Spelletjes & Speelgoed

De puzzelbank, nieuwe puzzels nu er schaarste dreigt!

Puzzelen is helemaal hot! Zo hot dat veel fabrikanten van puzzels de productie ervan helemaal niet bij kunnen houden! Een schaarste dreigt, die dit jaar ook niet meer aangevuld kan worden. Musjes kinderwinkel & Café ziet een grote vraag aankomen, maar er is geen aanbod. Ze bedacht de Puzzelbank, waar puzzelaars gebruikte puzzels om kunnen ruilen voor een andere. De Puzzelbank moet ervoor zorgden dat de puzzelliefhebbers deze corona winter door komen en ze roept (spellen)winkels in Nederland op om zich aan te sluiten bij Nederlands eerste Puzzelbank.

De puzzelbank

Sinds het begin van de corona crisis is puzzelen (weer) heel erg populair geworden. Volgen spelletjeswinkels en leveranciers zijn de puzzels niet aan te slepen. Dat is natuurlijk ook wel te begrijpen, want puzzelen is heel rustgevend! Een puzzel maak je over het algemeen maar één keer. Zodra een puzzel een keer gemaakt is belandt hij vaak in de kast om vervolgens (bijna) niet meer gebruikt te worden. Daar ligt een kans dacht Musetta Blaauw van Musjes Kinderwinkel & Café in Groningen.

“Wij bieden mensen aan om de puzzels die zij al eerder gemaakt hebben te komen inwisselen voor een ‘nieuwe’ die door iemand anders is ingebracht. Het idee is ontstaan toen ik een vriendin een van mijn puzzels meegaf, maar omdat ik haar door corona niet wekelijks zag, het ruilexemplaar nog bij haar bleef liggen” vertelt Musetta Blaauw. “Wanneer mensen met een puzzel naar de winkel komen, krijgen ze meteen een wisselexemplaar mee vanuit de Puzzelbank. Deze krijgt een flyer met daarop een reisdagboekje mee. Zo kun je zien welke reis de puzzel aflegt.”

Spelletjeswinkels, sluit je aan!

De hele winter door kunnen puzzelen is dit jaar dus niet vanzelfsprekend, maar daar komt de Puzzelbank goed van pas! De Puzzelbank moet mensen stimuleren om naar de lokale spelletjeswinkels te blijven komen. Het zou natuurlijk heel mooi zijn als dit in heel Nederland gaat gebeuren! Vanuit elke stad of dorp kan men zich aanmelden als lokale Puzzelbank. Denk bijvoorbeeld aan een winkel, dorpshuis, café of bibliotheek. Het concept wordt gratis beschikbaar gesteld door Musjes Kinderwinkel. Daarnaast worden alle  Puzzelbanken verzamelt op de website www.puzzelbank.nl.

Musjes Kinderwinkel

Musjes Kinderwinkel, gevestigd in de Zwanestraat in Groningen, de leukste winkelstraat van Nederland. Het is een eigenwijze en kleurrijke winkel, die tevens een webwinkel heeft waar je het product “Puzzelbank” aan kunt schaffen. Ben je niet in de gelegenheid om naar het mooie Groningen te komen? Je weet niet wat je mist! Gelukkig is er voor jou wel een oplossing bedacht. Je kunt je gespeeld puzzel(s) opsturen en Musjes Kinderwinkel stuurt dan hetzelfde aantal puzzels retour.

Een super tof concept dat ik de puzzelaars zeker niet wilde onthouden!


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?


Dit artikel is tot stand gekomen naar aanleiding van een persbericht.
Bron afbeelding; Kollektiv Media & PR

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.