Shampoo bar
Beauty & Gezondheid,  Review

Een Shampoo Bar, werkt dat echt?

Plasticvrij douchen, kan dat echt? De eerlijkheid gebied mij om te zeggen dat ik er niet veel geloof in had. Als ik douche, dan wil ik veel schuim zien. Alles wat schuimt komt over het algemeen uit een flesje en al dat plastic is helemaal niet goed voor het milieu.

Van het milieu was ik me nooit zo bewust, maar sinds de geboorte van onze zoon, ben ik me er veel bewuster van geworden. Ik wil dat hij ook in een “schone” wereld op kan groeien! Nu heb ik van Shampoobars.nl de kans gekregen om een Shampoo Bar te proberen en ik ben heel verrast!

Shampoo Bar

Een Shampoo Bar is eigenlijk hetzelfde als wat er in je plastic flesje zit. Het grote verschil is dat er in je shampoo fles een heleboel water toegevoegd is. Door al het water uit het product te halen houd je een “droog” product over. Dit product is veel kleiner dan een fles shampoo, maar gaat wel tot drie keer langer mee. Het water voeg je in principe zelf weer toe tijdens het douchen. Raad eens? Ik hoef mijn schuim helemaal niet te missen!

Shampoo Bar

Voordelen

Aangezien ik dol ben op lijstje, even een lijstje met de voordelen van de Shampoo Bar!

 • Goed voor het milieu!
  Bij Shampoobars.nl staat men voor zero waste! De Shampoo Bar gebruik je op en alle verpakkingsmaterialen zijn biologisch afbreekbaar.
 • Ruimtebesparend
  Ik koos voor een Shampoo Bar welke een combinatie is van een fles shampoo en een fles conditioner. Nu heb ik dus alleen een klein zeepje liggen in plaats van twee flessen. Daarnaast houdt ik ook nog ruimte over in de voorraadkast, aangezien de bar langer mee gaat dan vier flessen.
 • Betaalbaar
  Eerlijk is eerlijk, in eerste instantie schrok ik van de prijs, maar ik had mij toen nog niet gerealiseerd dat een Shampoo Bar drie keer zo lang mee gaat. Het is dus logisch dat de prijs van een bar hoger is dan een fles shampoo.
 • Voor ieder haartype
  Net als shampoo in een fles zijn er Shampoo Bars voor ieder haartype beschikbaar.

Hoe gebruik je een Shampoo Bar?

Het gebruik van een Shampoo Bar is echt heel makkelijk. Je haalt hem uit de verpakking, je maakt je handen nat met warm water en wassen maar! Ik koos ervoor om de bar gewoon over/door mijn haren te wrijven, dat kan namelijk ook gewoon. Na gebruik is het wel belangrijk dat je je bar op een droge plek opbergt, ander zal hij snel op zijn! Het filmpje hieronder laat het heel duidelijk zien;

Mijn eerlijke oordeel?

Zoals ik eerder al schreef was ik in eerste instantie een beetje sceptisch over de Shampoo Bar. Shampoo en conditioner dat niet in een flesje zit, wordt mijn haar daar wel schoon van? En hoe zat dat eigenlijk met het schuim waar ik zo dol op ben? Het komt erop neer dat mijn zorgen ongegrond waren, want het is gewoon een super fijn product! Na het wassen van mijn haren (met schuim), voelt het gewoon lekker schoon en fris aan. De prijs schrok mij in eerste instantie af, maar de bar gaat lang mee en vervangt dus met gemak drie flessen shampoo… Het is dus eigenlijk heel goedkoop! Last but not least, ik draag nu bij aan een beter milieu. Zo help ik er aan mee dat ook onze kinderen (en kleinkinderen) in een schone wereld op kunnen groeien.

Heb jij al ervaring met een Shampoo Bar? Als niet, ben je er nu nieuwsgierig naar geworden?

“Shampoo Bar” kopen

Volg Happinessfromme ook op Facebook, Instagram & Pinterest en blijf op de hoogte van o.a. de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates & nog veel meer leuks…

 

One Comment

 • J. Jonker

  Wij zijn hier gestart met een shampoo bar van Oolaboo en dat bevalt prima. Het product hoeft geen wereldreis te maken. Dat is ook fijn. Ik ben benieuwd hoe het meet een conditioner zou gaan. Voor kapsalons zouden minizeepjes voor 1 wasbeurt misschien een idee zijn.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.