Max de Kat
Spelletjes & Speelgoed,  Review

Max de Kat, een coöperatief strategiespel

Wij spelen graag een spelletjes! We zijn alle drie heel fanatiek en kunnen eigenlijk alle drie niet zo goed tegen ons verlies. Daarnaast worden Daan en ik geregeld van valsspelen verdacht, wat natuurlijk helemaal niet waar is! Eerder speelden wij al het spel “Kleine Beer“, een coöperatief spel, waarin samenwerken centraal staat. Dat beviel goed, dus hebben we nog een coöperatief spel gespeeld, “Max de Kat”, waarover ik jullie in dit artikel meer ga vertellen!

Max de Kat van Sunny Games is een coöperatief strategiespel voor kinderen vanaf 4 jaar en te spelen met 1 tot 8 spelers. Één potje duurt ongeveer 10 minuten. Dat coöperatief spelen bevalt ons dus wel! Daan kan van ons leren, maar wij kunnen ook van Daan leren. Het kinderbrein werkt toch heel anders dan dat van volwassenen en Daan komt soms met onverwachte strategieën, erg leuk!

Max de Kat

Inhoud

  • Spelregels
  • Spelbord
  • Boom (in 2 delen)
  • 2 ronde schijfjes
  • 4 houten speelstukken
  • 2 speciale dobbelstenen
  • 4 kaartjes met lekkere hapjes voor Max
  • 4 kaartjes met speelgoed voor Max

Let’s play!

Voordat je kan gaan spelen, moet je eerst het spelbord klaarmaken. Het is niet veel werk en in de spelregels staat precies hoe alles in elkaar past en waar het moet staan.

Het doel?

Samen zorgen jullie voor de drie kleine diertjes die hun veilige plekje bij de boom willen bereiken, zonder dat Max ze te pakken krijgt! Max heeft honger, dus ze zijn nu niet veilig. Gelukkig kan je Max met lekkere hapjes terug naar huis lokken, zodat de kleine diertjes een voorsprong hebben!

Max de Kat

Hoe speel je het spel?

Jullie doel is dus om ervoor te zorgen dat de kleine diertjes veilig bij de boom aankomen. De kleine dieren lopen over het spelbord en Max wil ze natuurlijk vangen voordat ze op hun veilige plekje zijn! De dieren kunnen stapjes zetten, maar de stapjes zijn afhankelijk van de kleuren die je gooit met de dobbelstenen. Met de kleine dieren moet je dus heel bekijken welk diertje de stappen gaat zetten.

Voor de kleine dieren zijn er ook sluipweggetjes, maar kijk wel altijd goed of het handig is om deze weggetjes in te slaan. Je wilt natuurlijk niet dat je diertje op hetzelfde vakje als Max de Kat komt!

Gelukkig kan je Max ook nog terug lokken naar zijn mandje met de lekkernijen. Je geeft hem een lekkernij zodat hij terugkeert naar zijn mandje. Die moet je wel doen voordat je de dobbelsteen gooit.

Het spel is afgelopen als alle dieren op hun veilige plek aangekomen zijn of als Max ze te snel af is geweest! Om het spel een beetje moeilijker te maken kan je het met minder lekkernijen spelen.

Spel varianten

Naast de lekkere hapjes vind je ook een vinder en een aantal speeltjes voor Max in de doos. Deze speeltjes kan je gebruiken in plaats van de lekkere hapjes. Max vindt de vlinder heel interessant, waardoor de andere kleine diertjes een grotere voorsprong kunne krijgen. Vergeet alleen niet dat de vlinder ook veilig bij de boom aan moet komen! De spelregels van de vlinderuitbreiding moet je zelf downloaden.

Wat vonden wij van Max de kat?

Waar Daan en ik allebei niet zo goed tegen ons verlies kunnen, is samenwerken ook niet altijd een succes. Ik weet van mezelf dat ik vrij koppig ben en graag mijn eigen weg volg en die karakter eigenschap heeft Daan ook. Samenspelen is dus best een uitdaging, maar het is ook heel goed voor ons! We moeten het echt leren en ik merk dat we dat ook steeds beter doen! Ik vind het steeds makkelijker om in keuzes van Daan mee te gaan (al zou ik andere keuzes maken, maar ik ben dan ook volwassen), maar probeer ook om hem uit te leggen waarom ik soms een keuze maak.

