chocolade cake uit de slowcooker
Slowcooker

Chocolade cake uit de slowcooker, zonder kant en klaar pakje!

Een lekkere cake uit de slowcooker stond al een tijdje op mijn lijstje. Ik las er veel goede berichten over en dan wil ik dat natuurlijk ook proberen! Meerdere pogingen mislukten, maar volgens mij heb ik het nu gevonden! Ik had natuurlijk gewoon een kant en klaar pakje cakemix kunnen kopen, maar dat vind ik dan weer minder leuk! Het is een chocolade cake uit de slowcooker geworden, zonder kant en klaar pakje en erg lekker!

Maar waarom zou je nou een cake in de slowcooker willen maken als je ook een oven hebt? Dat is een goede vraag en eigenlijk hoeft dat inderdaad helemaal niet. Het is het experimenteren wat het zo leuk maakt denk ik! Daarnaast hoopte ik dat de chocolade cake uit de slowcooker minder “droog” zou zijn dan één uit de oven. Ik vind chocoladecake over het algemeen wat droger en vond er in de slowcooker niet heel veel verschil in zitten, maar hij was wel lekker! Hoe je hem maakt, wat je allemaal nodig hebt en nog wat andere tips vind je allemaal in dit artikel!

Chocolade cake uit de slowcooker

Een choolade cake uit de slowcooker dus, zonder gebruik te maken van een kant en klaar pakje! Natuurlijk had ik dat kant en klare pakje prima kunnen kopen, maar zoals ik zei is de lol er dan wel een beetje vanaf. Daarnaast is het ook goedkoper om het zelf te maken! Je kunt immers vaker doen met de producten die je koopt. Het is een keuze die iedereen voor zich moet maken, maar ik vind het experimenten gewoon heel erg leuk!

Ingrediënten chocolade cake uit de slowcooker

 • 200 gram zelfrijzend bakmeel
 • 200 gram (room) boter (op kamertemperatuur)
 • 1 zakje vanille suiker
 • 200 gram basterdsuiker
 • 4 eieren (op kamertemperatuur)
 • 50 gram cacao poeder
 • snufje zout

Overige benodigdheden

Recept chocolade cake uit de slowcooker

 1. Doe de (room)boter, het zout, de basterdsuiker en de vanillesuiker in een kom en mix dit goed door elkaar.
 2. Voeg de eieren toe en mix het geheel nog een keer goed door elkaar.
 3. Dan is het tijd om het zelfrijzende bakmeel toe te voegen. Doe dit beetje bij beetje, zodat het niet teveel gaat stuiven en je een mooi glad mengsel krijgt.
 4. Als laatste voeg je 50 gram cacao toe (dit vind ik een mooie verhouding, maar als je wilt dat je cake nog meer chocolade smaak krijgt, dan kan je naar wens natuurlijk meer toevoegen).
 5. Leg een bakpapier in je slowcooker en giet je cake mix hierop.
 6. Het is verstandig om ook een bakpapier onder de deksel van de slowcooker te leggen. Hierdoor wordt je cake niet te nat. Een theedoek is ook een optie, maar die wil nog weleens geurtjes afgeven, dat risico loop je bij een bakpapiertje niet.
 7. Zet de slowcooker eerst één uur op high en daarna op low. (Let op! Bij sommige slowcookers zit het verwarmingselement aan de zijkant van de pan, het is handig om dan de binnenpan af en toe te draaien, anders verbrand één helft van je cake.)
 8. De tijd dat de slowcooker op low moet staan is echt afhankelijk van je slowcooker! De ene slowcooker wordt veel warmer dan de andere op de low stand. Die van mij moest er uiteindelijk 1 uur in, ik heb af en toe gecheckt of hij al goed was door er met een satéprikker in te prikken. Zodra hij er schoon uitkwam, was de chocolade cake klaar! De bovenkant blijft een beetje “zacht”, dit hoort zo! Ik vind dat lekker, maar mocht je er nu niet van houden, dan kan je ervoor kiezen om de cake halverwege om te draaien (bovenkant naar onder draaien).

chocolade cake uit de slowcooker

Hij smaakt heel erg lekker, maar is wel wat anders dan uit de oven. Doordat de cake met cacao is gemaakt, kan hij snel een beetje droog aandoen, dus ik zou hem zeker niet te lang in de slowcooker doen! Het is niet dat hij zo droog is dat je hem echt weg moet spoelen hoor, maar het is ook geen hele smeuïge cake, gewoon lekker! Hij is vrij plat en ovaal geworden, dat komt doordat ik een grote ovale pot gebruik. Per slowcooker zal dit dus verschillen! Een kleinere slowcooker staat ondertussen op mijn wensenlijstje, zodat ik normalere vormen cake kan bakken en ook om fudge te maken is een kleinere slowcooker veel fijner denk ik. Mijn broden blijf ik wel in de grote slowcooker maken!

