Leren recyclen en sorteren
Spelletjes & Speelgoed

Leren recyclen en sorteren, speels bouwen aan een mooiere wereld!

Vtech gaat voor groen! Leren recyclen en sorteren wordt een stuk leuker als het op een speelse manier gaat! Zo ben je zelf aan het bouwen aan een mooiere wereld, maar VTech helpt daar zelf ook aan mee! In dit artikel laat ik jullie het nieuwste wagenpark uit het VTech eco assortiment zien; de Sorteer & Leer Recycletruck (1-3 jaar) en het Toet Toet Auto’s Eco Trio Pack (1-5 jaar).

Het nieuwste rijdende speelgoed wat wordt geïntroduceerd, zegt alles over bewust produceren, hergebruik van materialen en slimmer verpakken. Kinderen zijn natuurlijk op iets heel anders uit: die willen lekker spelen! Het nieuwste wagenpark uit het VTech eco assortiment bestaat uit fijne karretjes die kleintjes uitdagen op alle fronten van hun ontwikkeling.

Leren recyclen en sorteren

Met de Sorteer & Leer Recycletruck en het Toet Toet Auto’s Eco Trio Pack verzinnen kinderen de mooiste verhalen. Milieubewustzijn wordt speels, leuk en vooral logisch gebracht. Aan de toekomstige generatie zal het niet liggen: een betere wereld begint bij jezelf!

Persoonlijk merk ik dat Daan altijd heel erg met het milieu bezig is. Thuis zijn wij er wel wat mee bezig, maar ik merk ook dat er op school veel aandacht voor is. Veel meer aandacht dan dat er bij ons vroeger was. Persoonlijk vind ik dat wel heel erg fijn, we moeten immers echt zuiniger zijn op deze aarde. Is dat niet voor onszelf, dan zeker voor onze kinderen en latere generaties!

Sorteer & Leer Recycletruck

De Sorteer & Leer Recycletruck is de trots uit het eco assortiment; hij bestaat voor 90% uit gerecycled plastic. Op deze stoere en stevige truck kan je kindje gaan zitten en zelfs rijden!

Op naar het afvalcentrum, om mee te helpen met sorteren en recyclen: wat kan weg en gaan we bewaren? Dankzij de recycletoetsen leert de kleine chauffeur alles over afval en hergebruik. De motoriek wordt speels geoefend door vormpjes precies in de uitsparingen van de truck te manoeuvreren. Glas verdwijnt in de glasbak, blikjes dan weer niet. Elk soort afval past in een andere opening van de truck.

Met het laadbakje aan de voorkant van de Recycletruck raapt de bestuurder vormpjes op en gooit ze bovenin in de vuilniswagen. Laat dit gerust aan je kindje over, geef ze de sleutel waarmee ze hun truck starten, al is die voorlopig nog niet elektrisch!

Sorteer & Leer Recycletruck
Bron beeld: VTech Pers

“Sorteer en Leer Recycletruck” kopen.

Toet Toet auto’s Eco Trio Pack

Het Toet Toet Auto’s Eco Trio Pack bestaat uit Ruben Recycletruck, Benjamin Brandweerwagen en Kees Kiepwagen. Ze zitten boordevol zinnetjes en geluidjes en zijn voor 90% gemaakt van bioplastic. Passend bij de trend waarop VTech al jaren voorsorteert, zijn ook deze nieuwkomers te combineren met de al eerder verschenen speelsets van Toet Toet Auto’s en Zoef Zoef Dieren. Niks zomaar weggooien dus, maar doorbouwen en steeds nieuwe verhalen verzinnen!

Toet Toet Auto’s Eco Trio Pack
Bron beeld: Vtech Pers

“Toet Toet Auto’s ECO Trio Pack” kopen

Wij gaan voor duurzamer!

Zoals ik hierboven al vertelde is Daan heel veel met het milieu bezig. Nog regelmatig word ik even op de vingers getikt als ik het niet helemaal goed doe. Voor hem is veel al vanzelfsprekend, terwijl ik vaak echt nog wel na moet denken. Persoonlijk denk ik dat het voor kinderen enorm leuk is om spelenderwijs te leren recyclen en sorteren. Als ik dan dit soort speelgoed zie, dan word ik daar alleen maar enthousiast van. 

Duurzaam speelgoed

Als je Happinessfromme een beetje volgt, dan zie je onderwerpen als duurzaamheid ook steeds vaker voorbij komen. Niet zo gek ook als je bedenkt dat dit een heel actueel onderwerp is. Eerder dacht ik aan duurzaam speelgoed aan saaie dingen, maar dat is helemaal niet zo! Een aantal leuke voorbeelden van duurzaam speelgoed zijn bijvoorbeeld; Toy2Track connectors, Geosmart & Geomag.

Je kindje leren recyclen en sorteren, hoe pak jij dat aan?

Bron (uitgelichte) afbeelding(en); Vtech Pers

Mijn Interactieve Video Microscoop van VTech!
Mijn Interactieve Video Microscoop van VTech is Speelgoed van het Jaar in Nederland! Wederom super leuk en leerzaam speelgoed voor de wat oudere kinderen. Alle kleine en grote professoren; welkom in de wereld van virussen en cellen! Mijn Interactieve Video Microscoop valt zeker in de smaak bij alle wijsneuzen van 7 tot 99 jaar! Natuurlijk mag je er ook gewoon mee spelen als je 100 bent 😉 . Turen naar de grootste geheimen van het aardse leven is natuurlijk super indrukwekkend, wie wil dat nu niet? Gerelateerd
Verder Lezen
Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2022 Winnaars Vakjury
De vakjury heeft de winnaars van de Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2022 bekend gemaakt! Tijdens de zomervakantie hebben ze 156 stuks speelgoed uitgebreid getest en beoordeeld. Hier zijn uiteinde drie winnaars in 15 categorieën uitgekomen! Vanaf nu mag het publiek, dus ook jij, stemmen op hun favoriet. Dit kan tot en met 28 oktober 2022 en je maakt daarbij ook nog eens kans op een mooie prijs als je stemt! Gerelateerd
Verder Lezen
Badmode 2022, zeker niet te missen in deze prachtige zomer!
Wat een prachtige zomer hebben we dit jaar hè! Ik kan daar zeker van genieten! Fijne badmode mag dan ook zeker niet ontbreken deze zomer, al voel ik mij soms wel onzeker in badmode. Gelukkig staat de Badmode 2022 bij veel verschillende lichamen, zo vind ik het bijvoorbeeld heel fijn om een jurkje of rokje over mijn badkleding te dragen. Ook dat kan natuurlijk gewoon, lekker dat dragen waar je je prettig in voelt. Gerelateerd
Verder Lezen
Langer zelfstandig blijven wonen, denk eens aan het plaatsen van een mantelzorgwoning
Het plaatsen van een mantelzorgwoning kan bijdragen aan de wens om langer zelfstandig te blijven wonen. Langer zelfstandig blijven wonen is een wens van steeds meer mensen die hulpbehoevend zijn. Ik begrijp dat wel, want wie wil er nu niet in zijn fijne vertrouwde omgeving blijven wonen? Een mantelzorgwoning is een woning voor mensen die mantelzorg behoeven, een fijne woonoplossing voor hen die graag in een vertrouwde omgeving willen blijven wonen. Gerelateerd
Verder Lezen
De voordelen van Perzische tapijten(1)
Ben je van plan om binnenkort je interieur een nieuwe boost te geven? In dat geval is het zeker geen slecht idee om een Perzisch tapijt aan te kopen. Het is namelijk om meerdere redenen voordelig om deze aan te kopen. In dit artikel gaan we wat dieper in op de verschillende voordelen. Gerelateerd
Verder Lezen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.