Het feit dat er trouwens geen winnen of verliezen in zit, in de zin van tegen elkaar spelen, maakt het spelen van een spelletje in ieder geval een stuk gezelliger! We spelen vaak spelletjes samen, maar als het niet naar Daan zijn zin gaat, dan kan hij boos worden (goh, wat herkenbaar ook weer). Dat is bij dit spelletjes niet zo, we hebben er al veel plezier mee beleefd!

Een coöperatief spelletje super leuk om samen spelletjes te spelen zonder dat het om winnen of verliezen gaat!

“Max de Kat” kopen

Titel: Max de Kat | Aantal spelers: 1-8 spelers | Leeftijd: 4+ | Speeltijd: 15 min. | Taal: Nederlandstalig | Genre: Coöperatief, Strategisch | Uitgever: Sunny Games

Volg Happinessfromme ook op Facebook, Instagram & Pinterest en blijf op de hoogte van o.a. de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates & nog veel meer leuks…

Mijn Interactieve Video Microscoop van VTech!
Mijn Interactieve Video Microscoop van VTech is Speelgoed van het Jaar in Nederland! Wederom super leuk en leerzaam speelgoed voor de wat oudere kinderen. Alle kleine en grote professoren; welkom in de wereld van virussen en cellen! Mijn Interactieve Video Microscoop valt zeker in de smaak bij alle wijsneuzen van 7 tot 99 jaar! Natuurlijk mag je er ook gewoon mee spelen als je 100 bent 😉 . Turen naar de grootste geheimen van het aardse leven is natuurlijk super indrukwekkend, wie wil dat nu niet? Gerelateerd
Verder Lezen
Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2022 Winnaars Vakjury
De vakjury heeft de winnaars van de Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2022 bekend gemaakt! Tijdens de zomervakantie hebben ze 156 stuks speelgoed uitgebreid getest en beoordeeld. Hier zijn uiteinde drie winnaars in 15 categorieën uitgekomen! Vanaf nu mag het publiek, dus ook jij, stemmen op hun favoriet. Dit kan tot en met 28 oktober 2022 en je maakt daarbij ook nog eens kans op een mooie prijs als je stemt! Gerelateerd
Verder Lezen
Badmode 2022, zeker niet te missen in deze prachtige zomer!
Wat een prachtige zomer hebben we dit jaar hè! Ik kan daar zeker van genieten! Fijne badmode mag dan ook zeker niet ontbreken deze zomer, al voel ik mij soms wel onzeker in badmode. Gelukkig staat de Badmode 2022 bij veel verschillende lichamen, zo vind ik het bijvoorbeeld heel fijn om een jurkje of rokje over mijn badkleding te dragen. Ook dat kan natuurlijk gewoon, lekker dat dragen waar je je prettig in voelt. Gerelateerd
Verder Lezen
Langer zelfstandig blijven wonen, denk eens aan het plaatsen van een mantelzorgwoning
Het plaatsen van een mantelzorgwoning kan bijdragen aan de wens om langer zelfstandig te blijven wonen. Langer zelfstandig blijven wonen is een wens van steeds meer mensen die hulpbehoevend zijn. Ik begrijp dat wel, want wie wil er nu niet in zijn fijne vertrouwde omgeving blijven wonen? Een mantelzorgwoning is een woning voor mensen die mantelzorg behoeven, een fijne woonoplossing voor hen die graag in een vertrouwde omgeving willen blijven wonen. Gerelateerd
Verder Lezen
De voordelen van Perzische tapijten(1)
Ben je van plan om binnenkort je interieur een nieuwe boost te geven? In dat geval is het zeker geen slecht idee om een Perzisch tapijt aan te kopen. Het is namelijk om meerdere redenen voordelig om deze aan te kopen. In dit artikel gaan we wat dieper in op de verschillende voordelen. Gerelateerd
Verder Lezen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.