Escaperoom voor kinderen
Spelletjes & Speelgoed,  Review

Escaperoom voor kinderen – Circus Pief Paf

Een escaperoom voor kinderen, ik vind het zo super leuk met wat voor leuke ideeën ondernemers tegenwoordig komen! Een escaperoom voor volwassenen ken ik natuurlijk wel, maar één voor kinderen? Deze escaperoom speel je lekker thuis. Dat kan alleen, maar met vriendjes of vriendinnetjes is het natuurlijk ook erg leuk! Of wat dacht je van tijdens een kinderfeestje? In dit artikel vertel ik jullie alles over de escaperoom van circus Pief Paf.

De escaperoom voor kinderen van Circus Pief Paf is helemaal in het circus thema! De clowns Frappie en Grappie hebben het hele circus op stelten gezet. De circus directeur kan het niet allemaal alleen oplossen en heeft daar de hulp van de kinderen bij nodig. Maar hoe?

Escaperoom voor kinderen

In totaal zijn er vijf opdrachten die allemaal uit vier onderdelen bestaan. Je kind zou de escaperoom alleen kunnen spelen, maar samen is natuurlijk veel leuker! Door samen te spelen leer je natuurlijk samenwerken. het spel is voor kinderen vanaf vijf jaar tot een jaar of acht/negen. Daarbij moet ik uit ervaring wel zeggen dat kinderen van vijf en zes jaar echt wel veel hulp van volwassenen nodig hebben. Althans, dat merkte ik het toen ik het speelde met Daan en zijn neefjes.

Jongere kinderen kunnen vaak nog niet zo lang de concentratie vasthouden, wij hebben het spel dus echt in etappes gespeeld. Daarnaast hadden ze ook niet zoiets van die kluis moet open, nee het spelen vonden ze vooral super leuk en dat is ook heel belangrijk! Ik denk dat als je wat oudere kinderen hebt, ze veel meer gefocust zijn op de kluis die je open moet zien te krijgen.

Waarom 5-8 jaar? 5-6 jarigen hebben instructies nodig van ouders, lekker samen dingen doen, en aandacht voor en met elkaar. En voor de wat oudere kinderen hebben we het zo ingericht dat ze alles zelf kunnen doen. AVI geschreven etc. Dus het trots gevoel dat ze alles zelf kunnen doen.

Circus Pief Paf

Spelen maar!

Zoals ik hierboven al vertelde zijn Daan en zijn neefjes nog jong, waardoor de escaperoom natuurlijk wel anders gespeeld wordt dan met oudere kinderen.

Waaraan je moet denken bij de opdrachten? Denk bijvoorbeeld aan het ontdekken van verschillende cijfers in een puzzel. Lees wel even heel goed, want kinderen zijn bij sommige puzzels een werkwijze gewend, die nu niet geldt… En ja, ik spreek uit ervaring!

Ook is er een leuke puzzel opdracht. Je moet zelf even de puzzel uitknippen en dan is het tijd om te puzzelen! Lukt het jou om alle stukjes op de goede plek te leggen?

Ken je dat? Je krijgt een stukje tekst en aan de hand daarvan moet je de puzzel oplossen, ook wel een logische puzzel. Alle kledingstukken moeten op de juiste plats gelegd worden, maar waar is dat? Dat ontdek je dus door goed te lezen en logisch na te denken. Ook hierbij was hulp nodig, maar ik vond het ook wel leuk om te zien hoe de heren met elkaar in discussie gingen!

Naast de bovenstaande spelletjes is er ook nog een spelletjes met gebarentaal. De bedoeling is om de gebarentaal te ontcijferen die er staat! Daarnaast is het natuurlijk ook heel erg leuk om je eigen naam in gebarentaal te gaan oefenen. Het laatste spelletjes gaat om de juiste prijs van de ijsjes vinden.

En, wat vonden we ervan?

Ik vind deze escaperoom voor kinderen echt een super leuk concept! Het thema spreekt ook heel erg aan voor kinderen. Hij is in twee versies te bestellen, een download en een fysiek spel. Zoals ik eerder al schreef is het voor kinderen van vijf en zes jaar best pittig en moet je als ouder zijnde echt wel helpen. Persoonlijk vind ik dat geen probleem, maar je moet je er wel van bewust zijn! Ik vind deze escaperoom voor kinderen dus zeker een aanrader!

Natuurlijk had ik zoals altijd ook leuke foto’s van de speelmomenten. Echter gaf de samenwerkende partij aan dat ze liever niet hadden dat de spellen zoveel zichtbaar waren, omdat ik daarmee de puzzels zou verraden… Helaas dus deze keer!

