Spelletjes & Speelgoed

Osmo Coding Starter Kit, spelenderwijs leren coderen!

Spelletjes spelen is leuk, helemaal als dat op de Ipad kan! Waar wat nou als je die spelletjes leerzaam maakt? De Osmo Coding Starter Kit is een super toffe manier om spelenderwijs te leren coderen. In plaats van alleen maar naar een scherm kijken, moeten de kinderen nu ook echt zelf aan de slag!

Coderen is altijd goed om te leren, zeker in deze digitale wereld. Daan vindt het ook helemaal geweldig en gaat er helemaal in op! Spelletjes waarmee hij dingen leert zijn niet altijd favoriet, maar bij de Osmo Coding Starter Kit is het vooral een spel waarbij kinderen enorm veel leren over coderen.

Over Osmo Play

Osmo Play is een systeem waarbij je de Ipad in een houder zet en een spiegeltjes voor de camera plaatst. Vervolgens voer je met speciale stenen opdrachten uit voor je op tafel. Dankzij het spiegeltje voor de camera ziet je Ipad wat jij doet en laat dit ook op het scherm zien. Er zijn veel verschillende sets, die allemaal hun eigen mogelijkheden hebben. In deze review ga ik meer vertellen over de Osmo Coding Starter Kit.

Osmo Coding Starter Kit

Osmo Coding Starter Kit 1

Inhoud

  • 1 base voor de Ipad
  • 1 spiegeltje voor over de camera
  • 3 spelletjes (deze moet je zelf downloaden in de appstore)
  • 31 coderingsblokjes (nodig bij de drie spelletjes)
  • 1 handige plastic opbergbox, ideaal als je het mee wilt nemen
  • 100+ games die je op kunt lossen

Spelletjes downloaden

De spelletjes zijn voor iedereen te downloaden, echter kunnen ze alleen gespeeld worden als je in het bezit bent van de speciale coderingsblokjes. Graag vertel ik je wat meer over de verschillende spelletjes; Coding with Awby, Coding Jam en Coding Duo. De eerste twee spelletjes kan je alleen spelen, Coding Duo kan je ook met zijn tweeën spelen.

Coding with Awby

Als je begint met coderen, dan is Coding with Awby een heel fijn spel om mee te beginnen. Awby werd hier al snel een vriendje van Daan, maar dat kan ik mij wel voorstellen. Awby is namelijk een schattig monstertje dat dol is op aardbeien! Door het opeten van de aardbeien verdien je punten, waarmee je Awby zijn kampeerplekje steeds mooier kunt maken.

Het is aan jou als speler om Awby de aarbeien op te laten eten. Dit doe je door de coderingsblokjes voor je neer te leggen. Het spiegeltje (inbegrepen bij de Starter Kit) ziet wat je neerlegt en laat dit op het scherm ook zien. Mocht er iets niet helemaal goed gaan, dan zie je dat dus direct op je scherm. Je kunt gemakkelijk de blokjes veranderen en aanpassen, waardoor je ook makkelijk kunt corrigeren.

Je begint op een makkelijk niveau, maar des te verder je komt, des te moeilijker het wordt. De reeksen die je moet coderen worden langer en ingewikkelder, maar dat houdt het spelletjes natuurlijk ook uitdagend!

Osmo Coding Starter Kit 2

Coding Jam

Ben je dol op muziek? Probeer dan eens het spelletje Coding Jam! Met dit spelletje leer je om muziek te coderen. Dat kan je doen door verschillende opdrachten uit te voeren, maar je kunt ook helemaal losgaan in de creatieve modus. Door te coderen maak je je eigen beats en muziekstukken.

De muziek maakt het spelletjes heel erg leuk, maar de manier van coderen is wel anders dan dat je leert in het spelletjes met Awby. De omschakeling was een beetje lastig, maar uiteindelijk had Daan het door en ging hij helemaal los! Nog steeds was hij op deze manier bezig met het leren coderen, maar veel meer spelenderwijs!

Coding Duo

Voordat je Coding Duo gaat spelen, wordt wel aangeraden om eerst Coding with Awby te spelen. Je moet de basis echt onder de knie hebben, anders is Coding Duo wel heel erg lastig.

In Coding Duo gaan Awby en Mo samenwerken, omdat ze verschillende opdrachten uit moeten voeren. Door samen te werken kan je meer bereiken! Niet iedereen kan immers hetzelfde, dus je moet beslissen wie de beste capaciteiten heeft om een opdracht uit te voeren. Dit is niet anders dan in het echte leven en ik vind het goed dat dit ook meegenomen wordt in dit spelletje!

Niet alle kinderen hebben dezelfde capaciteiten, maar door samen te werken kan je veel meer bereiken dan alleen. Coöperatief spelen vind ik sowieso een hele goede manier van spelen, een kind leert er zoveel van!

Wat vinden wij van de Osmo Coding Starter Kit?

Als ouder zijnde vind ik het een hele leuke manier om spelenderwijs te leren met behulp van een scherm. Er zijn verschillende Osmo Kits verkrijgbaar, dus voor ieder wat wils. Daan vindt coderen erg interessant, dus de Osmo Coding Starter Kit past helemaal in zijn straatje. We hebben samen een beginnetje gemaakt, maar voor ik het wist had hij de kampeerplek van Awby al een aardige update gegeven!

Daan vindt het spelletje dus ook helemaal geweldig. Hij heeft helemaal niet het idee dat hij aan het leren is, maar leert ondertussen dus wel gewoon coderen. Het valt mij echt reuze mee hoe snel hij het doorhad en hoe vlug hij volgende stappen kon maken in het spelletje. (Ter referentie, Daan is 5 jaar.)

Leeftijd: 5-10 jaar | 1-2 spelers | € 119,95

Leren coderen, een fijne basis voor ieder kind!

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.