junior spelletjes
Spelletjes & Speelgoed

12 Junior spelletjes, iedereen kan meedoen!

Spelletjes zijn natuurlijk heerlijk om te spelen! Nu kan een kleuter vaak nog niet meedoen met de standaard versies van de gezelschapsspelletjes. Gelukkig kan je dan kiezen voor de junior versies! Ik stond er eerst sceptisch tegenover, maar ondertussen is mijn 5-jarige verslaafd aan Monopoly Junior en ben ik helemaal om. In dit artikel laat ik je zien welke junior spelletjes er allemaal zijn.

Junior spelletjes

Er zijn veel bekende gezelschapsspelletjes, denk aan Monopoly, Triominos, Mens Erger je Niet en veel meer! Heel erg leuk en gezellig om te spelen, behalve als er een kleuter mee wil doen die het eigenlijk nog niet helemaal begrijpt. In plaats van gezellig spelletjes spelen, wordt het dan een frustratie voor iedereen. Niet de bedoeling natuurlijk, maar gelukkig is er een alternatief. Heel veel gezelschapsspelletjes hebben namelijk ook een junior editie, waar de kinderen wel aan mee kunnen doen zonder frustraties. Ik heb een aantal junior spelletjes opgezocht en op een rijtjes gezet.

Bord- en legspelletjes

Monopoly Junior (Elektronisch Bankieren)

Monopoly Junior in een nieuw jasje: Elektronisch Bankieren! Voor de kinderen is het een eigentijdse bankervaring, want het geld is vervangen door een elektronische bankautomaat met Monopoly bankpasjes. Gebruik je bankpasje om vakjes te kopen, huur te betalen en om geld te ontvangen als je over Start gaat. Geliefde vakjes in deze versie zijn onder andere de ijssalon, de speelgoedwinkel en de kermis! Kinderen vinden het geweldig om het bankpasje te gebruiken en natuurlijk ook om het ‘verkocht’ bordjes op hun eigen vakjes te zetten. Wie heeft er aan het eind van het spel het meeste geld? Die speler heeft gewonnen! Klik hier voor andere versies van Monopoly Junior.

|| Meer informatie & Bestel Monopoly Junior (Elektronisch Bankieren)

Levensweg Junior

Levensweg Junior speel je helemaal in het vakantie thema! Het spel biedt een klassieke gameplay van keuzes en kansen. Alle spelers hebben een coole “pion” om mee te bewegen over het bord. De Spelers voeren eenvoudige opdrachten uit die op de actiekaarten worden gevraagd, waarmee ze geld kunnen verdienen. Kom maar op met die vakantie avonturen!

|| Meer informatie & Bestel Levensweg Junior

Mens erger je niet – Dierenvriendjes

Het klassieke Mens Erger Je Niet! spel, maar dan voor de allerkleinsten! Op de dobbelsteen staan symbolen die corresponderen met de velden op het bord. Kinderen hoeven dus nog niet te kunnen tellen om mee te kunnen spelen! Er zijn twee varianten; één voor de echte kleintjes waarbij alleen de pionnen thuisgebracht moeten worden, en één waarin ook tegenstanders van het bord gegooid mogen worden. Klik hier voor andere versies van Mens Erger je Niet kindervarianten.

|| Meer informatie & Bestel Mens erger je niet – Dierenvriendjes
Junior spelletjes

Triominos Junior

Met Triominos Junior leer je met behulp van kleuren spelenderwijs spelen! Het spel begint als de begin speler een willekeurige steen op tafel legt.  Deze speler scoort hier ook direct de waarde van deze steen mee. Elke speler probeert tijdens zijn beurt om één van zijn Triominos stenen op een passende plek neer te leggen. Het spel is afgelopen al één van de spelers al zijn stenen van zijn plankje heeft gespeeld. Door het leggen van bepaalde figuren kan je extra punten verdienen. De winnaar is uiteindelijk degene met de meeste punten.

|| Meer informatie & Bestel Triominos Junior

Scrabble Junior

Scrabble Junior heeft een nieuwe vormgeving met een dubbelzijdig bord. Op de ene kant staan woorden en plaatjes. Dit is een eenvoudig spel waarbij het woord moet worden gelegd dat op het plaatje wordt afgebeeld. Op de andere zijde van het bord is een eenvoudig spel voor wat grotere kinderen, dat lijkt op het klassieke woordspel.

|| Meer informatie & Bestel Triominos Junior

Rummikub Junior

Rummikub is er ook voor jongere kinderen! Maak mooie cijferreeksen met de gekleurde cijfers op je plankje. Wie legt de slimste combinaties? Ben jij degene die het eerst alle cijfers op tafel heeft liggen? Het spel is niet alleen leuk om te spelen, maar helpt ook bij het leren van de cijfers. Een combinatie van inzicht krijgen, beslissingen durven nemen en een strategie ontwikkelen.

