Stinkhond - De Stinkprins
Review,  Spelletjes & Speelgoed

Stinkhond – De Stinkprins

Zoals je misschien wel al weet, spelen wij graag samen spelletjes! Stinkhond – De Stinkprins is dan ook een super leuke aanvulling op onze bestaande collectie spellen. Daan is fan van de boeken van Stinkhond en toen ik dit leuke spelletje voorbij zag komen vond ik hem direct bij Daan passen! In dit artikel ga ik je meer vertellen over dit leuke kaartspel.

Lukt het jou om de Stinkprins te worden met dit leuke kaartspel? Met vier spelers strijd je om deze mooie titel. De spelregels zijn niet moeilijk als je ze eenmaal door hebt en het spelletje duurt niet te lang, dat is wel heel erg fijn! Thuis zijn wij niet met zijn vieren, dat is wel lastig als Daan het spel wil spelen, maar gelukkig zijn we creatief!

Stinkhond – De Stinkprins

Inhoud

  • 56 speelkaarten
  • 4 naamkaartjes

Stinkhond - De Stinkprins 1

Spelverloop De Stinkprins

Zorg dat je als eerste als je kaarten wegspeelt, dan ben je De Stinkprins! Maar een Stinkprins blijf je niet zomaar, daarvoor moet je je nog wel drie ronden goed weten te verdedigen!

Voorbereiding

Schud de kaarten en deel ze uit. Elke speler sorteert zijn kaarten in een oplopende volgorde. Van drie tot tien, boer, vrouw, heer, aas, joker, twee. De twee is de sterkste kaart, daarmee kan je alle andere kaarten verslaan! De joker kan alle kaarten vervangen, behalve de twee.

Laat je niet in de kaarten kijken!

Spelverloop

De speler die het beste Stinkhond na kan doen mag beginnen! Zijn jullie een stelletje spelbrekers en wil niemand Stinkhond nadoen? Dan mag de jongste speler beginnen. Ik ga hier niet alle spelregels van begin tot eind uitleggen, die vind je wel in de doos als je het spel gekocht hebt. Ik wilde het hele spelverloop even voor jullie uitschrijven, maar er is een super leuk filmpje over het verloop van dit spel! Super leuk om even te kijken en je hebt direct een heel goed beeld van dit leuke spelletje.

Einde

Na de derde ronde worden de titels van alle spelers definitief vastgelegd! De Stinkprins is de winnaar! Lang leve zijne hoogheid! Lang leve de goot! Alle spelers gooien papiertjes, blikjes en bananenschillen hoog in de lucht!

Wat vinden wij van De Stinkprins?

Wat is dit een onwijs leuk spelletje! Bij het nadoen van Stinkhond hadden wij al de slappe lach! Thuis zijn wij helaas niet met vier, gelukkig heeft Daan neefjes die altijd wel in zijn voor een spelletje! Een spelletje doen met drie acht- en negenjarige jongens die alles wel al weten. Het was een uitdaging, maar het was wel enorm leuk! Die stinkhond wilden ze allemaal niet nadoen, toen besloten we dat de oudste mocht beginnen, had ik even geluk! Dankzij het filmpje hadden ze de regels snel door en zo hebben wij een paar leuke potjes kunnen spelen!

Wij vinden Stinkhond – De Stinkprins echt een heel leuk spelletje!
Zeker aan aanrader om in de spelletjeskast te hebben staan.

Stinkhond - De Stinkprins 2

Een kleine variatie

Daan vindt het spelletje zo leuk, dat hij eigenlijk een beetje teleurgesteld was dat het met zijn vieren gespeeld moest worden. Door de spelregels een klein beetje aan te passen, hebben wij het spelletje ook met zijn tweeën en met zijn drieën gespeeld. We moesten even een andere manier zoeken voor het spelen van de tweede en derde ronde, maar met een beetje creativiteit hebben wij daar onze eigen draai aangegeven. Misschien niet helemaal volgens de officiële regels, maar we hebben wel veel lol en daar gaat het om natuurlijk!

Titel: Stinkhond – De Stinkprins | Aantal spelers: 4 spelers | Leeftijd: 6+ | Speeltijd: 20 min. | Taal: Nederlandstalig | Genre: Kaartspel, strategie | Uitgever: Lannoo

Volg Happinessfromme ook op Facebook, Instagram & Pinterest en blijf op de hoogte van o.a. de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates & nog veel meer leuks…

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.