Qwixx Longo
Spelletjes & Speelgoed

Qwixx Longo

Qwixx Longo, een leuke nieuwe variant van Qwixx! Wij zijn al groot fan van Qwixx en zijn dus ook helemaal blij met een nieuwe variant. Het principe blijft hetzelfde, maar de uitdaging zit hem in de langere rijen en de 8-zijdige dobbelstenen. Daarnaast heeft iedere speler twee geluksgetallen! Tijd om nog meer punten te gaan verdienen dus…

Aangezien we het basis spel van Qwixx al kennen en al heel vaak gespeeld hebben, kenden we de basis van dit spel al. Bij Qwixx Longo zijn een aantal toevoegingen gedaan ten opzichte van het basis spel, waardoor wij ons weer helemaal uit kunnen leven met spelen!

Qwixx Longo, nog steeds snel, simpel en spannend… Maar daarnaast wordt de strijd harder, want je kan nog meer punten scoren!

Qwixx Longo

Qwixx Longo is een nieuwe variant op het dobbelspel Qwixx! Iedere speler probeert om zoveel mogelijk getallen op zijn kaart aan te kruisen. Des te meer getallen je aankruist, des te meer punten je scoort! Gebruik alleen wel de goede tactiek, want er gelden wel een paar belangrijke regels bij het aankruisen van de getallen. Zo mag je getallen die je overgeslagen hebt achteraf niet alsnog aankruisen.

Inhoud doos

  • 6 dobbelstenen
  • 1 scoreblok
  • 4 potloden
  • spelregels

Spelverloop

Natuurlijk is het wel fijn als je een beetje een idee hebt van hoe het spel gespeeld wordt! Ik ga je niet alle spelregels uitleggen, een goede beschrijving daarvan vind je wel in de regels als je het spelletje aanschaft. Wel vertel ik je hoe het spel verloopt, zodat je weet waar je je op voor kunt bereiden.

Voorbereiding

Iedere speler krijg een scoreblad en een potlood, de dobbelstenen worden in het midden van de tafel gelegd en dan kan het spel beginnen!

Spelverloop

Bepaal samen wie er mag beginnen, dit is de actieve speler. Bij ons geldt vaak dat de jongste mag beginnen, maar erom dobbelen kan natuurlijk ook.

De actieve speler mag vervolgens de volgende acties uitvoeren;

  • De actieve speler gooit de zes dobbelstenen.
  • Hij mag vervolgens de ogen van de witte dobbelstenen bij elkaar optellen en zegt dit hardop. Iedere speler mag nu (hoeft niet) dit getal in een kleur naar keuze aankruisen.
  • Alleen de actieve speler (de andere spelers dus niet), mag één witte dobbelsteen combineren met één gekleurde dobbelsteen en de som daarvan in de bijbehorende kleur aankruisen.
  • Als actieve speler moet je een getal aankruisen, als je dit niet doet, dan moet je een kruisje zetten in het vakje mislukte worpen zetten.
  • De volgende speler herhaalt bovenstaand.

Bij Qwixx Longo zijn er daarnaast geluksgetallen! Als de som van de twee witte dobbelstenen een geluksgetal op je scoreblad is, dan mag je ook in plaats van het gegooide getal het eerst mogelijke getal in de rij met de minste kruisjes aankruisen. Extra kansen om je rijen vol te krijgen dus!

Einde

Het doel is om rijen te sluiten, dit mag als er in een rij minimaal zes kruisjes gezet zijn. Een rij sluit je door de getallen 15/16 of 2/3 aan te kruisen en vervolgens het slotje aan te kruisen op het scoreblad. Wanneer een speler twee kleuren sluit of wanneer een speler zijn vierde mislukte worp vakje aankruist is het spel afgelopen. Het totaal aantal kruisjes in een rij is een bepaald aantal punten waard, de punten van alle kleuren worden bij elkaar opgeteld en de speler met de meeste punten wint!

Wat vind ik van Qwixx Longo?

