Met deze toffe retro popcornmachine is het popcorntijd!
Food,  Review

Met deze toffe retro popcornmachine van Gadgy is het popcorntijd!

“Mama? Mag ik een popcornmachine?” Deze vraag heeft Daan mij talloze keren gesteld, maar wat moeten we met een popcornmachine dacht ik… Toen kreeg ik het aanbod om een super toffe retro popcornmachine te testen, daar zeg ik dan natuurlijk geen nee tegen. Daan kon niet wachten totdat de popcornmachine er was en stiekem was ik zelf ook wel heel erg nieuwsgierig geworden! Wat wij van deze toffe retro popcornmachine vinden ga je allemaal in dit artikel lezen!

Daan is een klein popcornmonstertje, dus ik snap helemaal dat hij wel graag een popcornmachine wilde hebben. Naast dat het natuurlijk super leuk en lekker is om je eigen popcorn te maken, is het ook heel erg interessant om het proces in de popcornmachine te volgen. Het testen was al een groot succes, waar we veel plezier aan beleefd hebben. Ik weet zeker dat we nog meer smaken popcorn gaan proberen te maken!

Wat moet je met een popcornmachine?

Natuurlijk moet ik wel even eerlijk zijn. Ik twijfelde enorm over de popcornmachine, want popcorn kan je ook gewoon kant-en-klaar kopen, maar ik snap het zelf maken van popcorn ook erg leuk is. Één van mijn tegen argumenten was dat mijn kasten al vol staan met keukenmachine’s (op Debestekeukenmachine.nl vind je allemaal handige tips als je een keukenmachine wilt kopen), slowcookers, een tosti ijzer, een broodrooster en noem maar op! Een popcornmachine zou dus weer een apparaat erbij betekenen.

Ondertussen weet ik dus wel wat je met een popcornmachine moet doen! Zoals ik hierboven al schreef is het echt een succes en zoek ik ergens in de kasten wel weer een plekje voor de popcornmachine.. Het is een leuke aanvulling op alle keukenapparaten die we al hebben.

De Gadgy Popcornmachine

De Gadgy Popcornmachine is een super toffe retro popcornmachine in de kleur rood. We weten allemaal: mooi rood is niet lelijk! Ik vind de kleur helemaal bij het apparaat passen, hij past met zijn uitstraling op de één of andere manier echt bij een feestje. De Gadgy popcornmachine is een soort heteluchtoven, maar dan speciaal voor popcorn.

Gadgy popcornmachine

De popcornmachine bestaat uit een anti aanbak pan die je afsluit met een deksel. Het leuke is dat de deksel doorzichtig is en dat je het proces van het maken van de popcorn goed kunt volgen. Daarnaast is de deksel ook direct een serveerschaal, er zit een deksel bij die je op de schaal kunt draaien waardoor je hem mooi afsluit.

De bediening van deze toffe popcornmachine is super gemakkelijk, het apparaat heeft namelijk alleen maar een aan- en uitknop. Een kind kan de popcorn maken! (Of nou ja, het is natuurlijk wel heel erg heet, dus hulp van een volwassene is wel gewenst.)

Wat is Popcorn eigenlijk?

Popcorn maken is dus leuk! Maar wat is popcorn eigenlijk? Popcorn is eigenlijk niets meer dan gepofte maïs. Voor het maken van popcorn gebruik je speciale maïssoorten. Je kunt zelf kiezen of je een smaak aan je popcorn toe wilt voegen, denk daarbij aan suiker, zout of karamel. Al zijn er nog veel meer mogelijkheden! Naast dat je popcorn zelf kunt maken, kan je het natuurlijk ook gewoon kant-en-klaar in de winkel kopen.

Als jij zelf popcorn maakt, wat is bij jullie een favoriete “smaak”?

Ingrediënten zelf popcorn maken

Zelf popcorn maken!

Zoals ik al schreef kan je je popcorn natuurlijk kant-en-klaar kopen, maar zelf maken is veel leuker! Tijdens het testen van deze popcornmachine kozen wij voor zoete popcorn. Gewoon even lekker simpel en even goed bekijken hoe alles werk. We legden de boter, suiker en maïs op de bodem van de popcornmachine, deden de deksel erop en toen kon hij aan.

Popcorn maken met popcornmachine

Daan vond het super leuk om te zien wat er allemaal gebeurde met de maïs! De popcornmachine wordt natuurlijk wel heel heet, dus ik heb er wel even goed opgelet dat hij zich niet zou branden aan de popcornmachine. Toen de maïs allemaal geploft was, hebben we de deksel op de schaal gedaan en hem van de plaat afgehaald. Dit is best heet en ondanks dat Daan het een goed plan vond het zelf te doen, vonden wij dat niet zo verstandig.

Wat is ons eindoordeel over deze toffe popcornmachine?

“Mama, zie je wel dat een popcornmachine super leuk is!” Oké Daan, je hebt helemaal gelijk! Een popcornmachine is inderdaad super leuk. Ik heb een mooi plekje voor de popcornmachine gevonden en heb plechtig aan Daan moeten beloven dat we hem nog vaak gaan gebruiken. Hij werk super gemakkelijk en wordt ook bijna niet vies, ideaal! Waar ik naar uitkijk is allemaal verschillende smaken popcorn proberen. Daan vindt het vooral leuk om zelf het apparaat aan te zetten en dan te kijken wat er allemaal gebeurd.

Gadgy retro popcornmachine
Conclusie? Deze super toffe retro popcornmachine van Gadgy is super leuk! Hij verdient een plekje in onze kasten en kan straks ook helemaal de blitz maken op feestjes. Natuurlijk niet alleen op feestjes, want zoals ik al vertelde gaan we ook nog allemaal smaakjes popcorn proberen te maken! Wij vinden deze popcornmachine zeker een aanrader!

Wat vind jij van deze toffe retro popcornmachine?
Lijkt het jou ook wel wat om deze in de kast te hebben staan?

Volg Happinessfromme ook op Facebook, Instagram & Pinterest en blijf op de hoogte van o.a. de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates & nog veel meer leuks…

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.