Spelletjes & Speelgoed

Top 10 leuke kinderspellen van 999Games!

Wij spelen thuis graag spelletjes, jullie ook? Ondertussen hebben we al een fijne verzameling leuke kinderspellen, waar we vaak mee spelen. Kinderspellen zijn niet alleen leuk om zelf te kopen, het is ook leuk om ze cadeau te doen! Bijvoorbeeld voor een verjaardag of tijdens de feestdagen. In dit artikel vind je een top 10 van leuke kinderspellen van 999Games!
Het leuke van deze top 10 is dat je er spelletjes in vindt voor verschillende prijsklassen, voor verschillende leeftijden en verschillende soorten spellen. Zo zit er altijd wel een spelletjes voor jou tussen!

Top 10 leuke kinderspellen

De top 10 leuke kinderspellen is eigenlijk verdeeld in tweeën. Een top 5 met leuke kinderspellen die in een kleine doos zitten en fijn geprijsd zijn. Vervolgens volgt er een top 5 met leuke kinderspellen die met name heel erg geschikt zijn voor thuis! Deze spellen zijn wat groter en zijn qua prijs ook net iets duurder.

Leuke kinderspellen; Fijn geprijsd!

Top 10 leuke kinderspellen, fijne geprijsd
Bron afbeelding(en); Viscious-Speed (Pixabay) en 999Games

1. Halli Galli!

Kan jij tot 5 tellen? Dan kan jij meedoen aan dit spectaculaire reactiespel!

Iedere speler krijgt een stapel kaarten, die op de kop op tafel liggen. Op iedere kaart staan één of meer vruchten. Om de beurt draait elke speler een kaart om en legt deze kaart op eerder omgedraaide kaarten. Van iedere speler is er maar één kaart zichtbaar! Als er van een vrucht precies 5 exemplaren te zien zijn, dan proberen alle spelers zo snel mogelijk op de bel te drukken! Wie als eerste op de bel drukt, krijgt alle open kaarten. Heb je geen kaarten meer? Dan ben je helaas uitgeschakeld. Lukt het jou om als laatste over te blijven?

Halli Galli is leerzaam voor jonge kinderen, maar daarnaast ook erg leuk voor oudere kinderen en volwassenen die zin hebben in een eenvoudig, maar heel vermakelijk spelletje!

Alle soorten Halli Galli bekijken…

2. Beverbende

Tactiek en geheugen, twee dingen die je nodig bent bij Beverbende! Er liggen vier kaarten met strafpunten op de kop voor je, maar je mag er maar twee bekijken. Trek een kaart als je aan de beurt bent en doe daar een actie mee. Op deze manier kan je de kaart tegen één van je gedekte kaarten ruilen of misschien zelfs een beetje invloed uitoefenen op de kaarten van andere spelers! Heb jij de minste strafpunten? Dan win jij de ronde!

Beverbende is heel geschikt voor gezinnen met kinderen en tevens te combineren met Beverclan.

“Beverbende” kopen

3. Keer op Keer kids

Keer op Keer kids is hier thuis een grote hit! Daan vindt het super leuk te spelen en ik kan hem geen ongelijk geven. Het is dan ook een terechte winnaar van een Gouden Publieksprijs van de Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2021!

Het is druk in de dierentuin, zo druk dat de spelers de verzorgers moeten helpen met het voeren van de dieren. Ze kunnen helpen door met hun dobbelstenen de juiste kleuren te gooien en daarmee de dierenverblijven op hun scorekaart zo snel mogelijk aan te kruisen. Heb jij als eerste een dierenverblijf vol? Dan scoor jij de meeste punten!

Een vrolijk, kleurrijk en snel dobbelspel, waarbij alle spelers tegelijk spelen! Geschikt twee of meer spelers en voor kinderen vanaf 5 jaar, ook als ze weinig geduld hebben.

“Keer op Keer kids” kopen

4. Valse Motten

Hoera! Eindelijk een spelletje waar je niet mag, maar moet valsspelen om te winnen! Alle spelers leggen hun kaarten volgens bepaalde spelregels af, maar proberen sneller van hun kaarten af te komen door vals te spelen. Eén speler is de bewakingskever, als die een speler betrapt op valsspelen, dan moet de dader zijn kaarten terugnemen en extra kaarten erbij pakken. Wie is als eerste al zijn kaarten kwijt?

Valse Motten is een spel dat op een creatieve manier gebruik maakt van iedereen zijn behoefte om een loopje met de spelregels te nemen. Het is echt een spelletje voor gezelschappen die op zoek zijn naar een niet te serieus kaartspelletje.

