Review Zoocchini oefenbroekjes
Review,  Ouderschap

Zoocchini oefenbroekjes, een steuntje in de rug bij het zindelijk worden!

Een tijdje geleden vertelde ik al ons avontuur dat zindelijk worden heet. Toen vertelde ik ook al dat we Zoocchini oefenbroekjes gingen proberen. Dat hebben we gedaan en hoe we dat ervaren hebben, dat lees je in dit artikel. En… ik mag ook een setje weggeven, hoe leuk is dat? Onderaan de blog lees je hoe je mee kunt doen!

Zoocchini oefenbroekjes

Soms is de overgang van een luier naar het potje of de wc lastig. Het is natuurlijk een hele mijlpaal voor zowel jezelf als je kindje. Best spannend voor een kindje als hij opeens geen luier meer om heeft! Het is natuurlijk een hele stap om de luier af te doen en bij die stap kunnen de Zoocchini oefenbroekjes helpen. Ze zitten heerlijk en voelen als een echte onderbroek, maar daarnaast zijn ze ook voorzien van een onzichtbare absorptie laag. Een klein ongelukje in het begin is dan ook niet zo erg.

Kenmerken van de Zoocchini oefenbroekjes

Zoocchini oefenbroekjes zijn geen saaie onderbroeken, ze hebben allemaal vrolijke kleuren en een leuk plaatje voor zowel de kleine heren als de kleine dames. Ze zijn gemaakt van zacht organisch katoen en het zijn dus net gewone onderbroeken. Wat ze extra hebben is een laag dubbelzijdig badstof tussen de katoenlagen. Deze onzichtbare absorptielagen zorgen ervoor dat een klein ongelukje opgevangen wordt. Zo is niet alles helemaal nat en kan je kindje rustig aan oefenen met zindelijk worden en hoeft hij niet bang te zijn dat hij net te laat bij de wc is.

Oefenbroekjes van Zoocchini zijn verkrijgbaar in de twee maten. 2-3 jaar en 3-4 jaar. De broekjes voor de kleine heren hebben een print met bijvoorbeeld een haai, krokodil of leeuw. De oefenbroekjes voor de kleine dames hebben een leuke print met bijvoorbeeld een zeemeermin, hertje of eenhoorn.

Zoocchini oefenbroekjes

Hoe is het gegaan?

Wij hebben de afgelopen weken de oefenbroekjes thuis gebruikt. Zindelijk worden gaat hier nog niet makkelijk, niet erg, maar ik wil Daan er toch wel bij helpen waar ik kan. Nu had ik het gevoel dat hij de luier wel makkelijk vond en daarom niet naar de wc ging. Met een oefenbroekje valt dat gemak natuurlijk weg, misschien net de stimulans die hij nodig zou hebben?

De eerste dag…

De eerste dag was een drama… Ja sorry, ik ga het niet mooier maken dan dat het was. Hij mocht zelf een oefenbroekje kiezen en ik heb hem uitgelegd dat hij nu geen luier meer om had en het moest zeggen als hij moest plassen. Natuurlijk heb ik hem af en toe helpen herinneren, maar hij hoefde natuurlijk niet… Om 13:00 uur waren we door de schone oefenbroekjes heen πŸ˜‰ . Nee, het was geen droomstart en doordat alles nat was, moest er een luier om. De broekje vangen dus geen grote plassen op (niet dat ik dat had verwacht hoor).

Dag twee!

Op dag twee moest hij naar de opvang, nadat ik op dag één binnen een ochtend alles nat had (en de broekjes nog niet droog waren), heeft hij gewoon een luier om gehad. Op de opvang was hij het toilet geweest, al een hele stap vooruit!

We gaan er weer voor op dag drie.

Dag drie, de broekjes waren schoon en droog, er stond niets op de planning, dus we gingen er weer voor. Oefenbroekje aan en maar kijken wat de dag zou brengen. Het ging beter dan verwacht, hij gaf een aantal keren aan dat hij naar de wc wilde en dan moest hij ook echt plassen. Wel hadden we een paar ongelukjes, maar dit keer was rond 16:00 uur pas alles nat.

Wat me trouwens opviel was dat hij niet wil poepen op de wc… Ik heb gelezen dat meer kinderen dit hebben, het komt dus vast nog wel.

Dag vier…

Eigenlijk hetzelfde als op de tweede dag, de broekjes nog niet droog en hij moest naar de opvang. Daar was hij wel weer naar de wc geweest, het begint dus wel te komen.

