Leren recyclen en sorteren
Spelletjes & Speelgoed

Leren recyclen en sorteren, speels bouwen aan een mooiere wereld!

Vtech gaat voor groen! Leren recyclen en sorteren wordt een stuk leuker als het op een speelse manier gaat! Zo ben je zelf aan het bouwen aan een mooiere wereld, maar VTech helpt daar zelf ook aan mee! In dit artikel laat ik jullie het nieuwste wagenpark uit het VTech eco assortiment zien; de Sorteer & Leer Recycletruck (1-3 jaar) en het Toet Toet Auto’s Eco Trio Pack (1-5 jaar).

Het nieuwste rijdende speelgoed wat wordt geïntroduceerd, zegt alles over bewust produceren, hergebruik van materialen en slimmer verpakken. Kinderen zijn natuurlijk op iets heel anders uit: die willen lekker spelen! Het nieuwste wagenpark uit het VTech eco assortiment bestaat uit fijne karretjes die kleintjes uitdagen op alle fronten van hun ontwikkeling.

Leren recyclen en sorteren

Met de Sorteer & Leer Recycletruck en het Toet Toet Auto’s Eco Trio Pack verzinnen kinderen de mooiste verhalen. Milieubewustzijn wordt speels, leuk en vooral logisch gebracht. Aan de toekomstige generatie zal het niet liggen: een betere wereld begint bij jezelf!

Persoonlijk merk ik dat Daan altijd heel erg met het milieu bezig is. Thuis zijn wij er wel wat mee bezig, maar ik merk ook dat er op school veel aandacht voor is. Veel meer aandacht dan dat er bij ons vroeger was. Persoonlijk vind ik dat wel heel erg fijn, we moeten immers echt zuiniger zijn op deze aarde. Is dat niet voor onszelf, dan zeker voor onze kinderen en latere generaties!

Sorteer & Leer Recycletruck

De Sorteer & Leer Recycletruck is de trots uit het eco assortiment; hij bestaat voor 90% uit gerecycled plastic. Op deze stoere en stevige truck kan je kindje gaan zitten en zelfs rijden!

Op naar het afvalcentrum, om mee te helpen met sorteren en recyclen: wat kan weg en gaan we bewaren? Dankzij de recycletoetsen leert de kleine chauffeur alles over afval en hergebruik. De motoriek wordt speels geoefend door vormpjes precies in de uitsparingen van de truck te manoeuvreren. Glas verdwijnt in de glasbak, blikjes dan weer niet. Elk soort afval past in een andere opening van de truck.

Met het laadbakje aan de voorkant van de Recycletruck raapt de bestuurder vormpjes op en gooit ze bovenin in de vuilniswagen. Laat dit gerust aan je kindje over, geef ze de sleutel waarmee ze hun truck starten, al is die voorlopig nog niet elektrisch!

Sorteer & Leer Recycletruck
Bron beeld: VTech Pers

“Sorteer en Leer Recycletruck” kopen.

Toet Toet auto’s Eco Trio Pack

Het Toet Toet Auto’s Eco Trio Pack bestaat uit Ruben Recycletruck, Benjamin Brandweerwagen en Kees Kiepwagen. Ze zitten boordevol zinnetjes en geluidjes en zijn voor 90% gemaakt van bioplastic. Passend bij de trend waarop VTech al jaren voorsorteert, zijn ook deze nieuwkomers te combineren met de al eerder verschenen speelsets van Toet Toet Auto’s en Zoef Zoef Dieren. Niks zomaar weggooien dus, maar doorbouwen en steeds nieuwe verhalen verzinnen!

Toet Toet Auto’s Eco Trio Pack
Bron beeld: Vtech Pers

“Toet Toet Auto’s ECO Trio Pack” kopen

Wij gaan voor duurzamer!