Recept printen?

Wil je dit recept printen en bewaren? Dat kan gemakkelijk via de onderstaande instructie;

chocolade cake uit de slowcooker

Chocolade cake | Slowcooker

Een chocolade cake uit de slowcooker, zonder kant en klare pakjes!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 2 uur
Waarvan op low 1 uur
Totale tijd 3 uur 15 minuten
Gang Bij de koffie, Cake, Dessert, Snack
Keuken Nederland

Equipment

 • Slowcooker
 • (Hand) mixer
 • Kom
 • 2 vellen bakpapier

Ingrediënten
  

 • 200 gram zelfrijzend bakmeel
 • 200 gram (room)boter op kamertemperatuur
 • 1 zakje vanillesuiker
 • 200 gram basterdsuiker
 • 4 eieren op kamertemperatuur
 • 50 gram cacao
 • 1 snufje zout

Instructies
 

 • Doe de (room)boter, het zout, de basterdsuiker en de vanillesuiker in een kom en mix dit goed door elkaar.
 • Voeg de eieren toe en mix het geheel nog een keer goed door elkaar.
 • Dan is het tijd om het zelfrijzende bakmeel toe te voegen. Doe dit beetje bij beetje, zodat het niet teveel gaat stuiven en je een mooi glad mengsel krijgt.
 • Als laatste voeg je 50 gram cacao toe (dit vind ik een mooie verhouding, maar als je wilt dat je cake nog meer chocolade smaak krijgt, dan kan je naar wens natuurlijk meer toevoegen).
 • Leg een bakpapier in je slowcooker en giet je cake mix hierop.
 • Het is verstandig om ook een bakpapier onder de deksel van de slowcooker te leggen. Hierdoor wordt je cake niet te nat. Een theedoek is ook een optie, maar die wil nog weleens geurtjes afgeven, dat risico loop je bij een bakpapiertje niet.
 • Zet de slowcooker eerst één uur op high en daarna op low. (Let op! Bij sommige slowcookers zit het verwarmingselement aan de zijkant van de pan, het is handig om dan de binnenpan af en toe te draaien, anders verbrand één helft van je cake.)
 • De tijd dat de slowcooker op low moet staan is echt afhankelijk van je slowcooker! De ene slowcooker wordt veel warmer dan de andere op de low stand. Die van mij moest er uiteindelijk 1 uur in, ik heb af en toe gecheckt of hij al goed was door er met een satéprikker in te prikken. Zodra hij er schoon uitkwam, was de chocolade cake klaar! De bovenkant blijft een beetje "zacht", dit hoort zo! Ik vind dat lekker, maar mocht je er nu niet van houden, dan kan je ervoor kiezen om de cake halverwege om te draaien (bovenkant naar onder draaien).
 • En klaar! Heerlijk bij een kopje koffie of thee!
  chocolade cake uit de slowcooker

Notities

Hij smaakt heerlijk,  maar is wel anders dan uit de oven. Doordat de cake met cacao is gemaakt, kan hij snel een beetje droog aandoen, dus ik zou hem zeker niet te lang in de slowcooker doen! Hij is vrij plat en ovaal geworden, dat komt doordat ik een grote ovale pot gebruik. Per slowcooker zal dit dus verschillen! Een kleinere slowcooker staat ondertussen op mijn wensenlijstje, zodat ik normalere vormen cake kan bakken en ook om fudge te maken is een kleinere slowcooker veel fijner denk ik. Mijn broden blijf ik wel in de grote slowcooker maken!
Trefwoord Cake, Chocolade, Zoet

Bak jij wel eens cake in de slowcooker? Wat is jouw favoriete recept?


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?


2 Comments

  • Happinessfromme

   Hi! Ik had hem gewoon met bakpapier eronder gemaakt en hem dan met bakpapier eruit gehaald. Een siliconen bakvorm heb ik ook al eens geprobeerd, dat was met brood, maar zeker een succes hier! Hopelijk kan je iets met mijn antwoord.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.