Heromask
Spelletjes & Speelgoed,  Review

Heromask, spelenderwijs een taal leren

Tegenwoordig hebben kinderen steeds eerder de beschikking over een telefoon. Sommige ouders zien dat als slecht en ik kan mij in sommige argumenten ook wel vinden, maar ik vind het soms ook gewoon handig! Even een filmpje aanzetten of Squla spelen, dat kan Daan echt wel waarderen (en ik geniet dan heel even van de me-time). Met de verschillende apps op de telefoon kan je ook prima leren, neem nou Heromask. Met Heromask leer je spelenderwijs een nieuwe taal, niet zomaar, maar met je virtual reality bril!

Spelenderwijs iets nieuws leren is natuurlijk veel leuker dan iets uit een boekje leren. Althans, zo zie ik dat. Dat geldt trouwens niet alleen voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Ik vind het zelf nog altijd leuker om op een fijne manier iets te leren dan te echt te moeten blokken in studieboeken. Maar ik dwaal af, even weer terug naar Heromask!

Spelenderwijs een taal leren met Heromask

Een videogame waarmee je vreemde talen kunt leren, dat klinkt toch als muziek in de oren? Heromask Languages maakt dit mogelijk door het gebruik van de mobiel en een VR bril. Spelenderwijs kan je verschillende talen leren; Duits, Engels, Frans, Spaans en Chinees. Ik denk dat ik maar voor Chinees ga, dat schijn ik soms toch al te praten tegen Daan. Even aan de woordenschat werken! Gekheid natuurlijk, al heb ik het wel even geprobeerd, maar ik bakte er niets van…

Heromask Languages

Hoe werkt dat dan?

Om Heromask Languages te kunnen spelen heb je een VR bril en de app van Heromask Languages nodig. Een code om de app te kunnen downloaden vind je in het doosje. De meegeleverde VR bril is super stevig (super fijn!) en past goed, niet alleen bij kinderen, maar ook bij volwassenen. Je kunt dus zelf ook je talenkennis bijspijkeren. Eenmaal de app geïnstalleerd en geopend stop je de telefoon in de VR bril en kan je beginnen!

Je begeeft je nu in een virtuele wereld, waar je in kan bewegen door je hoofd te draaien. Met behulp van de knop die onderop de bril zit kan je laserstralen lanceren. Met deze laserstralen wijs je alles aan en kan je dingen bevestigen. Mocht het nu niet werken, kijk dan even of je telefoon er goed in zit, want deze slimbo had de telefoon op de verkeerde plek erin gedaan waardoor het niet werkte…

Talen leren

Leren lukt beter als het ook echt leuk is en reken maar dat spelen in een virtuele wereld leuk is! Naast dat je zelf een taal kunt kiezen, kan je ook zelf bepalen wie je bent. Ga jij voor de motorrijder of ben je toch liever een dinosaurus? Je kunt kiezen uit verschillende onderwerpen om te leren, denk aan bijvoorbeeld kleuren, vlaggen, groentes en meer. Ready, set, go! Beweeg je hoofd, schiet de laserstralen op de goede antwoorden en probeer zo de high score te verbreken!

Voor wie is Heromask Languages geschikt?

De leeftijdsindicatie die Heromask zelf geeft is 5-12 jaar. Daan is net 5 jaar en vindt het helemaal geweldig! Of hij alles snapt, nee dat denk ik niet, maar hij heeft wel super veel lol! Het is voor ons een beetje lastig om hem echt te kunnen begeleiden, want we zien natuurlijk niet wat hij precies doet, maar kunnen aan de geluiden wel herkennen wat hij aan het doen is. Met jonge kinderen is het dan ook mijn tip om zelf ook het spel te spelen! Op die manier weet je een beetje wat er komen gaat en kan je je kind beter helpen als hij ergens vast loopt. Natuurlijk kan je ook zelf de VR bril even opzetten op dat moment, maar het is natuurlijk fijner als je weet hoe het spel in elkaar zit en je je kind erdoorheen kan coachen.

Nu word ik helaas super misselijk als ik een VR bril op heb, wat een straf voor de heren dat ze het nu verder samen uit moeten zoeken. Papa werkt volop aan zijn Spaans en voor Daan is de hele virtuele wereld nieuw, dus hij is alles nog aan het ontdekken. Voor Daan stellen we de taal dan ook op Engels in, omdat wij dat natuurlijk wel kennen en hem zo goed kunnen helpen.

Heromask

Het oordeel?

Iets nieuws is natuurlijk altijd super leuk, maar wat vind ik ervan als ik even verder kijk? Eigenlijk blijf ik heel enthousiast. Als leren leuk is, dan pik je sneller dingen op. Kijk maar naar jezelf, als je iets leuk vindt, dan heb je daar meer interesse in en maak je het jezelf sneller eigen. Datzelfde geldt natuurlijk ook voor kinderen. Talen leren is natuurlijk het leukste als je dat spelenderwijs doet, daarbij pikken kleine kinderen talen sneller op, dus waarom zou je er niet op tijd mee beginnen? Wat betreft de leeftijd, de jongste kinderen hebben natuurlijk hulp nodig, maar des te ouder ze worden, des ze meer ze zelf kunnen! De VR bril kan je bij Heromask Languages gebruiken, maar ook bij alle andere VR spelletjes, dat is natuurlijk wel super tof.

Ja, ik vind dit gewoon super tof! Natuurlijk ben ik geen fan van dat kinderen de hele dag achter een scherm zitten, maar dit is gewoon heel erg leuk! Ben je geen fan van deze vorm van leren? Dan kan je natuurlijk ook kiezen voor “ouderwets” educatief speelgoed, waarmee je kind ook spelenderwijs nieuwe dingen leert.

Laserstraal, go! Spelenderwijs jezelf een nieuwe taal eigen maken en ondertussen proberen om de high score te verbreken!

Meer Heromask?

Naast Heromask Languages is ook Heromask Mathematics verkrijgbaar. Deze is helemaal in het Engels, dus je kind moet dit wel kunnen snappen. Daarnaast kan het zijn dat er in het spel andere methodes gebruikt worden dan die hier in Nederland gebruikt worden. Dit is even iets waas je op bedacht moet zijn, maar het maakt het spel natuurlijk niet minder leuk!

Volg Happinessfromme ook op Facebook, Instagram & Pinterest en blijf op de hoogte van o.a. de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates & nog veel meer leuks…

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.