Nocturnally
Spelletjes & Speelgoed

Nocturnally, een coöperatief ontdekspel

Nocturnally is een nieuw coöperatief spel van Sunny Games. Coöperatief, dus samen spelen en elkaar helpen om het spel uit te spelen. Wij zijn echt wel fan van dit soort spelletjes, zo spelen wij ook graag Max de Kat en Kleine Beer. Daan is best competitief en wil altijd graag winnen, voor hem zit de uitdaging dus echt in het samen spelen!
Goed kunnen samenwerken wordt steeds belangrijker in onze samenleving en ik vind het dan ook belangrijk dat hij dat al van kleins af aan leert. Samen kan je namelijk veel meer dan alleen! Natuurlijk is samenwerken niet altijd leuk of even makkelijk en daarom is het zo leuk om hier aan de hand van spelletjes mee bezig te zijn!

Nocturnally

Het is nacht in het bos en het is zo donker geworden dat de kleine nachtdieren hun ouders niet meer kunnen vinden! Samen met Vuurvlieg en Glimworm ga je ze helpen om hun ouders te vinden. Lukt het jullie om samen alle dieren bij elkaar te brengen voordat de zon opkomt? Nocturnally is een uitdagende variatie op het welbekende memory, alleen help je elkaar nu om de kaarten te onthouden.

Inhoud doos

 • 30 dierkaarten
 • 6 maankaarten
 • tijdspoor
 • vuurvlieg/glimworm op houten voetjes
 • 4 fiches voor downloadbare uitbreiding
 • spelregels

Spelverloop

Nocturnally is geen moeilijk spel, maar het is natuurlijk wel fijn als je een idee hebt hoe het spel gespeeld wordt! Alle regels vind je uiteraard wel in de spelregels als je het spel aanschaft.

Voorbereiding

Voordat je het spel kan starten, moet je even een aantal dingen klaarleggen. Dit doe je allemaal volgens de aanwijzingen in de spelregels. En weet je wie er mag beginnen? Diegene die als eerste wakker was…

Nocturnally

Spelverloop

Als het jouw beurt is om te spelen, dan gebeuren er 5 dingen;

 1. Vuurvliegje brengt licht in het donker, vlieg met Vuurvlieg naar twee kaarten en draai ze om.
 2. De dieren gaan bewegen, je mag zoveel kaarten verwisselen en verplaatsen als je wilt (ook de dichte kaartjes). Probeer om de ouders en de kinderen naast elkaar te leggen.
 3. Het wordt later, verplaats het kijkraampje een stapje naar de zon toe. Dit hoeft niet als er een maankaart omgedraaid is, dan gaat het kijkraam helemaal terug naar het begin.
 4. Het licht verdwijnt, tijd om alle opengedraaide dieren weer dicht te doen.
 5. De speler links van de speler die aan de beurt was krijgt nu Vuurvliegje en mag bovenstaande stappen herhalen.

Nocturnally

Einde

Het spel is afgelopen als het kijkraampje bij het laatste vakje aangekomen is, dan komt de zon op! Samen draai je alle kaartjes om, is het gelukt om alle kinderen en hun ouders naast elkaar te leggen?

Spelvarianten

Heb je het spel vaker gespeeld en wil je wel eens wat anders? Dan heb je geluk, want het spel kent diverse spelvarianten. Zo kan je ook spelen met Glimwormpje, dit spel duurt wat langer en is ook wat uitdagender. Daarnaast is er ook nog een downloadbare uitbreiding; “wit konijn”.

Wat vind ik van Nocturnally?

Nocturnally is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer zes jaar en daarbij dus ook voor Daan. We moesten er wel even inkomen, want Daan is natuurlijk de spelregels van memory gewend. De spelvarianten zijn wij nog niet aantoe gekomen, maar het basisspel hebben wij ondertussen onder de knie. Wat ik zeg, het was even oefenen, maar uiteindelijk is het ons SAMEN gelukt! Dat samenwerken is natuurlijk erg leuk, maar soms levert het echt nog wel even een discussie op. Dat mag natuurlijk, want daar leren we alleen maar van!

Nocturnally; een soort memory, maar dan op een manier waarbij je samen moet werken!

Productinformatie

nocturnally
Bron afbeelding: Sunny Games
TitelNocturnally
Aantal spelers1-6
Leeftijd6+
Speeltijd15 min.
TaalNederlandstalig
GenreCoöperatief

De Gorgels het ondergrondse avontuur
De Gorgels, wie kent ze ondertussen niet? Naast super leuke boeken, zijn er ook spelletjes van de Gorgels! Zo ook het spel; De Gorgels, Het Ondergrondse Avontuur. Tijdens het spelen van het ondergrondse avontuur van de Gorgels ga je de zieke Gorgel uit zijn holletje redden voordat de Brutelaar hem te pakken krijgt. Ook leuk om te lezen...
Verder Lezen
Top 10 leuke kinderspellen van 999Games!
Wij spelen thuis graag spelletjes, jullie ook? Ondertussen hebben we al een fijne verzameling leuke kinderspellen, waar we vaak mee spelen. Kinderspellen zijn niet alleen leuk om zelf te kopen, het is ook leuk om ze cadeau te doen! Bijvoorbeeld voor een verjaardag of tijdens de feestdagen. In dit artikel vind je een top 10 van leuke kinderspellen van 999Games! Ook leuk om te lezen...
Verder Lezen
Najaar poster - hert
Dat ik dol ben op posters, zeker die van Poster Store, dat weten jullie ondertussen wel! Nu het seizoen is gewisseld, vond ik het wel tijd voor een najaar poster wissel. Natuurlijk vind ik de posters die er hingen nog steeds heel erg tof, maar ze pasten vooral bij de zonnige seizoenen. Bij een najaar poster denk ik vooral aan mooie warme kleuren of afbeeldingen in het thema van de herfst en de winter. Dus, oude posters eruit (en netjes bewaren in een poster koker) en nieuwe posters erin! Ook leuk om te lezen...
Verder Lezen
Nederlandse Sint kiest steeds vaker voor tweedehands Sinterklaascadeaus
De Nederlandse Sint kiest steeds vaker voor tweedehands Sinterklaascadeaus. Dat blijkt uit een onderzoek* van PanelWizard in opdracht van Marktplaats, naar cadeau-inkopen voor kinderen in aanloop naar de feestdagen. Uit het onderzoek, dat werd uitgevoerd onder ruim duizend Nederlandse ouders, blijkt dat bijna driekwart (73%) wel eens tweedehands speelgoed koopt als cadeau. Bijna de helft hiervan geeft ook aan dit in de afgelopen jaren vaker of veel vaker te hebben gedaan. Ook leuk om te lezen...
Verder Lezen
Recensie -Beter een goede buur...
Beter een goede buur… geschreven door Rocio Bonilla is een boek over buren. Tegenwoordig is contact met buren niet meer zo vanzelfsprekend, maar wat gebeurt er als je elkaar ineens wel leert kennen? Hoe leven wij met elkaar samen en hoe gaan we eigenlijk met elkaar om? Een erg leuk onderwerp om bespreekbaar te maken bij je kind, want hoe denkt je kind er eigenlijk over? Ook leuk om te lezen...
Verder Lezen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.