buitenspeelgoed
Spelletjes & Speelgoed

| Zomer | Leuk buitenspeelgoed voor kinderen

Met het weer in Nederland weet je natuurlijk nooit wat je kunt verwachten in de zomer. Als het dan een paar dagen heerlijk weer is, dan genieten wij daar enorm van! Op deze dagen spelen wij graag buiten. Daan heeft zo’n beetje zijn eigen speeltuin in de achtertuin en vandaag mogen jullie een kijkje nemen in zijn domein ๐Ÿ˜‰ . In deze blog lees je alles over zijn buitenspeelgoed.

Buitenspeelgoed

Als het droog is, gaan we altijd even buitenspelen. Warm of koud maakt niet uit, als het maar niet regent! Nu hebben wij het geluk dat wij een fijne tuin hebben met een heleboel ruimte. Die ruimte is ondertussen helemaal ingenomen door Daan, want wie heeft dus zijn eigen speeltuin.

Donnie

Nou denk je vast, wie is Donnie? Donnie is ons konijn! Hij woonde eerst in huis, maar had daar zo’n klein hokje. We hebben toen een mooi buitenhok voor hem gekocht, waarin hij zich prima vermaakt. Afgelopen winter was de eerste winter buiten en dat is allemaal prima gegaan. Daar verzorgd hem goed, want hij denkt er elke avond aan dat Donnie eten en drinken moet. Ook mag Donnie vaak los lopen en dat vindt Daan helemaal geweldig! We hebben trouwens zelf een soort dakje voor Donnie hokje gemaakt, deze is ter bescherming tegen de regen en de zon.

Konijnhok bestellen.

Stoelen, huisjes en krijtborden

Mijn man is wel van het knutselen en bouwen en laat Daan dat nou ook nog eens interessant vinden! Samen hebben ze al verschillende dingen in elkaar geknutseld om mee te spelen. Wil je weten hoe? Laat dan even een reactie achter, mocht er genoeg interesse zijn, dan zal ik manlief vragen of hij mij uit wil leggen hoe je het maakt en dan zal ik er een blog over schrijven! Ze hebben al een stoel gemaakt van boomstronken, een huisje van pallets en er hangen in totaal twee krijtbroden in de tuin. ร‰รฉn van de krijtborden hangt in het huisje en de andere buiten aan de muur. Het krijtbord dat buiten hangt, hangt er nu een jaartje en blijft bovenverwachting mooi!

Zand

Welk kind speelt er nu niet graag met zand? Daan vindt het heerlijk, zeker om er blubber mee te maken. Hij heeft altijd een schelp zandbak gehad, maar eigenlijk is hij daar een beetje te groot voor geworden. Mijn man heeft daarom een zandtafel voor hem gemaakt! Hij kan er lekker aan staan en zo de mooiste creaties maken. Er ligt een dekzeil onder dekjes, omdat ze nog geen manier hebben gevonden om hem goed waterdicht te krijgen. Voor nu werkt dit prima, maar het oog wil ook wat natuurlijk ๐Ÿ˜‰ 

Voertuigen

loopfietsHieronder zie je een selectie van Daan zijn voertuigen, er staat een deel op de camping, dus ik heb niet alles op de foto kunnen zetten, vandaar de plaatjes hieronder. Daan is echt dol op alles wat kan rijden! Hij scheurt als een idioot in het rond, het is bijna gevaarlijk. De laatste tijd heeft hij ontdekt hoe hij moet trappen, dus hij scheurt nu lekker op zijn fietsje door de tuin. Het is heerlijk om te zien hoe hij zich zo lekker uit kan leven met zijn speelgoed. 

Cozy Car

Met warm weer moeten ze allemaal gewassen worden en dat doet hij ook heel secuur. Ik had verwacht dat steppen nog een beetje moeilijk zou zijn, maar ook dat gaat steeds beter! Zijn favoriet is denk ik echt de Cozy Car van Little Tikes, want daar zit hij erg veel in. Op zijn loopfiets en motor is hij vooral heel snel en in zijn tractor vervoerd hij van alles en nog wat! Het is zo fijn dan we zoveel ruimte hebben en op de camping kan hij zich helemaal uitleven.

Voertuigen

De voertuigen kunnen via de volgende links bekeken/besteld worden: Retro LoopautoJongensfietsLittle Tikes Cozy Coupe – LoopautoTraptractor incl. aanhangerLoopmotor, LoopfietsPuky Step.

Springen,glijden, wippen en schommelen

Aangezien wij best een hele lange tuin hebben, is er ook nog genoeg ruimte voor een trampoline en een glijbaan. Vorig jaar hebben we een trampoline gekocht van ruim drie meter in doorsnede. Daarnaast heeft een Daan een grote glijbaan en een wipkip. Toen hij nog kleine was hebben we een schommel gekocht en onder het afdakje gehangen. Ondertussen is het al bijna een gewone schommel en hij vindt het heerlijk om mee te spelen. Ter zijner tijd zou ik graag een speelhuisje met glijbaan en schommel in de tuin willen hebben, we hebben ruimte genoeg en dan is het allemaal mooi รฉรฉn geheel. Dus mocht iemand een betaalbare tip hebben? ๐Ÿ˜‰

Het speelgoed via de volgende links bekeken/besteld worden: Little Tikes Wip, Meegroei kinder schommelGlijbaanTrampoline met veiligheidsnet

En wat doen papa en mama?

Nou, die liggen misschien wel lekker in een hangmat of hangstoel! Lekker genieten van het mooie weer, terwijl je kindje(s) lekker aan spelen zijn! Er zijn super veel verschillende kleuren hangmatten, niet alleen voor รฉรฉn persoon, maar ook voor twee personen of meer! Je moet alleen wel de ruimte hebben voor een hangmat standaard, of je moet al twee mooie bomen in de tuin hebben! Bij ruimtegebrek is een hangstoel een hele goede optie, deze neemt veel minder ruimte in en je kan nog steeds lekker relaxen. Als je een hoge en stevige overkapping hebt, zou je hem zelfs daar lekker onder kunnen hangen. Bij Hangmatgigant hebben ze een enorme keuze! Als wij er ooit รฉรฉn gaan schaffen, dan gaan we denk ik voor รฉรฉn met veel kleuren, dat past wel bij het mooie weer wat mij betreft!

Waar te koop?

Mocht je op bestellen geklikt hebben, dan zie je dat je naar het product op Bol.com wordt doorgestuurd. Er zijn natuurlijk nog veel meer leuke shops waar je leuk buitenspeelgoed kunt scoren! Denk bijvoorbeeld aan; Intertoys, Top1Toys en BartSmit. De huisdier benodigdheden kan je onder andere vinden bij Zooplus, Huisdierplein en de Huisdiersuper. Doe het zelf benodigdheden kan je onder andere online bestellen bij Praxis en Coolblue.

Heb jij nog een leuke tip voor buitenspeelgoed? Laat dan vooral even een reactie achter! 
Wat is het favoriete buitenspeelgoed van jou kindje?


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?

Deze blog is tot stand gekomen d.m.v. affiliate link(s).


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.