgbaar in vier kleuren; turquoise, zwart, denim blue en white smoke.
 • Geschikt voor kinderen van 9 maanden tot 6 jaar (max 22 kilo).
 • Te vergrendelen tegen diefstal met een apart Qibbel-slot (apart te verkrijgen)
 • Verkrijgbaar bij diverse fietsenwinkel voor € 89,99

We hebben een winnaar!
Want de Qibbel Air is de winnaar geworden van de Baby Innovation Award 2019!

Onze mening…

Nou, zoals je misschien al hebt gemerkt tijdens het lezen van artikel, ben ik echt super enthousiast over dit stoeltje! Met name het feit dat hij zo licht is en makkelijk te bevestigen is maakt dat ik er super blij mee ben. Manlief neemt wel eens deze fiets mee naar het werk en heeft dan niet altijd een fietsstoeltje nodig, dus we kunnen hem er dan zo af klikken. Het makkelijker erop zetten en eraf halen is ideaal. Ook mijn buurmeisje is lekker met Daan op pad geweest en mochten opa en oma een keer met hem willen fietsen, dan kan het stoeltje zo mee! Daan vindt hem lekker zitten en mij lijkt het ook erg comfortabel door de leuning met netbespanning. Niets hards in de rug, maar gewoon lekker zacht. Heel innovatief en ik kan me er dan ook helemaal in vinden dat hij de Baby Innovation Award 2019 heeft gewonnen! Als ik kijk naar het de veiligheid, dan geeft het stoeltje mij een veilig gevoel. Dankzij de vijfpuntsgordel zit Daan goed vast en ook zijn voeten kunnen niet in de spaken terecht komen.

Ik ben fan!

Qibbel heeft mij fan weten te maken van hun producten! Ze hebben dan ook een ruim assortiment; voorzitjes, achterzitjes en 6+ junior stoeltjes. Mocht Daan straks uit dit stoeltje zijn, dan heb ik al een mooie opvolger op het oog!

Nieuw in 2020!

Qibbel vernieuwt natuurlijk ook! Zo zijn de stoeltjes in 2020 uitgebracht in twee nieuwe kleuren! Deze kleuren passen helemaal bij de trendkleuren waarin de meeste nieuwe fietsen verkocht worden! Magic Green en Sparkling Silver, echt super mooi!

Qibbel Air stoeltje Groen
Qibbel Air stoeltje Zilver-min

Volg Happinessfromme ook op Facebook, Instagram & Pinterest en blijf op de hoogte van o.a. de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates & nog veel meer leuks…

Bron beeld; gebruikt met toestemming en in samenwerking met Qibbel.

11 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.