Zoals je ook al in de review van Alles op 1 kaart hebt kunnen lezen, zijn wij wel fan van een dobbelspelletje! Qwixx is daarbij zeker een favoriet. We hadden al verschillende uitbreidingen van dit spel, maar ik moet zeggen dat ik deze nieuwe variant ook wel heel erg tof vindt. De basis van het spelletje is hetzelfde, maar je kunt meer punten behalen en het idee van de geluksgetallen brengt weer een tactisch punt met zich mee. Fijn om het vertrouwde spelletje te spelen, maar ook kennis te maken met nieuwe spel elementen!

Qwixx Longo kopen

Productinformatie

Qwixx Longo
Bron afbeelding: White Goblin Games
Aantal spelers2-5
Leeftijd8+
Speeltijd20 min.
TaalNederlandstalig

 

Spanning door Sinterklaas bij kinderen...
De Sinterklaastijd is natuurlijk een hele mooie tijd, maar daarnaast is het ook heel erg spannend. Spanning door Sinterklaas bij kinderen komt veel voor en ik kan mij dat heel goed voorstellen. Als klein meisje vond ik het allemaal veel te spannend en was ik ieder jaar ziek. Bij Daan herken ik ook veel signalen dat hij Sinterklaas enorm spannend vindt, dat terwijl hij de man op deze foto toch enorm goed kent! Ik probeer hem zo goed mogelijk door deze tijd te begeleiden en deel graag mijn tips met jou! Ook leuk om te lezen...
Verder Lezen
12 leuke Sinterklaasboeken van nu!
Lezen is niet alleen heel fijn om samen met je kindje te doen, het is ook heel goed voor de ontwikkeling. Ik vind het altijd leuk om in thema’s voor te lezen, zo hebben wij thuis een heleboel leuke Sinterklaasboeken die wij nu weer veel lezen. Favoriet is hier in huis “Boer Boris, een paard voor Sinterklaas“, maar ook de gratis Sinterklaas boekjes die je ieder jaar bij verschillende supermarkten krijgt vallen in de smaak. Ook dit jaar verschenen er weer allemaal leuke Sinterklaasboeken! Ook leuk om te lezen...
Verder Lezen
Dobbelspel cadeautjes
Dobbelspel cadeautjes, ideaal als er bij jullie rond de feestdagen in december (of ander feestje) ook vaak een dobbelspel met cadeautjes gespeeld wordt! Tijdens dit dobbelspel wordt er om de beurt met de dobbelsteen gegooid en moet de actie uitgevoerd worden die bij dat aantal ogen hoort. Op internet zijn er veel verschillende spelregels te vinden voor dit spel, maar je kunt ze natuurlijk ook gewoon zelf verzinnen! Maar wat moet je nu kopen voor zo’n spelletjes? Ik heb wel dobbelspel cadeautjes voor ieder budget en alle leeftijden voor je! Ook leuk om te lezen...
Verder Lezen
De Gorgels het ondergrondse avontuur
De Gorgels, wie kent ze ondertussen niet? Naast super leuke boeken, zijn er ook spelletjes van de Gorgels! Zo ook het spel; De Gorgels, Het Ondergrondse Avontuur. Tijdens het spelen van het ondergrondse avontuur van de Gorgels ga je de zieke Gorgel uit zijn holletje redden voordat de Brutelaar hem te pakken krijgt. Ook leuk om te lezen...
Verder Lezen
Top 10 leuke kinderspellen van 999Games!
Wij spelen thuis graag spelletjes, jullie ook? Ondertussen hebben we al een fijne verzameling leuke kinderspellen, waar we vaak mee spelen. Kinderspellen zijn niet alleen leuk om zelf te kopen, het is ook leuk om ze cadeau te doen! Bijvoorbeeld voor een verjaardag of tijdens de feestdagen. In dit artikel vind je een top 10 van leuke kinderspellen van 999Games! Ook leuk om te lezen...
Verder Lezen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.