Zoals ik hierboven al vertelde is Daan heel veel met het milieu bezig. Nog regelmatig word ik even op de vingers getikt als ik het niet helemaal goed doe. Voor hem is veel al vanzelfsprekend, terwijl ik vaak echt nog wel na moet denken. Persoonlijk denk ik dat het voor kinderen enorm leuk is om spelenderwijs te leren recyclen en sorteren. Als ik dan dit soort speelgoed zie, dan word ik daar alleen maar enthousiast van. 

Duurzaam speelgoed

Als je Happinessfromme een beetje volgt, dan zie je onderwerpen als duurzaamheid ook steeds vaker voorbij komen. Niet zo gek ook als je bedenkt dat dit een heel actueel onderwerp is. Eerder dacht ik aan duurzaam speelgoed aan saaie dingen, maar dat is helemaal niet zo! Een aantal leuke voorbeelden van duurzaam speelgoed zijn bijvoorbeeld; Toy2Track connectors, Geosmart & Geomag.

Je kindje leren recyclen en sorteren, hoe pak jij dat aan?

Bron (uitgelichte) afbeelding(en); Vtech Pers

Kindersandalen kopen, waar let je op 7 tips!
Door snel groeiende kindervoeten moeten wij ieder jaar wel nieuwe kindersandalen kopen. Daan is een kind dat het heerlijk vindt om sandalen te dragen! Over het design van de sandalen zijn we het niet altijd met elkaar eens. Daan gaat vooral voor sandalen die lekker zitten en goed lopen, terwijl ik ook wel kijk naar hoe ze eruitzien. Ondertussen vinden we vaak een mooie tussenweg! We kopen kindersandalen die goed bij Daan zijn kleding passen, maar daarnaast ook heel lekker lopen! Gerelateerd
Verder Lezen
De pandaband, hoe de panda's ooit muziek als ontbijt hadden!
“Niet met je eten spelen!” De PandaBand heeft dat misschien nog niet gehoord, maar ik weet zeker dat veel kinderen het wel bekend voorkomt! Je kunt natuurlijk op heel veel manieren muziek maken, maar kan dat ook met je eten? De PandaBand doet daar een ontdekking over, maar over de muziekinstrumenten ook het einde van het lied halen… Dat is de vraag! Gerelateerd
Verder Lezen
Les Papattes, strategisch houten spel voor buiten!
Les Papattes is een strategisch houten spel voor buiten. Wij namen Les Papattes mee naar de camping en zijn helemaal enthousiast! Het is ideaal om gezellig samen te spelen als het mooi weer is! Daarbij is het spel niet alleen voor kinderen, maar ook de papa’s en mama’s kunnen het prima tegen elkaar spelen! In dit artikel ga ik meer vertellen over Les Papattes. Gerelateerd
Verder Lezen
Gebruik maken van een nanny service als oppas in huis.
Gebruik maken van een nanny service als oppas aan huis hoor je bij ons in de omgeving (Groningen) niet zoveel. Over het algemeen worden kinderen opgevangen via de kinderopvang of door opa’s en oma’s. Toch zijn er situaties waarin gebruik maken van een nanny service wel heel erg fijn is!  Daarover meer in dit artikel en ik geef je natuurlijk ook een tip omtrent de zoektocht naar een goede nanny. Gerelateerd
Verder Lezen
Spekkie en Sproet - Een speurder let altijd op!
Spekkie en Sproet – Een speurder let altijd op! is één van de boeken uit de nieuwe leesboeken serie van; Ik leer lezen met Zwijsen! Deze serie is geschreven door bekende schrijvers. Leren lezen wordt nog leuker met deze boeken voor beginnende lezers. Paul van Loon, Bette Westera, Manon Sikkel, Yorick Goldewijk en nog veel meer andere schrijvers werkten mee aan de nieuwe serie Ik leer lezen met Zwijsen. Wij lazen het boek “Spekkie en Sproet – Een speurder let altijd op!” en in dit artikel lees je meer over dit boek. Gerelateerd
Verder Lezen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.