Vanaf dag vijf en verder

Vanaf de vijfde dag gaat het steeds beter. Thuis doen we hem veel de oefenbroekjes aan, maar als we weg gaan nog wel veilig de luier. Nog regelmatig hebben we alle broekjes nat, maar niet meer hele grote plassen. Het zijn steeds vaker maar kleine beetjes. Hij voelt dan net te laat dat hij naar het toilet moet denk ik. Soms moet hij dus ook een gewoon luierbroekje aan, omdat de andere broekjes nat zijn. Maar wat doet hij? Papa, mama ik moet naar de wc! Het gaat echt met de dag beter, zo trots op hem! We zijn er nog niet, dat hoeft ook niet, maar ik vind het wel fijn dat het steeds beter gaat.

Wat vind ik nu van de broekjes?

Ik ben super blij met de Zoocchini oefenbroekjes! Als de sluizen open gaan bij je kindje, dan gaan ze het niet droog houden. Waar ze wel bij helpen is dat als je kindje een beetje laat lopen, ze het voelen en bedenken dat ze naar de wc moeten! Hoe kleiner het ongelukje is, des te beter houden de broekjes het. Het is als het ware een kleine reminder voor je kindje dat hij naar de wc moet gaan. Bij kleine ongelukjes blijft de bovenkleding ook nog eens droog, dat is wel heel fijn! Ze hebben bij Daan de laksheid weg gehaald van het idee dat hij toch wel een luier om heeft. We hebben de laatste weken echt stappen gemaakt, al is hij nog niet zindelijk. Dus als je denkt dat de broekjes een soort toverhulpje zijn, dan moet ik je helaas teleurstellen. Ze hebben ons wel geholpen bij het stappen vooruit zetten met het zindelijk worden. We zijn er nog niet, maar stapje voor stapje gaat het steeds beter!

Heb jij ook oefenbroekjes gebruikt bij het zindelijk worden of had je er geen idee van dat ze bestonden? Als je een goede tip hebt die helpt bij het zindelijk worden… kom maar door!

“Zoocchini oefenbroekjes” kopen

WINNAAR – Aan dit artikel was een winactie gekoppeld.
Deze winactie is gesloten en de winnaar heeft persoonlijk bericht ontvangen.

Mijn Interactieve Video Microscoop van VTech!
Mijn Interactieve Video Microscoop van VTech is Speelgoed van het Jaar in Nederland! Wederom super leuk en leerzaam speelgoed voor de wat oudere kinderen. Alle kleine en grote professoren; welkom in de wereld van virussen en cellen! Mijn Interactieve Video Microscoop valt zeker in de smaak bij alle wijsneuzen van 7 tot 99 jaar! Natuurlijk mag je er ook gewoon mee spelen als je 100 bent πŸ˜‰ . Turen naar de grootste geheimen van het aardse leven is natuurlijk super indrukwekkend, wie wil dat nu niet? Gerelateerd
Verder Lezen
Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2022 Winnaars Vakjury
De vakjury heeft de winnaars van de Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2022 bekend gemaakt! Tijdens de zomervakantie hebben ze 156 stuks speelgoed uitgebreid getest en beoordeeld. Hier zijn uiteinde drie winnaars in 15 categorieΓ«n uitgekomen! Vanaf nu mag het publiek, dus ook jij, stemmen op hun favoriet. Dit kan tot en met 28 oktober 2022 en je maakt daarbij ook nog eens kans op een mooie prijs als je stemt! Gerelateerd
Verder Lezen
Badmode 2022, zeker niet te missen in deze prachtige zomer!
Wat een prachtige zomer hebben we dit jaar hè! Ik kan daar zeker van genieten! Fijne badmode mag dan ook zeker niet ontbreken deze zomer, al voel ik mij soms wel onzeker in badmode. Gelukkig staat de Badmode 2022 bij veel verschillende lichamen, zo vind ik het bijvoorbeeld heel fijn om een jurkje of rokje over mijn badkleding te dragen. Ook dat kan natuurlijk gewoon, lekker dat dragen waar je je prettig in voelt. Gerelateerd
Verder Lezen
Langer zelfstandig blijven wonen, denk eens aan het plaatsen van een mantelzorgwoning
Het plaatsen van een mantelzorgwoning kan bijdragen aan de wens om langer zelfstandig te blijven wonen. Langer zelfstandig blijven wonen is een wens van steeds meer mensen die hulpbehoevend zijn. Ik begrijp dat wel, want wie wil er nu niet in zijn fijne vertrouwde omgeving blijven wonen? Een mantelzorgwoning is een woning voor mensen die mantelzorg behoeven, een fijne woonoplossing voor hen die graag in een vertrouwde omgeving willen blijven wonen. Gerelateerd
Verder Lezen
De voordelen van Perzische tapijten(1)
Ben je van plan om binnenkort je interieur een nieuwe boost te geven? In dat geval is het zeker geen slecht idee om een Perzisch tapijt aan te kopen. Het is namelijk om meerdere redenen voordelig om deze aan te kopen. In dit artikel gaan we wat dieper in op de verschillende voordelen. Gerelateerd
Verder Lezen

46 Comments

 • Linda De Brouwer

  Ooh wat zou ik dit graag winnen voor mijn kleine aapie. Ik weet zeker dat hij jurassic boys heel stoer zal vinden. Stoere jongensbroekjes voor een stoer manneke! Nu maar duimen 😍

 • Hanneke Heun

  We zijn hier ook aan het oefenen, gaat op zich wel goed, alleen wanneer ze afgeleid of moe is wordt het vaak wat nat, maar hΓ© ze is in oktober 2 geworden, maar ze geeft het zelf aan dat ze geen luier om wil, dus kan ik het alleen maar stimuleren toch, dus oefen broekjes zijn heel erg welkom en dan graag de versie met de sprookjes figuren!

 • Ruud

  Wat een leuke winactie. Wij willen ook binnenkort gaan starten met onze zoon die over een paar maandjes 3 wordt.
  De Zoocchini oefenbroekjes boy Safari zien er erg leuk uit. Hopelijk is de goede start naar het zindelijk worden!

 • Lenneke

  Lijkt me ideaal om mee te oefenen voor dochter Bo van 2,5. Ga voor de girl woodland princesses!
  Wie weer gaat het ons hier mee lukken ene mooie start te maken.

 • Lennekekb

  Wat fijn dat er in korte tijd al zo’n groei te zien is bij je zoontje! (daar is hij zelf vast ook trots op)
  Doe graag mee voor mijn dochter Bo, van 2,5 jaar. In de zomer zijn we al eens bezig geweest met het hele zindelijkheids verhaal, maar ze moet er tegenwoordig weinig van hebben.
  De broekjes lijken me een mooi hulpmiddel om het weer op te gaan pakken. De girl woodland princesses vind ik heel leuk πŸ™‚

 • Karen de Jong

  Wat een super leuke actie! πŸŽ‰πŸŽ‰ Onze oudste, Vico, is druk met het oefenen op de wc.🚽 Erg knap en hij vind het ook heel leuk. Over een aantal maanden oefenen op school dus we hopen tegen die tijd erg ver te zijn. Hopelijk mogen deze leuke broekjes een duwtje in de rug zij om het nog beter te doen!! πŸ’ͺ😍 We vinden de boy safari erg leuk!! πŸ€πŸ€

 • Lotte van Breukelen

  Wat handig deze broekjes!! Ja het gaat hier nog niet altijd goedπŸ™ˆ dus we maken graag kans op deze broekjes om verder te oefenen!!

 • Katrien van den Heuvel

  Ik wist helemaal niet dat dit bestond maar wat een uitkomst! Hier gaat het oefenen hardstikke goed maar wel afentoe een klein k gelukje. Lucas gaat dan net te laat naar het toilet. Zo verdrietig is hij dan. Hopelijk maken deze mooie broekjes hem wat zelfverzekerder tot het helemaal goed gaat! We gaan graag voor de boy safari!

 • Karenneke

  Wat leuk om te lezen zeg! Hopelijk kunnen de broekjes hier ook helpen. Onze Dex heeft even een terugval wat zindelijkheid betreft. Nadat het een paar keer mis ging wil hij weer een luier aan. Maar als hij de mooie boy safari broekjes zou mogen dragen wil hij het vast weer proberen!🚽❀

 • Anca ring

  Mijn zoontje zit middenin het oefenen met de wc… een potje lukt hem gewoon niet. De zoochini boys jurassic zou daar naar mijn mening een heel mooi prijsje zijn voor hem. Hij is 3 jaar

 • Linda tromp

  Zo geweldig handig we gaan deze maand oefenen met onze 2 peuters die net 2 zijn op het potje en deze broekjes zouden dan geweldig goed van pas komen ❀️

 • Corine N

  Wat een mooie broekjes, superleuk en misschien nog wel een extra stimulansje voor minn dochtertje om zindelijk te worden en zich nog groter te voelen. De girl fairytale broekjes zou ze denk ik het mooist vinden

 • Noor Rademakers

  Nou ik moet er ook aan beginnen, stel het uit omdat ik er geen zin in heb oeps…maar dit stuk geeft toch weer hoop dat het allemaal wel meevalt. En de broekjes zien er leuk uit en helpen vast wel iets. Ik doe mee voor Woodland Princesses voor 2-3 jarigen

 • Suzanne Groo.....

  Oh ik word al blij als ik naar de broekjes kijk. Onze zoon heeft een jungle kamer, mijn voorkeur zou dan ook uitgaan naar de broekjes Zoocchini oefenbroekjes boy Safari (2-3 jaar).
  Wij willen de broekjes graag proberen.