Volg Happinessfromme ook op Facebook, Instagram & Pinterest en blijf op de hoogte van o.a. de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates & nog veel meer leuks…

WINNAAR – Aan dit artikel was een winactie gekoppeld.
Deze winactie is gesloten en de winnaar heeft persoonlijk bericht ontvangen.

24 Comments

 • MarjonS

  Ik doe graag mee. Begin januari wordt onze jongste 7. Super voor zijn feestje.
  Dochterlief van 9 heeft al 2x een escape room gespeeld met kinderfeestje en zeer enthousiast!
  Zelf 1x gedaan.

 • Femke Dekker

  Mijn man en ik hebben wel eens een escaperoom gedaan met vrienden. Onze oudste was toen al erg nieuwsgierig hoe dat ging. Deze escaperoom lijkt me dus erg leuk om te proberen voor mijn oudste 2 kids. Sara en Gijs zijn 9 en 7, dus zij zouden zelf een heel eind moeten komen. Lijkt me een leuke uitdaging!

 • Elle

  Ik ben al wel eens ontsnapt uit een escaperoom en ik denk dat mijn dochters het ook erg leuk vinden om te doen. Ze houden beide van raadsels en zijn scherp genoeg om hints op te pakken

 • Danielle van de Donk

  Wij hebben een escaperoom met het kinderfeest van onze zoon gedaan. Dat vonden ze geweldig. Ga ze dus ook heel blij maken als ze deze winnen

 • Majonne Twigt

  Ik heb ooit een escape room gedaan die kon aangepast ook voor 10+. Mijn oudste wilde dat heel graag, maar nu wil de jongste ook.
  Dit zou dus heel leuk zijn voor haar.

 • Simone Wiersma

  Ik heb nog nooit een escaperoom gespeeld, maar het lijkt me erg leuk. Leuk dat het er ook voor kinderen is. Ik Ga het gezellig samen met Mn dochter doen.

 • Cindy Sterrenburg

  Wij hebben afgelopen week een bordspel escape room gedaan met vrienden en waren helemaal verkocht! Zo leuk! Ik was al een tijdje op zoek naar iets wat de kids ook zouden kunnen doen, want dat zijn ook echte puzzelaars, en dit klinkt p-e-r-f-e-c-t. Ik doe dus heel graag mee 🙂

 • Linda Smeets

  Ik heb nog nooit een escape room gedaan maar het lijkt mij reuze spannend om eens mee te mogen maken. Ik doe graag mee voor onze dochter Alicia daar ze steeds op zoek is naar een leuke uitdaging met denkwerk en ik ben ervan overtuigd dit een flinke en juiste uitdaging is die bij haar past.

 • Hendrina

  Ik doe hier heel graag aan mee. Dit lijkt me echt super leuk om te spelen in de kerstvakantie. Omdat ik weinig energie heb door een chronische ziekte lijkt me dit echt super om met onze 2 kinderen te spelen. Zeker ook omdat het thuis kan. Heerlijk genieten met elkaar!

 • Marian B

  Escape Rooms, ik hou er erg van. Mijn zoontje (lijkt op mij) gaat het vast ook erg leuk vinden, dit spel zou ik graag met willen proberen. Leuk voor in de kerstvakantie inderdaad. Ben benieuwd!

 • Rianne Altena

  Zelf nog nooit naar een fysieke escaperoom geweest, maar om de tijd te doden doe ik altijd escape spelletjes op de telefoon. Raadsels oplossen, logisch denken… heerlijk! En dat zie ik ook heel erg terug bij mijn (vermoedelijk) HB zoon van 5,5, die nu in groep 3 zit. Dus een uitgelezen spel voor ons samen <3

 • Suzanne Hin (Sue Hin op Facebook)

  Zelf nog geen ervaring met escape rooms. Wel zijn we groot fan van het tv programma the Big Escape en hebben we wel al een aantal escape room kaartspelletjes gedaan die erg leuk waren. Lijkt mij heel leuk om dit ook samen met onze kinderen te gaan doen, want die zijn er ook dol op.

 • melissa

  ik maak graag kans. en nee, zelf nog geen ervaring met escape rooms. niet real life en ook niet thuis middels spellen. maar we hebben er wel 1 gekocht voor de feestdagen. het zou superleuk zijn als de kids ook aan een escape room spel kunnen meedoen dus ik ga duimen. uiteraard volg ik via fb.

 • Lotte

  Ik ben zelf weleens ‘ontsnapt’ met een groepje collega’s; wat was dat leuk, zeg! Met deze variant kunnen de kinderen mooi mee doen, wat me erg leuk lijkt om met ze te doen!

 • Yvonne W.

  Ik heb geen ervaring met Escape Rooms… maar dit spel lijkt me erg leuk om met onze kinderen te spelen! Eens zien hoe zij dit spel kunnen oplossen > lijkt me ook erg leerzaam!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.