Ubongo
Review,  Spelletjes & Speelgoed

Ubongo, voltooi jij alle 546 levels?

Naast dat ik heel graag spelletjes speel, ben ik ook dol op puzzelen. Eigenlijk puzzel ik altijd in een boekje of download ik een app, maar met Ubongo kan ik lekker puzzelen en het ook echt aanraken. Veel leuker dan een app dus!

Ubongo

Ga in je eentje de uitdaging met Ubongo aan! Lukt het jou om 546 levels te voltooien?

Uitleg

Ben jij een puzzel koning? Ga dan de uitdaging met Ubongo aan en probeer alle 546 levels op te lossen. De puzzelstukjes die je nodig hebt staan aangegeven.

Kun je niet genoeg krijgen van Ubongo? Dan is Ubongo solo de ultieme uitdaging met de grootste keuze aan puzzelstukken en verschillende opgaven. Ga je in je eentje de uitdaging aan en voltooi alle 546 levels. de moeilijkheidsgraad neemt met elke puzzel toe, maar je zult zien dat je steeds beter wordt in het puzzelen. Zo heb je Ubongo nog niet eerder gepeeld: speciale regels geven aan hoe de vakken gevuld moeten worden. Afwisseling en langdurig speelplezier gegarandeerd! Het perfecte spel voor iedere Ubongo-fan!

Spelverloop

Voorbereiding

  • Leg de 50 kaarten op een stapel (op volgorde van nummer, zo zitten ze in de doos, dus het is handig als je ze niet door elkaar gooit ๐Ÿ˜‰ ). Elke kaart heeft een a-kant en een b-kant. Sommige kaarten hebben speciale regels, deze vind je aan de bovenkant van de kaarten.
  • Leg de 45 puzzelstukken klaar, gesorteerd op basisvorm (vierkant, driehoek en zeshoek). Voor ieder nieuw level heb je andere puzzelstukken nodig.
  • Je speelt Ubongo solo niet op tijd, het doel is om alle levels op te lossen.

Het spel

  • Neem de eerste kaart van de stapel en leg deze voor je neer. Je speelt de levels op volgorde van nummer 1 naar nummer 546.
  • Zoek bij iedere puzzel de puzzelstukjes die je nodig hebt.
  • Het is nu de bedoeling dat je het puzzelvlak vult met je puzzelstukken. Je mag de stukjes draaien en keren zoveel als je wilt!
  • Als je een level af hebt, kan je door met het volgende level. Lukt een level je even niet? Sla hem dan even over en probeer het later nog een keer. Het is handig om voor jezelf even bij te houden bij welk level je bent.

Ubongo

Afloop

Als je alle 546 puzzels hebt opgelost, heb je het spel helemaal uitgespeeld!

Wat vond ik ervan?

Nadia: “Ik vind Ubongo echt een heel leuk spel! Zoals je al hebt kunnen lezen hou ik wel van puzzelen. Puzzelen doe ik meestal in een boekje of in een puzzel app. Na het spelen van dit spelletje ben ik er erg enthousiast over geworden. Door de puzzelstukjes echt vast te hebben, ben je ook echt aan het puzzelen. Veel leuker dan naar een schermpje kijken ๐Ÿ˜‰ . Dit spelletje is zeker een aanrader als je graag puzzelt en het fijne is dat je het lekker in je eentje kan spelen en zo even lekker kan ontspannen.”

Ubongo is er al in meerdere varianten, kende jij het al? En als je het spelletje nog niet kende, lijkt het je wat?

“Ubongo” kopen

Titel: Ubongo | Aantal spelers: 1 speler | Leeftijd: 8+ | Speeltijd: 2-20 min. | Taal: Nederlandstalig | Genre: Puzzelen | Uitgever: White Goblin Games

Volg Happinessfromme ook op Facebook, Instagram & Pinterest en blijf op de hoogte van o.a. de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates & nog veel meer leuks… โ™ฅ

10 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.