“Valse Motten” kopen

5. Spoorzoeken

Spoorzoeken is een super leuk actief speurspel, waarin de spelers een parcour moeten volgen (dat door iemand anders uitgezet is). Onderweg zijn er allemaal opdrachten en uitdagingen die uitgevoerd moeten worden. De dubbelzijdige kaarten kunnen als richtingaanwijzer en als opdracht kaart gebruikt worden. Spoorzoeken kan je zowel binnen als buiten spelen. Wij spelen het graag op de camping en ik schreef al een keer een review van Spoorzoeken.

Spoorzoeken zorgt er op een hele leuke manier voor dat kinderen creatieve keuzes moeten maken en in beweging komen. De kaarten in het spel zijn gemaakt van kunststof, waardoor ze ook tegen barre omstandigheden kunnen.

“Spoorzoeken” kopen

Leuke kinderspellen die ideaal voor thuis zijn!

Top 10 leuke kinderspellen, ideaal voor thuis!
Bron afbeelding(en); Viscious-Speed (Pixabay) en 999Games

1. Spookslot

Spookslot is een spannend ontsnappingsspel dat zich afspeelt in een super cool 3D kasteel vol met bewegende valstrikken en rollende kogels. Er gaan allemaal geruchten over het kasteel en het is als paranormale detectives jullie taak om op onderzoek uit te gaan! De geruchten blijken waar, dus zorg dat je zo snel mogelijk de uitgang bereikt! De speler die dit als eerste lukt wint het spel.

Wij hebben Spookslot ook in de kast staan en het is echt één van Daan zijn favoriete spelletjes. Met name het lanceren van de valstrikken vindt hij helemaal geweldig. Ik moet zeggen dat het ook een super tof spel is! Als je meer wilt weten over dit spel, lees dan eens deze review van Spookslot.

“Spookslot” kopen

2. Catan Junior

Vinden de kinderen Catan nog een beetje te lastig? Kijk dan eens naar deze leuke Piratenvariant van Catan. Je bent een piraat en probeert het eiland te veroveren door forten en schepen te bouwen. Voor je bouwwerken heb je grondstoffen nodig die je met dobbelsteenworpen kunt verdienen. Heb je niet de goede grondstoffen? Probeer dan om te ruilen met andere spelers, havens, de bank of op de markt. Pas op! De spookpiraat kan alles verpesten, maar gelukkig krijg je hulp van Coco de papegaai. Heb je als eerste je forten gebouwd? Dan heb je het spel gewonnen.

Alle soorten Catan bekijken…

3. El Dorado

Jij bent expeditieleider en gaat op zoek naar de mysterieuze stad van goud; El Dorado. Tijdens je reis moet je een weg zoeken door de jungle, kolkende rivieren oversteken en onderhandelen met lokale stammen. De speler die als eerste het eindpunt bereikt wint het spel.

Tijdens het spel speel je kaarten, waarmee je je speelfiguur beweegt. Met deze kaarten kan je ook nieuwe, sterkere kaarten kopen die je aan je persoonlijke stapel toe kunt voegen. Met groene kaarten baan je je een weg door het oerwoud, terwijl blauwe kaarten helpen bij het reizen over water en gele kaarten die je op de markt nodig hebt. Door slim je kaarten te kiezen, stel je je eigen kaartenstapel samen.

El Dorado is zowel voor jonge spelers geschikt als voor gevorderden. Er zijn verschillende spelborden, waardoor je ieder potje een nieuw pad naar El Dorado bewandelt. Voor ervaren spelers zijn er extra regels in de vorm van grotfiches.

“El Dorado” kopen

4. 30 Seconds Junior

30 Seconds is een spectaculair partyspel voor teams, deze speciale kindereditie is geschikt voor gezelschappen waar ook kinderen bij aanwezig zijn. Je speelt in teams, één van de teamleden probeert binnen 30 seconden zoveel mogelijk van de vijf begrippen op het kaartje te omschrijven. Des te meer begrippen geraden worden, des te meer velden het team vooruit mag op het speelbord. Een dobbelsteen kan daar echter nog verandering in brengen. Lukt het jou om met je team als eerste de finish te bereiken?

Alle soorten 30 seconds bekijken…

5. Speedcups

Je krijgt vijf bekers in diverse kleuren. Iedere ronde draait een medespeler de bovenste kaart van de stapel om. Op die kaart staan vijf voorwerpen in de kleuren van de bekers, horizontaal of verticaal georiënteerd. Er kunnen bijvoorbeeld vijf vogels in een boom zitten of vijf shirts aan de waslijn hangen. Je probeert nu om zo snel mogelijk je bekers op of naast elkaar te zetten op de manier waarop dit op het kaartje aangegeven staat. Ben jij als eerste klaar? Druk dan snel op de bel! Als je het goed hebt gedaan, dan win je de kaart. De speler die de meeste kaarten gewonnen heeft, wint het spel.

“Speedcups” kopen

Bron (uitgelichte) afbeelding(en);Viscious-Speed (Pixabay) en 999Games

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.