Leren recyclen en sorteren
Spelletjes & Speelgoed

Leren recyclen en sorteren, speels bouwen aan een mooiere wereld!

Vtech gaat voor groen! Leren recyclen en sorteren wordt een stuk leuker als het op een speelse manier gaat! Zo ben je zelf aan het bouwen aan een mooiere wereld, maar VTech helpt daar zelf ook aan mee! In dit artikel laat ik jullie het nieuwste wagenpark uit het VTech eco assortiment zien; de Sorteer & Leer Recycletruck (1-3 jaar) en het Toet Toet Auto’s Eco Trio Pack (1-5 jaar).

Het nieuwste rijdende speelgoed wat wordt geïntroduceerd, zegt alles over bewust produceren, hergebruik van materialen en slimmer verpakken. Kinderen zijn natuurlijk op iets heel anders uit: die willen lekker spelen! Het nieuwste wagenpark uit het VTech eco assortiment bestaat uit fijne karretjes die kleintjes uitdagen op alle fronten van hun ontwikkeling.

Leren recyclen en sorteren

Met de Sorteer & Leer Recycletruck en het Toet Toet Auto’s Eco Trio Pack verzinnen kinderen de mooiste verhalen. Milieubewustzijn wordt speels, leuk en vooral logisch gebracht. Aan de toekomstige generatie zal het niet liggen: een betere wereld begint bij jezelf!

Persoonlijk merk ik dat Daan altijd heel erg met het milieu bezig is. Thuis zijn wij er wel wat mee bezig, maar ik merk ook dat er op school veel aandacht voor is. Veel meer aandacht dan dat er bij ons vroeger was. Persoonlijk vind ik dat wel heel erg fijn, we moeten immers echt zuiniger zijn op deze aarde. Is dat niet voor onszelf, dan zeker voor onze kinderen en latere generaties!

Sorteer & Leer Recycletruck

De Sorteer & Leer Recycletruck is de trots uit het eco assortiment; hij bestaat voor 90% uit gerecycled plastic. Op deze stoere en stevige truck kan je kindje gaan zitten en zelfs rijden!

Op naar het afvalcentrum, om mee te helpen met sorteren en recyclen: wat kan weg en gaan we bewaren? Dankzij de recycletoetsen leert de kleine chauffeur alles over afval en hergebruik. De motoriek wordt speels geoefend door vormpjes precies in de uitsparingen van de truck te manoeuvreren. Glas verdwijnt in de glasbak, blikjes dan weer niet. Elk soort afval past in een andere opening van de truck.

Met het laadbakje aan de voorkant van de Recycletruck raapt de bestuurder vormpjes op en gooit ze bovenin in de vuilniswagen. Laat dit gerust aan je kindje over, geef ze de sleutel waarmee ze hun truck starten, al is die voorlopig nog niet elektrisch!

Sorteer & Leer Recycletruck
Bron beeld: VTech Pers

“Sorteer en Leer Recycletruck” kopen.

Toet Toet auto’s Eco Trio Pack

Het Toet Toet Auto’s Eco Trio Pack bestaat uit Ruben Recycletruck, Benjamin Brandweerwagen en Kees Kiepwagen. Ze zitten boordevol zinnetjes en geluidjes en zijn voor 90% gemaakt van bioplastic. Passend bij de trend waarop VTech al jaren voorsorteert, zijn ook deze nieuwkomers te combineren met de al eerder verschenen speelsets van Toet Toet Auto’s en Zoef Zoef Dieren. Niks zomaar weggooien dus, maar doorbouwen en steeds nieuwe verhalen verzinnen!

Toet Toet Auto’s Eco Trio Pack
Bron beeld: Vtech Pers

“Toet Toet Auto’s ECO Trio Pack” kopen

Wij gaan voor duurzamer!

Zoals ik hierboven al vertelde is Daan heel veel met het milieu bezig. Nog regelmatig word ik even op de vingers getikt als ik het niet helemaal goed doe. Voor hem is veel al vanzelfsprekend, terwijl ik vaak echt nog wel na moet denken. Persoonlijk denk ik dat het voor kinderen enorm leuk is om spelenderwijs te leren recyclen en sorteren. Als ik dan dit soort speelgoed zie, dan word ik daar alleen maar enthousiast van. 

Duurzaam speelgoed

Als je Happinessfromme een beetje volgt, dan zie je onderwerpen als duurzaamheid ook steeds vaker voorbij komen. Niet zo gek ook als je bedenkt dat dit een heel actueel onderwerp is. Eerder dacht ik aan duurzaam speelgoed aan saaie dingen, maar dat is helemaal niet zo! Een aantal leuke voorbeelden van duurzaam speelgoed zijn bijvoorbeeld; Toy2Track connectors, Geosmart & Geomag.

Je kindje leren recyclen en sorteren, hoe pak jij dat aan?

Bron (uitgelichte) afbeelding(en); Vtech Pers

Speelgoed met liefde voor kleintjes én de wereld
VTech wil spelend leren mogelijk maken voor de huidige generaties en generaties die volgen. Dat vraagt om meer eco-vriendelijk speelgoed. VTech is al enkele jaren bezig om verpakkingen en producten steeds duurzamer te maken en introduceerde vorig jaar de Play Green lijn. Gerelateerd
Verder Lezen
Toy^2 Track Connectors Slopes
Duurzamer spelen kan door klassiek speelgoed met elkaar te combineren. Eerder schreef ik al over de Toy^2 Track Connectors, waarmee je je houten spoor met Duplo kan combineren! Beide soorten speelgoed waren hier in een doos op zolder beland, maar de track connectors maakten dat Daan er weer graag mee speelde. Een nieuw onderdeel van het Toy^2 speelgoed zijn de Slopes, waar wij een setje van kregen. Wederom werd het “oude” speelgoed weer aantrekkelijk om mee te spelen. Gerelateerd
Verder Lezen
Dodo bordspel
Wij spelen graag samen spelletjes! Het Dodo bordspel is dan ook een super leuke aanvulling op onze bestaande collectie spellen. In dit artikel ga ik je meer vertellen over dit leuke bordspel. Het is niet zomaar een bordspelletje, het is een coöperatief spel en dat betekent dat je goed samen moet werken om het ei van de Dodo te redden! Gerelateerd
Verder Lezen
Een boekhoudprogramma gebruiken of niet
Soms twijfel ik ontzettend! Waarover? Over de administratie van mijn bedrijf… Moet ik een boekhoudprogramma gebruiken, of lukt het weer om alles zelf te doen? Het is misschien een vraag waar veel kleine ondernemers mee zitten. De hulp van een boekhouder of boekhoudprogramma kan heel fijn zijn, maar daar zijn natuurlijk ook kosten aan verbonden. In dit artikel neem ik je mee in mijn twijfels en overwegingen. Gerelateerd
Verder Lezen
De VTech Marble Rush Super Action Set!
Trends in speelgoed komen en gaan. Maar sommige trends zijn gewoon te goed om af te schrijven. Het beste voorbeeld dat ik kan bedenken? Dat zijn absoluut de knikkers! Waar opa’s en oma’s in hun jonge jaren eindeloos met knikkers speelden, doen (klein)kinderen dat vandaag nog steeds. Wel in een 2.0-versie. Een kuiltje in ‘t zand is leuke nostalgie, knikkerbanen van Marble Rush zijn de hit van nu! Gerelateerd
Verder Lezen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.