Verzwaringsdeken
Ouderschap,  Review

Verzwaringsdeken, bij oa ADHD, Autisme en meer…

Een tijdje geleden hebben jullie hem al op mijn social media kanalen voorbij zien komen… De verzwaringsdeken van Sensilief die onder andere te gebruiken is bij ADHD, Autisme, HSP, Chronische pijn en nog veel meer! Een verzwaringsdeken kan helpen kom klachten te verminderen, hij voelt als een soort knuffel om je heen! Benieuwd wat een verzwaringsdeken voor jou kan betekenen?

Een verzwaringsdeken

Een verzwaringsdeken wordt gebruikt om diepe druk te geven, bijvoorbeeld als je bekend met ADHD, Autisme of HSP. Daarbij is een verzwaringsdeken ook geschikt bij veel meer andere dingen, een deel daarvan zie je in de afbeelding hiernaast. De verzwaringsdeken zorgt ervoor dat je een diepe druk (door het gewicht van de deken) ervaart waardoor je rustiger wordt. Hij kan daarom gebruikt worden om te ontspannen, kalmeren of om beter te kunnen slapen.

De deken leg je over je gewone dekbed heen en werkt als een soort inbakering. Door de druk ervaar je een veilig en beschermd gevoel, een soort omarming waardoor je rust ervaart. Je kunt hem zowel overdag als in de nacht gebruiken.

Een verzwaringsdeken kan worden gebruikt bij kinderen vanaf 1,5 jaar en is ook erg geschikt voor volwassenen.

Een verzwaringsdeken helpt om overprikkeling te voorkomen.

Mijn verzwaringsdeken

Sensilief verzwaringsdekenIk kwam in contact met Yvonne van Sensisweet. Zij maakt verzwaringsdekens, verzwaringskussens, verzwaringsslangen en nog meer. We hebben met elkaar ‘gesproken’ en ik mocht een verzwaringsdeken uitzoeken. Ze stuurde mij een heel assortiment stofjes door waaruit ik kon kiezen, één voor de voorkant en één voor de achterkant. Ik koos voor de stofjes die je op de foto hiernaast ziet. Een drukke kant en een wat rustiger kant, een lichte en een donkere kant.

Het contact met Yvonne was heel erg fijn, ik kon rustig mijn verhaal doen en ze dacht goed mee. Daarnaast hanteert ze zeer betaalbare prijzen! Veel verzwaringsdekens die online te vinden zijn, zijn heel erg duur en daardoor niet voor iedereen toegankelijk. Dat is jammer, want er zijn natuurlijk ook mensen met een kleinere portemonnee die er baat bij kunnen hebben. Het is niet vandaag besteld, morgen in huis zoals bij veel grote bedrijven. De deken wordt namelijk voor jou op maat gemaakt, er wordt dus echt tijd en moeite in gestoken en het gaat niet om massa productie!

Sensisweet verzwaringskussens en verzwaringsdekens is ook te vinden op Facebook, volg zeker haar pagina als je geïnteresseerd bent in deze producten!

Wat kost zoiets nou?

Dat is natuurlijk iets wat je je direct af vraagt en dat is ook logisch! Voor de complete prijslijst verwijs ik je graag door naar de website van Sensisweet, hier is een compleet overzicht te vinden. Een kleine greep uit de prijzen die op dit moment gelden (juli 2019) deel ik graag met jullie;

  • Verzwaringskussen € 14,00
  • Verzwaringsslang € 18,00
  • Verzwaringskraag € 27,00
  • Verzwaringsdekens verschillen in prijs afhankelijk van het formaat. 60×60 kost € 35,00 en 140×200 kost € 59,00. De rest van de formaten en prijzen vallen hier tussenin.

Mijn ervaring

Sensilief verzwaringsdeken

Ik kreeg dus een verzwaringsdeken van Yvonne en was heel benieuwd wat die voor mij kon doen. Het is niet dat ik last heb van ADHD, autisme, HSP of chornische pijnen (althans, ik heb er geen officieel label van). Wel heb ik er moeite mee om prikkels te kunnen verwerken en om in slaap te komen. Als ik ergens ben waar het druk is (waar bijvoorbeeld veel gepraat wordt), dan raak ik heel snel overprikkeld met een migraine aanval tot gevolg. Het kan dan tijden heel druk in mijn hoofd blijven, waardoor ik niet kan slapen. Thuis zit ik altijd al met een dekentje op de bank, hoe warm het ook is… Gewoon omdat het mij een fijn gevoel geeft, een soort rust.

Nu heb ik de verzwaringsdeken en merk duidelijk verschil! Terwijl ik deze blog aan het schrijven ben, ligt het dekentje ook lekker over mijn benen. Het zorgt voor een rustig gevoel in mij en ik kan me er erg goed door concentreren. Ook het in slaap komen gaat veel beter als ik de deken over heb, het komt denk ik door het ingebakerde gevoel dat je krijgt als je de deken om je heen geslagen hebt. Ik ben er erg blij mee en zou hem echt niet meer kwijt willen! Het is lastig onder woorden brengen wat de deken precies met je doet, maar ik voel voornamelijk een soort rust over mij heen komen als hij over mij ligt.

Vragen van lezers…

Via Facebook heb ik een tijdje geleden een post geplaatst met daarin de vraag of er vanuit de lezers vragen waren over de verzwaringsdeken. Daar kreeg ik een paar leuke reacties op! Hieronder kan je de vragen en antwoorden terug lezen die gesteld zijn.

  • Is de verzwaringsdeken niet warm ten opzichte van een gewoon dekbed? De verzwaringsdeken is gevuld met fijn grind. Het grind neemt wel lichaamswarmte over maar gaat in tegenstelling tot plastic niet broeien is de ervaring. In de zomer kan je hem het beste over een laken gebruiken en in de winter over een dekbed. Dit is tegen het vies worden van de deken. De verzwaringsdeken is niet een vervanging van het dekbed. In de zomer is hij fijn omdat je hem gewoon kan gebruiken terwijl het buiten warm is, normaal ben je aan het rotzooien met je dekbed omdat je graag wat zwaars op je wilt, nu kan je het verzwaringsdeken over je heen leggen.
  • Waar leg je het deken neer? Bij je schouders, buik, benen? Wij kregen te horen van de ergotherapeut dat je niet heel lang op je mag hebben? Maar bij een kind als die gaat slapen is dat de hele avond en nacht. Is dat geen probleem? Deze dekens mag je onbeperkt op je hebben liggen. Maar er zijn dekens op de markt met ballen en bepaalde klei inhoudt die inderdaad niet langer dan 4 uur op je mag liggen. De dekens leg je lekker over je heen tot aan je borst is vaak voldoende. Kleine kinderen mogen niet hoger dan de navel.

Heb jij een vraag over de verzwaringsdeken? Dan raad ik je aan om even contact met Yvonne op te nemen via de bovengenoemde Facebook pagina of via haar website. Ik zou met liefde jullie vragen beantwoorden, maar ik weet er ook niet alles vanaf! Daarom verwijs ik je graag door naar Yvonne, die je zeker weten graag verder helpt!

Ik heb veel baat bij de verzwaringsdeken. Is het ook iets voor jou of iemand in je omgeving?

Volg Happinessfromme ook op Facebook, Instagram & Pinterest en blijf op de hoogte van o.a. de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates & nog veel meer leuks…

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.