Spelletjes & Speelgoed

Gouden publieksprijzen van de Speelgoed van het Jaar verkiezing 2022

De gouden publieksprijzen van de Speelgoed van het Jaar 2022 verkiezing zijn afgelopen week bekend gemaakt! Ruim 15.000 stemmers hebben een stem uitgebracht. Dit waren in totaal 120.000 stemmen verdeeld over 15 categorieën speelgoed. Alle winnaars mogen met trots het keurmerk “Gouden Publieksprijs Speelgoed van het Jaar 2022” dragen, naar hun eerder verdiende vakjury prijs. Door dit keurmerk herkennen consumenten in één oogopslag kwalitatief goed, veilig en originele spellen en speelgoed.

Eerder deelde ik natuurlijk al de vakjury winnaars van de Speelgoed van het Jaar verkiezing 2022. Dit was al een prachtige lijst met speelgoed, waar je trouwens ook heel veel cadeau inspiratie uit kunt halen. Natuurlijk wil ik de prijswinnaars je niet onthouden! Dit deel ik dan ook graag met je in dit artikel.

Winnaars publieksprijs “Speelgoed van het Jaar 2022”

De winnaars van de publieksprijs zijn dus bekend! Hieronder vind je een lijstje met daarin per categorie de winnaar. Ben je nu nieuwsgierig naar het speelgoed? Achter iedere winnaar zit een linkje naar het betreffende speelgoed, zodat je het gemakkelijk kunt bekijken.

CategorieWinnaar + linkje naar het betreffende artikel (indien beschikbaar)
ActiefigurenHorse Club Sofia’s Beauties Beauty Salon – Schleich
Bouw en ConstructieLEGO City Ruimteschip Verkenningsmissie op MarsLEGO
Buiten en SportLes PapattesSelecta Toys
DuurzaamWiltopia dierenverzorgingscentrumPlaymobil
FamiliespellenRenatureHOT Games
Familiespellen 10 jaar en ouderClick! The Great WallJolly Dutch
KennerspellenLibertalia999 Games
KidultLEGO Botanische Collectie – Orchidee – LEGO
KinderspellenDodo999 Games
Knutsel en CreatiefDoctor Squish Squishy MakerBOTI
PeuterPlay-Doh Super Colorful Café speelsetHasbro
PlucheMagic Mixies Magische ketel met echte mistSpectron Toys
PoppenGabby’s Magische PoppenhuisSpinmaster
Wetenschap en EducatieHet verhaal van Koning SchaakMegableu
VoertuigenExost RC Rhino Wave Amfibie MonstertruckSpectron Toys

Over de verkiezing

De verkiezing Speelgoed van het Jaar is al bijna 50 jaar een begrip en een goede raadgever bij het kopen van speelgoed of spellen. Een heel belangrijk speerpunt van de verkiezing is ‘Goed Speelgoed’, waar de Nederlandse speelgoeduitgevers allemaal hun bijdrage aan leveren. De winnaars mogen met trots het keurmerk Speelgoed van het Jaar dragen, waardoor consumenten in één oogopslag kwalitatief goed, veilig en originele spellen en speelgoed kunnen herkennen uit het enorme aanbod. Een deskundige vakjury, bestaande uit deskundigen in de speelgoed en spellenbranche, heeft 156 stuks speelgoed, 53 spellen en puzzels uitgebreid getest en beoordeeld op originaliteit, veiligheid, kwaliteit, speelplezier, de relatie met een leeftijdsklasse en duurzaamheid. In 15 categorieën hebben zij drie winnaars verkozen. Vervolgens heeft het publiek door te stemmen op deze winnaars bepaald wie de Gouden Publieksprijzen verdient.

Wij zijn enthousiast!

Wat een toffe winnaars zijn er dit jaar weer gekozen! Al moet ik zeggen dat ik alle vakjury winnaars verdiende winnaars vond. Mocht je nog cadeau inspiratie nodig hebben, dan kom je met bovenstaand lijstje alweer een heel eind denk ik! Vorig jaar waren er ook al hele leuke winnaars van deze vakantie, de winnaars van vorig vind je in dit artikel. Handig om nog meer cadeau inspiratie op te doen!

Volg Happinessfromme ook op Facebook, Instagram & Pinterest en blijf op de hoogte van o.a. de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates & nog veel meer leuks…

Bron (uitgelichte) afbeelding(en); Mediatornado & Wokandapic Pixabay (Gratis stockfoto – Canva)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.