Leren tellen tot 10 met wc rollen
Spelletjes & Speelgoed

Leren tellen tot 10 met wc rollen [+Free Printable]

Okรฉ… We zitten nu dus thuis, even wennen en zoeken naar een fijn ritme voor ons allemaal! Het is natuurlijk wel belangrijk dat de kleuter nog iets leert, gelukkig had de juf leuke suggesties! Fijn om goed contact te houden en tips te vragen. Daan vindt tellen tot 10 nog lastig, dus gaan we dat hard oefenen! Wat is er nu leuker dan spelenderwijs leren? Ik ben even creatief geweest en daar zijn deze leuke wc rollen uitgerold (die hebben veel mensen toch genoeg ๐Ÿ˜‰ ), ik deel de GRATIS printable graag met je!

Leren tellen tot 10 met wc rollen

Tellen dus… Het ene kindje pakt het zo op en andere kindjes hebben er meer moeite mee. Bij ons thuis is het nog wat lastig, niet erg, maar als we het op een leuke manier kunnen oefenen, dan gaan we dat natuurlijk doen!

Wij gaan dus leren tellen met wc rollen! De kleurtjes vragen al om de kleuter zijn aandacht, al kan je het natuurlijk ook gewoon op wit papier printen! Ik ben me nog aan het beraden op leuke spelletjes die we ermee kunnen doen, dus mochten daar printables van beschikbaar komen, dan deel ik die natuurlijk ook met jullie! Voor nu leggen we de rollen vooral op volgorde, bestuderen we de cijfers en tellen we de streepjes op de wc rollen.

Gratis download

Ik heb een handige printable gemaakt, “Leren tellen tot 10 met wc rollen” die je gemakkelijk kunt downloaden, uit kunt knippen en zo om het wc rolletjes kunt plakken. Ik heb ervoor gekozen om het op gekleurd papier te printen, zodat we ook direct de kleuren even mee kunnen nemen, maar op wit printen is natuurlijk ook een optie. Het is een hele simpele download (zie productfoto’s op de onderstaande pagina voor een voorbeeld), maar het resultaat is zo leuk dat ik hem graag met jullie deel! Als je hem print, dan kan je gewoon over de rand knippen en dan heb je het formaat van het wc rolletje. In nog geen 10 minuutjes gepiept dus!

Via deze pagina kan je het PDF bestand gratis downloaden!

Leren tellen met andere hulpmiddelen

Natuurlijk zijn er ook kant en klare hulpmiddelen om te leren tellen. Hieronder een kleine greep uit al deze artikelen. Als je iets aan wilt schaffen dan is het met name van belang dat je voor iets kiest dat ook echt bij je kindje past.

Leren tellen tot 10 met wc rollen [+Free Printable] - Hulpmiddelen

|| Houten educatieve puzzel || Houten educatieve puzzel || Ik leer cijfers || Ik leer rekenen ||

Wij hebben de ik leer rekenen doos. Het rekenen is nog een beetje moeilijk, maar we passen het gewoon een beetje aan!

Lees ook eens het bericht over leren tellen dat ik eerder schreef

Wij zijn thuis best al lang bezig met leren tellen, maar het is toch iets wat een beetje lastig blijft… Gelukkig lezen we graag en hebben we ook een leuk boek wat over tellen gaat, 1+1=3, zo blijven we het er toch op een leuke manier over hebben!


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?


Bron (uitgelichte) afbeelding(en); Bol.com Partnerprogramma

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.