  Ik heb je bericht op FB geliked en gereageerd. Ook volg ik je sinds net op instagram (Suusgro heet ik daar)

 • Chantal van der Zalm

  Wat een toffe actie! Ik doe graag mee! De broekjes komen meer dan goed terecht, want ik ben nu bezig met onze zoon Quentin, maar 1 jaartje jonger komt er ook nog een tweeling broer/zus aan die op moeten voor een luierloos leven, dus jaaaaaa ik maak graag kans!
  Voor Quentin de dino’s, want hij is momenteel idolaat van dino’s. Dit is dan een extra mooie stimulans bij dit proces!
  Ik kan je helaas niet liken op facebook, want dan heb ik om bepaalde redenen niet meer. Anders had ik je met liefde op alle socials geliked!

 • janneke

  Wat een ontzettend leuke winactie. Persoonlijk kende ik deze broekjes nog niet.
  Het lijkt mij ideaal dan ga ik voor de girl ocean of de boy safari

 • Femke Wiebers

  De oefernbroekjes Safari voor een jongen zijn echt super mooi! Ik wist eigenlijk niet dat dit bestond, wat geweldig.
  En mooi om je verhaal te lezen. Dat geeft mij iets meer vertrouwen dat het dus ook gewoon met horten en stoten mag gaan, en dat de luier heus nog wel weer om mag. Super!

 • Tamara

  Ik doe graag mee zonder facebook. Bij onze oudste waren we heel blij met oefenbroekjes, ze zijn veel gebruikt. Een setje met bosdieren zou heel leuk zijn voor de jongste, graag in maat 3-4 jaar. De oudste was voor zijn tweede overdag al zindelijk (gelukkig maar, want de broekjes werden te klein), ik ben benieuwd hoe snel zijn broertje is.

 • Stephanie sesselaar-oldenburger

  We zijn met kyano ook net begonnen maar is nig grote drama. Elke keer te laat bij potje en plast dan vaak in bumbatent. Deze broekjes zullen dan ideaal zijn. Safari lijkt me leuk voor hem

 • Marian B

  Bij mijn zoontje hebben we soort gelijke broekjes gebruikt, dit werkte behoorlijk goed. Doe nu graag mee voor mijn dochtertje van 2, de interesse om zindelijk te worden begint te komen volgens mij. De Zoocchini oefenbroekjes girl Woodland Princesses hebben de voorkeur, zijn echt heel leuk!

 • Karlijn Heuvelmans

  Wat een leuke actie!πŸŽ‰ Hier gaat het oefenen met het potje al erg goed! Thuis lukt het bijna altijd maar vooral als we ergens anders zijn is Lucas vaak net te laat.Elke keer weer is hij daar verdrietig om want hij wil zo graag. Hopelijk kunnen de broekjes hem helpen bij de laatste stappenβ€πŸ€ De boy safari vind hij erg keuk!

 • Anneliese de Waal

  Ik doe graag mee voor Zoocchini oefenbroekjes boy Forest Chums, voor de leeftijd 3-4 jaar oud.
  Lijk me echt super handig, zou ze graag uit willen proberen, ben erg benieuwd.

  Groetjes Anneliese

 • Tania

  Wij gaan binnenkort beginnen met het oefenen met mijn zoontje. Ik ben heel benieuwd hoe dat gaat verlopen. Ik doe dus graag mee. De Jurassic Pals 2-3 jaar lijken me leuk.

 • Linda

  Hoi hoi, bedankt voor deze blog! Ik was namelijk al heel erg benieuwd naar oefenbroekjes in het algemeen.
  We zijn nu ook bezig met Fenna en het stukje over het laks zijn herken ik wel. Fenna heeft nu twee x op de wc geplast, maar de laatste paar maanden vertikt ze het. Nee luier zegt ze dan.
  Ze wil het niet proberen en ik heb ook het idee dat ze het wel lekker makkelijk vind zo.
  Een gewone onderbroek is veel te dun, dus houdt niets tegen, maar deze oefenbroekjes dus wel. Lijkt me super om deze te mogen proberen! Ik vind ‘fairy tales’ wel erg leuk!
  Ik heb voor mijn zoontje Sepp het Zoocchini zwemluier setje al klaar liggen voor komende zomer. Ze hebben echt mooi spul!

 • Karlijn

  Wat ideaal om te oefenen met onze Dex! Het gaat nu nog regelmatig mis maar echt al stukken beter! Iedere week weer iets beter en hopelijk mogen deze broekjes hem helpen!

 • Jeannet

  Hoi Nadia, het kan een hel zijn, die periode dat je kind zindelijk moet worden. De opvang helpt daarbij ontzettend: je kind ziet dat iedereen naar de wc gaat, dus gaat ie mee. En idd thuis moet je zelf aan de bak. Ik denk ook, dat die broekjes als een soort reminder werken. Een natte luier voelt namelijk niet nat. Een nat broekje wel, en dat wordt koud en voelt onaangenaam. Hoop dat ie al wat zindelijker is nu. gr. Jeannet

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.