|| Recensie || De verwende prinses

|| Recensie || De verwende prinses

“De verwende prinses” geschreven door “Karen van Holst Pellekaan” is zoals je misschien wel al verwacht een boek over een heel verwend prinsesje. Prinsesjes mogen natuurlijk alles, daarvoor hebben ze een lakei! Maar jeetje, Rosa kan wel heel erg schreeuwen, Buffie zou haar het liefste naar de maan sturen, maar dat kan natuurlijk niet. Toch?

De verwende prinses

Buffie moet van alles voor de verwende Rosa doen, maar het liefste zou hij…

Het boek

Bron: Bol.com

Rosa is een prinsesje, een heel verwend prinsesje! Ze heeft een lakei, die heet Buffie en Buffie moet alles doen wat Rosa aan hem vraagt! Haar troep ruimen, haar jurken kopen en taarten bakken. En terwijl hij dit allemaal doet, moet hij aardig voor Rosa blijven. Maar eigenlijk, eigenlijk zou Buffie haar het liefste in een taast stoppen, haar in een vloekleed rollen of aan de gordijnenrails hangen. Maar dat, dat kan hij allemaal niet doen natuurlijk, of toch…?

“Rosa is een prinses. En prinsessen mogen alles. Lakeien moeten alles voor prinsessen doen. Rosa’s lakei heet Buffie. Hij moet elke dag taart voor haar bakken, haar troep opruimen, haar bed opmaken. En hij moet altijd lief zijn voor de wende Rosa. Terwijl hij haar best eens in een grote taart zou willen stoppen. Maar dat doet hij natuurlijk niet, hij denkt het alleen maar. Of doet hij het toch…?”

Voor wie?

“De verwende prinses” is een grappig verhaal over het stereotype prinsesjesgedrag. En dat prinsessengedrag, wordt nog even extra uitvergroot! De prachtige tekeningen ondersteunen het boek goed en zijn gemaakt in mooie donderbruine en oranje tinten. De gezichtsuitdrukkingen en emoties van Rosa en Buffie zijn goed te herkennen. Het boek is erg leuk voor kleuters, ben jij ook verwend? Wat bereik je met verwend gedrag?

“De verwende prinses” is een leuk boek om met kleuters te lezen!

Onze mening

Daan en het verwende prinsesje… Soms kan Daan ook wel heel verwend zijn. Tijdens het lezen zei ik dat tegen hem, maar hij was toch echt anders van mening. Hij vond het allemaal wel grappig wat Rosa deed. Of hij de boodschap in het boek begrepen heeft, nee dat denk ik niet. Daar is hij nog net even te jong voor. Dat neemt niet weg dat het wel een heel leuk boekje is om samen te lezen. Een leuk boek voor alle verwende prinsen en prinsesjes, want wat doet je gedrag met iemand anders?

Specificaties

Bron: Bol.com

Titel: De verwende prinses
Auteur: Karen van Holst Pellekaan
Illustrator: Myra Emmen Riedel
Uitgeverij: Paolo
Taal: Nederlandstalig
Aantal bladzijden: 32
Uitgave: Hardcover
Verschijning: September 2018
ISBN: 9789492600103
Leeftijd: 4-6 jaar

Bestel de Hardcover (€ 14,90)
Via de bovenstaande link is ook een inkijkexemplaar beschikbaar.

De meeste kinderboeken zijn ook te krijgen bij o.a. Bruna, Intertoys, Ilovespeelgoed, PrenatalPSikhouvanjou en de Bijenkorf.


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?

Deze blog is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking, ontvangen product(en) of affiliate link(s).


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top
Copyright © 2020 Happinessfromme. - Op deze blog lees je gesponsorde content en affiliate links. Lees hier meer over in de disclaimer. Tevens kan je in de privacyverklaring alles lezen over hoe we je privacy waarborgen en meer over de cookie policy. Happinessfromme is onderdeel van Nadia Media en staat bij de KvK geregistreerd onder nummer 73544523.
error: Helaas...
%d bloggers liken dit: