Leren recyclen en sorteren
Spelletjes & Speelgoed

Leren recyclen en sorteren, speels bouwen aan een mooiere wereld!

Vtech gaat voor groen! Leren recyclen en sorteren wordt een stuk leuker als het op een speelse manier gaat! Zo ben je zelf aan het bouwen aan een mooiere wereld, maar VTech helpt daar zelf ook aan mee! In dit artikel laat ik jullie het nieuwste wagenpark uit het VTech eco assortiment zien; de Sorteer & Leer Recycletruck (1-3 jaar) en het Toet Toet Auto’s Eco Trio Pack (1-5 jaar).

Het nieuwste rijdende speelgoed wat wordt geïntroduceerd, zegt alles over bewust produceren, hergebruik van materialen en slimmer verpakken. Kinderen zijn natuurlijk op iets heel anders uit: die willen lekker spelen! Het nieuwste wagenpark uit het VTech eco assortiment bestaat uit fijne karretjes die kleintjes uitdagen op alle fronten van hun ontwikkeling.

Leren recyclen en sorteren

Met de Sorteer & Leer Recycletruck en het Toet Toet Auto’s Eco Trio Pack verzinnen kinderen de mooiste verhalen. Milieubewustzijn wordt speels, leuk en vooral logisch gebracht. Aan de toekomstige generatie zal het niet liggen: een betere wereld begint bij jezelf!

Persoonlijk merk ik dat Daan altijd heel erg met het milieu bezig is. Thuis zijn wij er wel wat mee bezig, maar ik merk ook dat er op school veel aandacht voor is. Veel meer aandacht dan dat er bij ons vroeger was. Persoonlijk vind ik dat wel heel erg fijn, we moeten immers echt zuiniger zijn op deze aarde. Is dat niet voor onszelf, dan zeker voor onze kinderen en latere generaties!

Sorteer & Leer Recycletruck

De Sorteer & Leer Recycletruck is de trots uit het eco assortiment; hij bestaat voor 90% uit gerecycled plastic. Op deze stoere en stevige truck kan je kindje gaan zitten en zelfs rijden!

Op naar het afvalcentrum, om mee te helpen met sorteren en recyclen: wat kan weg en gaan we bewaren? Dankzij de recycletoetsen leert de kleine chauffeur alles over afval en hergebruik. De motoriek wordt speels geoefend door vormpjes precies in de uitsparingen van de truck te manoeuvreren. Glas verdwijnt in de glasbak, blikjes dan weer niet. Elk soort afval past in een andere opening van de truck.

Met het laadbakje aan de voorkant van de Recycletruck raapt de bestuurder vormpjes op en gooit ze bovenin in de vuilniswagen. Laat dit gerust aan je kindje over, geef ze de sleutel waarmee ze hun truck starten, al is die voorlopig nog niet elektrisch!

Sorteer & Leer Recycletruck
Bron beeld: VTech Pers

“Sorteer en Leer Recycletruck” kopen.

Toet Toet auto’s Eco Trio Pack

Het Toet Toet Auto’s Eco Trio Pack bestaat uit Ruben Recycletruck, Benjamin Brandweerwagen en Kees Kiepwagen. Ze zitten boordevol zinnetjes en geluidjes en zijn voor 90% gemaakt van bioplastic. Passend bij de trend waarop VTech al jaren voorsorteert, zijn ook deze nieuwkomers te combineren met de al eerder verschenen speelsets van Toet Toet Auto’s en Zoef Zoef Dieren. Niks zomaar weggooien dus, maar doorbouwen en steeds nieuwe verhalen verzinnen!

Toet Toet Auto’s Eco Trio Pack
Bron beeld: Vtech Pers

“Toet Toet Auto’s ECO Trio Pack” kopen

Wij gaan voor duurzamer!

Zoals ik hierboven al vertelde is Daan heel veel met het milieu bezig. Nog regelmatig word ik even op de vingers getikt als ik het niet helemaal goed doe. Voor hem is veel al vanzelfsprekend, terwijl ik vaak echt nog wel na moet denken. Persoonlijk denk ik dat het voor kinderen enorm leuk is om spelenderwijs te leren recyclen en sorteren. Als ik dan dit soort speelgoed zie, dan word ik daar alleen maar enthousiast van. 

Duurzaam speelgoed

Als je Happinessfromme een beetje volgt, dan zie je onderwerpen als duurzaamheid ook steeds vaker voorbij komen. Niet zo gek ook als je bedenkt dat dit een heel actueel onderwerp is. Eerder dacht ik aan duurzaam speelgoed aan saaie dingen, maar dat is helemaal niet zo! Een aantal leuke voorbeelden van duurzaam speelgoed zijn bijvoorbeeld; Toy2Track connectors, Geosmart & Geomag.

Je kindje leren recyclen en sorteren, hoe pak jij dat aan?

Bron (uitgelichte) afbeelding(en); Vtech Pers

De Smoezels in Ridderland
De Smoezels zijn terug met een heel nieuw boek! “De Smoezels in Ridderland”, een nieuw verhaal waarin je stinkende vriendjes een nieuw avontuur gaan beleven! Ze gaan samen met oma Smoezel terug in de tijd, naar de middeleeuwen, naar Ridderland! Dit keer geen prentenboek of een AVI-versie, maar echt een (voor)leesboek! Gerelateerd
Verder Lezen
Vreemde Vogels
Komt uitstelgedrag jou een beetje bekend voor? Mies, Mo en Cato uit het boek “Vreemde Vogels” hebben daar ook wel een beetje last van! De vakantie naar Afrika is geboekt en het is bijna tijd om te gaan! Buiten wordt het namelijk steeds kouder en Mies, Mo en Cato houden helemaal niet van koude voetjes. Gerelateerd
Verder Lezen
Veiligheid in en rondom je huis, voor een fijn gevoel zo belangrijk!
Je veilig voelen in je eigen huis vind ik echt één van de belangrijkste dingen die er is. Je huis is je veilige haven, de plek waar je je ten aller tijden fijn moet voelen. Helaas zijn er zaken waar je zelf weinig invloed op hebt, maar die wel maken dat je je niet zo veilig voelt in je huis. Gelukkig zijn er systemen die je een handjes helpen met de veiligheid in en rondom je huis. Gerelateerd
Verder Lezen
VTech babylijn voorjaar 2022; Je bent nooit te jong om te leren!
VTech speelgoed vinden wij helemaal leuk, zo verrast de VTech babylijn voorjaar 2022 mij ook weer! Waar ze laatst een lijn uitbrachten voor de wat grotere kinderen, waar onder andere de Kidi DJ Mix in zat, hebben ze dit voorjaar een leuke babylijn! Daarmee houden ze dus rekening met kinderen in alle leeftijden, wat ik alleen maar toe kan juichen. Je bent nooit te jong om te leren is het motto en dat zie je terug in de VTech babylijn voorjaar 2022. Gerelateerd
Verder Lezen
Top Trumps kaartspel Dinosaurussen
Ben jij een kleine geluksvogel? Wellicht is het Top Trumps kaartspel met als thema Dinosaurussen (of één van de andere edities) dan wel wat voor jou! Bij deze game moet je vertrouwen op je geluk, want je hebt niet heel veel opties om het spel echt te sturen! Dino’s zijn het op dit moment helemaal hier thuis, dankzij dit spelletje worden wij ook nog eens wijzer over de dino’s! Gerelateerd
Verder Lezen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paasactie 2022

30% Korting !

Op alle betaalde downloads...

Met de code Pasen2022!

Deze code is niet geldig in combinatie met andere acties en geldt alleen voor downloads.
Deze code is geldig van vrijdag 15 april 2022 tot en met maandag 18 april 2022.