Spelletjes & Speelgoed

|| Boekentip #1 – Gruffalo ||

Vandaag heb ik een hele leuke boekentip voor jullie! Afgelopen week is de lente begonnen en daar past dit boekje heel goed bij! Benieuwd? Lees dan snel verder op de blog…

Het Gruffalo lente natuurspeurboek

De winter is voorbij, de lente is aangebroken. Het is tijd om naar buiten te gaan…

Samen met de kleine muis trekt het hele gezin het bos in om te ontdekken wat er allemaal ontluikt.

Deze lente gaan we op stap om alle verschillende tinten groen te bekijken. Om te zien welke bloemen al bloeien, welke beestjes er rondkruipen en welke bloesem bij welke bomen hoort. We leren van alles over bijen, vlinders en kikkers en gaan op zoek naar wat vogels eten.

En natuurlijk wordt er geknutseld: een popcornbloesemvogelvoeder en een appelvogelvoeder… Er is zoveel te zien, te doen, te maken en te bespeuren dat je een hele voorjaarsvakantie bezig bent!

En dan zitten er – om het nog leuker te maken – ook nog eens meer dan tweehonderd stickers in het boek. Ben jij een superspeurneus? Ontdek het met Het Gruffalo Lente Natuurspeurboek.

De Gruffalo, nog meer seizoenen

Naast de lente kennen we natuurlijk nog meer seizoenen. Ook hier zijn natuurlijk leuke Gruffalo boekjes van;

Alle boekjes bevatten stickers, leuke zoek en doe opdrachten voor buiten en natuurlijk knutsel tip.

De Gruffalo

Wij hebben het originele boek van de Gruffalo, waarin we vaak samen plaatjes kijken. Ik vind vooral het verhaal leuk, maar daar heeft Daan geen geduld voor, die bladert er liever heel snel doorheen! Er staat ook een leeftijdsadvies bij vanaf vier jaar, maar met een jonger kindje kan je ook prima het boek lezen of de plaatjes bekijken.

Kartonnenboekje

Het leukste is natuurlijk als je kind zelf boekjes kan lezen. Nu weet ik niet of alle kinderen net zo boekjes lezen als mijn zoon (scheuren, kreukelen, enz.), maar er is dus ook een kartonnen boekje van de Gruffalo. Dit laat in mijn ogen dan ook zien dat het ook een boekje is die kinderen onder de vier jaar prima kunnen lezen. Kartonnen boekjes gaan veel minder snel kapot en de kleintjes kunnen ze dus lezen zonder ze al te snel kapot te maken.

Heb jij nog een leuke boeken tip? Laat het gerust even weten en wie weet volgt er binnenkort een leuke blog over!

[AdSense-A]

Dit is geen gesponsorde blog.
Bron: Lemniscaat en Bol.com

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.