|| Meer informatie & Bestel Rummikub Junior

Strategie en onderzoeks spelletjes

Catan Junior

De Piratenvariant van Catan is ideaal voor kinderen die het basisspel nog  te moeilijk vinden. Kruip in de huid van een piraat, die probeert om het eiland te veroveren door forten en schepen te bouwen. Voor het bouwen zijn grondstoffen nodig, die kan je met dobbelsteenworpen verdienen. Heb je niet de juiste grondstoffen, dan kun je ruilen met andere spelers, havens, de bank of op de markt. De spookpiraat kan wel roet in het eten gooien, maar gelukkig kun je de hulp van Coco de papegaai inroepen! Jij hebt gewonnen als je al jouw forten hebt gebouwd.

|| Meer informatie & Bestel Catan Junior 

Risk Junior

Vecht voor de schatten op volle zee! Risk Junior is een leuke manier om kinderen kennis te laten maken met Risk. Het spel is eenvoudig te leren en heeft een boeiend piratenthema met veel kleurrijke illustraties. Je verplaatst je pion in de vorm van een boot over het bord op zoek naar begraven schatten. Ondertussen moet je zorgen voor controle over de eilanden met als doel de meeste buit te verzamelen om te winnen. Voor dit spel hoeven kinderen niet te kunnen lezen. Het spel is snel in te stellen en kan in minder dan 30 minuten gespeeld worden.

|| Meer informatie & Bestel Risk Junior  
Junior spelletjes

Stratego Pirates!

Met Stratego Pirates ben je de stoerste piraat van de zee! Kapitein Roderick Roodbaard gaat onverschrokken voorop in de strijd. Tijdens het spannende spel Stratego Pirates liggen er twee reusachtige piratenschepen van plastic dicht bij elkaar. De piraten slingeren behendig naar het vijandelijke schip en de kanonnen vliegen je om de oren. Vergis je niet: de strijd om de vlag is in volle gang! Raak het gele doodshoofd met je kanon en lanceer de vijand! Weet jij de vlag te veroveren? De Piraat die als eerste de vlag weet te veroveren, wint het spel en mag zich de slimste piraat van de zee noemen!

|| Meer informatie & Bestel Stratego Pirates  

Cluedo Junior

Een klassiek detectivespel voor kinderen, waarin het gaat om de zaak van het kapotte speelgoed. Het doel van Cluedo Junior is om te ontdekken welk speelgoed kapot is gemaakt, wie dit heeft gedaan, en wanneer dit is gebeurd. Wanneer de dobbelsteen wordt gegooid, kunnen spelers kijken of ze personages of meubels kunnen verplaatsen om zo aanwijzingen te vinden. Als er aanwijzingen worden gevonden, kun je keuzes elimineren en zo ontdekken wat er is gebeurd.

|| Meer informatie & Bestel Cluedo Junior 

Quiz spelletjes

Party&Co Junior

Is jouw team als eerste bij de finish? Gooi met de dobbelsteen en verplaats je pion over het bord. Voer de opdracht uit waar je op landt en probeer de vraag juist te beantwoorden. Als jij het antwoord goed hebt, mag je nog een keer rollen! De vragen uit Party & Co junior zijn speciaal voor kinderen gemaakt en net iets makkelijker dan in de originele versie. Zo is het spel ook geschikt voor jongere spelers. Het team dat als eerste de finish bereikt, is de winnaar! En helemaal nieuw is de categorie ‘Neuriën of Imiteren’ met allerlei bekende liedjes en gekke geluiden.

|| Meer informatie & Bestel Party&Co Junior   

30 Seconds Junior

Een speciale kindereditie van het spectaculair partyspel 30 Seconds. Fantastisch voor grote gezelschappen op feestjes en partijen. Je speelt in teams. Een van jullie probeert binnen 30 seconden zoveel mogelijk van de 5 begrippen op een kaartje te omschrijven. Hoe meer begrippen jullie raden, des te meer velden jullie op het speelbord vooruit mogen. Een dobbelsteenworp kan daar nog verandering in brengen. Welk team bereikt als eerste de finish? Deze editie bevat begrippen die aantrekkelijk en begrijpelijk zijn voor jeugdige spelers. Zo zijn kinderen nu ook waardige tegenstanders!

|| Meer informatie & Bestel 30 Seconds Junior   

Via deze link zijn bijna alle junior spelletjes te vinden.

Heb jij nog een leuke toevoeging op deze lijst met junior spelletjes?

– Tip –

In plaats van tegen elkaar spelen, zijn er ook spelletjes waarin je SAMEN moet werken! Een super leuk concept! Zo speelden wij al Kleine Beer van SunnyGames. Kleine Beer is verdwaald in de bergen en mama beer heeft echt hulp nodig om de kleine terug te kunnen vinden. Klik hier om alles over Kleine Beer te lezen.


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?


Bron afbeelding; Bol.com Partnerprogramma

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.