Publieksprijzen Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2023
Spelletjes & Speelgoed

Publieksprijzen Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2023

De Gouden Publieksprijzen van de Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2023 zijn uitgereikt. Ruim 15.000 stemmers brachten 120.000 stemmen uit en kozen zo in 17 categorieën hun favoriete speelgoed of spel. Deze winnaars mogen met trots het keurmerk ‘Gouden Publieksprijs Speelgoed van het Jaar 2023’ dragen, naast hun eerder verdiende vakjury prijs ‘Winnaar Speelgoed van het Jaar 2023’. Met dit keurmerk herkennen consumenten in één oogopslag kwalitatief goed, veilig en originele spellen en speelgoed.

Goed Speelgoed stond centraal. De industrie zet zich in voor speelgoed dat:

  • Veilig en getest is en daarmee voldoet aan alle wetgeving.
  • Origineel en geen namaak is, en door de aanbieder op een eerlijke manier wordt verkocht.
  • Kwalitatief en optimaal speelplezier biedt. Dit speelgoedartikel is zijn geld meer dan waard.
  • Zo duurzaam mogelijk is.
  • Inclusief is. Goed speelgoed sluit niemand uit. Iedereen speelt mee!

Publieksprijzen Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2023

Nadat de vakjury de winnaars van de Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2023 bekend had gemaakt, kon het publiek stemmen op hun favoriet! Deze vakkundige jury heeft een divers aanbod aan speelgoed en spellen uitgebreid getest en beoordeeld op hun originaliteit, veiligheid, kwaliteit, duurzaamheid en speelplezier.

In 17 categorieën werde drie winnaars gekozen die met trots het keurmerk Speelgoed van het Jaar 2023 mogen dragen. Hiermee herkennen consumenten het beste en veiligste speelgoed uit het grote aanbod. Dit is belangrijk omdat speelgoed op met name niet-Europese websites lang niet altijd goed en veilig is.

Alle genomineerden van de Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2023 vind je in dit artikel.

Winnaars Gouden Publieksprijzen

KinderspellenCats and Boxes
Familiespellen tot 12 jaarDixit Disney
Familiespellen vanaf 12 jaarBetoverende Torens
KennerspellenWolven
PuzzelsTower stacks
BuitenspeelgoedWaboba Voli Paddle Game
Bouw en constructiespeelgoedGraviTrax Junior Starter Set My Jungle
Knutsel en creatiefFabulus Potium
PlucheMama Surprise Cavia
VoertuigenLego Technic Nasa’s Mars Rover Perseverance
Electronica
Innovatie
Bitzee
PoppenLego Friends Autumns paardenstal
PeuterWaterbaan blauw en roze
STEAMDe Geschiedenis van het Leven op Aarde
Actiefiguren en speelsetsHorse Club Paardenvrachtwagen
Kidult, 18+De Verraders
DuurzaamMijn Eerste wereldbol
Made in Holland65 jaar Stratego
Nieuwkomer 2023Fikas

Over de verkiezing

De verkiezing Speelgoed van het Jaar is al bijna 50 jaar een begrip en een goede raadgever bij het kopen van speelgoed of spellen. Een heel belangrijk speerpunt van de verkiezing is ‘Goed Speelgoed’, waar de Nederlandse speelgoeduitgevers allemaal hun bijdrage aan leveren. De winnaars mogen met trots het keurmerk Speelgoed van het Jaar dragen, waardoor consumenten in één oogopslag kwalitatief goed, veilig en originele spellen en speelgoed kunnen herkennen uit het enorme aanbod. Een deskundige vakjury, bestaande uit deskundigen in de speelgoed en spellenbranche, test speelgoed, spellen en puzzels en beoordeelt deze op originaliteit, veiligheid, kwaliteit, speelplezier, de relatie met een leeftijdsklasse en duurzaamheid. In 17 categorieën kiezen zij drie winnaars. Vervolgens bepaalt het publiek door te stemmen op deze winnaars wie de Gouden Publieksprijzen verdient.

Weer een beetje cadeau inspiratie!

Wat is er weer leuk speelgoed in de prijzen gevallen! Alle inzendingen zijn al door de vakkundige jury, bestaande uit deskundigen uit de speelgoedbranche, beoordeeld op originaliteit, veiligheid, kwaliteit, speelplezier, de relatie met de categorie en duurzaamheid. In dit artikel lees je dus wie de winnaars zijn geworden in iedere categorie. Het fijne aan deze lijst vind ik dat je direct een beetje cadeau inspiratie hebt! Voor de feestdagen, voor een verjaardag of misschien voor een andere gelegenheid.

Als je de bovenstaande lijst bekijkt, wat is dan jouw favoriet?

Volg Happinessfromme ook op Facebook, Instagram & Pinterest en blijf op de hoogte van o.a. de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates & nog veel meer leuks…

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.