Spelletjes & Speelgoed

|| Boekenblog #14 || Knutselboeken

Kinderen zijn over het algemeen dol op knutselen. Als je zelf een beetje creatief bent, dan weet je waarschijnlijk genoeg leuke dingen te verzinnen. Het kan ook zijn dat je een beetje inspiratie nodig hebt, daarom deel ik vandaag een aantal knutselboeken met je, die echt de moeite waard zijn.

Knutselboeken

Knutselboeken – Gemakkelijke knutsels

Rond verschillende technieken worden op twee naast elkaar liggende bladzijden zeer eenvoudige knutselwerkjes aangeboden. Alle werkstukken in deze bundel zijn gepubliceerd in thematische boekjes, die zijn verschenen in de serie ‘Knutselen voor de kleintjes’. De inhoudsopgave vermeldt per thema (dieren, karton, origami, rietjes etc.) de voorbeelden. Bij ieder onderwerp wordt aangegeven of het vraagt om een logische benadering (bv. een spel maken), een beroep doet op het evenwichtsgevoel (een molentje van rietjes), op de verbeelding en creativiteit (masker) of bijvoorbeeld zorgt voor de bewustwording van het lichaam (een kralenketting…). De opdrachten zijn zeer eenvoudig en niet echt verrassend (kleur twee keien en sla ze ritmisch tegen elkaar). Links staat een overzicht van het benodigde materiaal waarna de te nemen stappen (maximaal vier) in eenvoudige taal worden beschreven. Gekleurde tekeningen begeleiden het proces.

Het lekkerste knutselboek

Een knutselboek dat niet alleen leuk maar ook lekker is? Voortaan verdwijnen lege Danoninopotjes niet meer in de afvalbak, want in dit boek staan heel wat creatieve manieren om de plastic cupjes samen met je kind te hergebruiken. Een snelle racewagen, een heus kasteel, een bekertelefoon of een kegelspel, je staat ervan versteld wat je allemaal kunt maken met de vrolijke kwarkbakjes. Niet alleen bevordert het knutselen de motorische vaardigheden en creativiteit van je kind, maar veel van de werkjes zijn ook nog eens heel geschikt om mee te spelen!

Het unicorn-knutselboek

Fantastische knutselideeën in alle kleuren van de regenboog. Eenhoorns en regenbogen: welk meisje houdt er niet van? Met de fantastische knutselideeën in Het unicorn knutselboek breng je magie in je leven, want papier, wol, stof en natuurlijke materialen bevatten magische eenhoornkracht. Probeer het zelf! Geef een eenhoorn-feestje met en regenboogtaart en maak samen met je vriendinnen knuffel-eenhoorns. Of duik lekker in bad met speciale eenhoorn-glitter-bruisballen. Of wat denk je van een glinsterende eenhoorn-sneeuwbol?

Mijn Eerste Knutselboek

Verveling bestaat niet meer met dit boeiende knutselboek! Urenlang zal uw kind naar hartenlust kunnen knutselen. Vouwen, knippen, plakken of stempelen: telkens weer komen met eenvoudige materialen en technieken de mooiste werkjes tot stand. Meer dan 50 originele ideeën voor kinderen van drie tot zes jaar zijn in dit boek opgenomen. Terwijl uw peuter van drie al met de eenvoudigste methoden aan de slag kan, zal uw kind van zes het moeilijkere werk met wat hulp de baas kunnen. Duidelijke foto’s en uitleg leiden hen stap voor stap naar het mooie eindresultaat. Het wordt een onvergetelijke reis door de fantasie en de creativiteit!

Kleuter knutselboek

Dit heerlijke knutselboek is er speciaal voor jonge kinderen. Je vindt er heel wat originele ideeën om te tekenen, schilderen, vingerverven, knippen en plakken. Je kunt de knutselwerkjes allemaal maken met alledaags materiaal, zoals verf, viltstiften of waskrijtjes. Soms heb je ook papier met een motiefje nodig. Gebruik daarvoor restjes inpakpapier of kleurige bladen uit oude tijdschriften. Allemaal even leuk om te doen en bovendien oefent uw kind belangrijke vaardigheden zoals de oog-handcoördinatie en de concentratie.

300 Dingen om te knutselen voor grote en kleine handjes

Naast aloude knutselmaterialen geeft Pia Pedevilla allerlei onopvallende materialen een groots nieuw leven. Ze gebruikt traditionele vaardigheden, maar ook populaire trends en brengt zo generaties samen bij de leukste knutselprojecten. Haar ideeën geven voeding aan de fantasie en stimuleren zowel bij jongens als bij meisjes de knutselvaardigheden. Dit boek biedt niet alleen een overweldigend aantal ideeën, het inspireert ook door de afbeeldingen bij de stap-voor-staphandleidingen en handige tips en trucs. En als extra een ‘snelle geschenkenvinder’ met in één oogopslag de leukste verrassingen voor familie en vrienden voor alle jaargetijden en gelegenheden

Er zijn natuurlijk nog veel meer leuke knutselboeken te krijgen. Als je hieronder klikt op “bekijk op bol.com”, dan krijg je een heel overzicht met knutselboeken die te krijgen zijn.Koop bij bol.comHeb jij nog een leuke tip voor een knutsel boek? Laat dan vooral even een reactie achter 🙂 ! Bezit jij al knutsel boeken en zo ja, wat is je favoriet?

Zelf ben ik aardig creatief en weet ik vaak wel iets te verzinnen. Nou moet ik ook zeggen dat Daan vaak binnen een kwartier klaar is met knutselen, dus daar zit ook geen uitdaging meer in 😉

Volg jij Happinessfromme al op Facebook, InstagramBloglovin of Pinterest? [AdSense-A]

 

Wil je meer lezen over boeken? Neem dan eens een kijkje op deze pagina.

Bronvermelding: teksten en afbeeldingen zijn van Bol.com afkomstig.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.