Qwixx Longo
Spelletjes & Speelgoed

Qwixx Longo

Qwixx Longo, een leuke nieuwe variant van Qwixx! Wij zijn al groot fan van Qwixx en zijn dus ook helemaal blij met een nieuwe variant. Het principe blijft hetzelfde, maar de uitdaging zit hem in de langere rijen en de 8-zijdige dobbelstenen. Daarnaast heeft iedere speler twee geluksgetallen! Tijd om nog meer punten te gaan verdienen dus…

Aangezien we het basis spel van Qwixx al kennen en al heel vaak gespeeld hebben, kenden we de basis van dit spel al. Bij Qwixx Longo zijn een aantal toevoegingen gedaan ten opzichte van het basis spel, waardoor wij ons weer helemaal uit kunnen leven met spelen!

Qwixx Longo, nog steeds snel, simpel en spannend… Maar daarnaast wordt de strijd harder, want je kan nog meer punten scoren!

Qwixx Longo

Qwixx Longo is een nieuwe variant op het dobbelspel Qwixx! Iedere speler probeert om zoveel mogelijk getallen op zijn kaart aan te kruisen. Des te meer getallen je aankruist, des te meer punten je scoort! Gebruik alleen wel de goede tactiek, want er gelden wel een paar belangrijke regels bij het aankruisen van de getallen. Zo mag je getallen die je overgeslagen hebt achteraf niet alsnog aankruisen.

Inhoud doos

  • 6 dobbelstenen
  • 1 scoreblok
  • 4 potloden
  • spelregels

Spelverloop

Natuurlijk is het wel fijn als je een beetje een idee hebt van hoe het spel gespeeld wordt! Ik ga je niet alle spelregels uitleggen, een goede beschrijving daarvan vind je wel in de regels als je het spelletje aanschaft. Wel vertel ik je hoe het spel verloopt, zodat je weet waar je je op voor kunt bereiden.

Voorbereiding

Iedere speler krijg een scoreblad en een potlood, de dobbelstenen worden in het midden van de tafel gelegd en dan kan het spel beginnen!

Spelverloop

Bepaal samen wie er mag beginnen, dit is de actieve speler. Bij ons geldt vaak dat de jongste mag beginnen, maar erom dobbelen kan natuurlijk ook.

De actieve speler mag vervolgens de volgende acties uitvoeren;

  • De actieve speler gooit de zes dobbelstenen.
  • Hij mag vervolgens de ogen van de witte dobbelstenen bij elkaar optellen en zegt dit hardop. Iedere speler mag nu (hoeft niet) dit getal in een kleur naar keuze aankruisen.
  • Alleen de actieve speler (de andere spelers dus niet), mag één witte dobbelsteen combineren met één gekleurde dobbelsteen en de som daarvan in de bijbehorende kleur aankruisen.
  • Als actieve speler moet je een getal aankruisen, als je dit niet doet, dan moet je een kruisje zetten in het vakje mislukte worpen zetten.
  • De volgende speler herhaalt bovenstaand.

Bij Qwixx Longo zijn er daarnaast geluksgetallen! Als de som van de twee witte dobbelstenen een geluksgetal op je scoreblad is, dan mag je ook in plaats van het gegooide getal het eerst mogelijke getal in de rij met de minste kruisjes aankruisen. Extra kansen om je rijen vol te krijgen dus!

Einde

Het doel is om rijen te sluiten, dit mag als er in een rij minimaal zes kruisjes gezet zijn. Een rij sluit je door de getallen 15/16 of 2/3 aan te kruisen en vervolgens het slotje aan te kruisen op het scoreblad. Wanneer een speler twee kleuren sluit of wanneer een speler zijn vierde mislukte worp vakje aankruist is het spel afgelopen. Het totaal aantal kruisjes in een rij is een bepaald aantal punten waard, de punten van alle kleuren worden bij elkaar opgeteld en de speler met de meeste punten wint!

Wat vind ik van Qwixx Longo?

Zoals je ook al in de review van Alles op 1 kaart hebt kunnen lezen, zijn wij wel fan van een dobbelspelletje! Qwixx is daarbij zeker een favoriet. We hadden al verschillende uitbreidingen van dit spel, maar ik moet zeggen dat ik deze nieuwe variant ook wel heel erg tof vindt. De basis van het spelletje is hetzelfde, maar je kunt meer punten behalen en het idee van de geluksgetallen brengt weer een tactisch punt met zich mee. Fijn om het vertrouwde spelletje te spelen, maar ook kennis te maken met nieuwe spel elementen!

Qwixx Longo kopen

Productinformatie

Qwixx Longo
Bron afbeelding: White Goblin Games
Aantal spelers2-5
Leeftijd8+
Speeltijd20 min.
TaalNederlandstalig

 

De Smoezels in Ridderland
De Smoezels zijn terug met een heel nieuw boek! “De Smoezels in Ridderland”, een nieuw verhaal waarin je stinkende vriendjes een nieuw avontuur gaan beleven! Ze gaan samen met oma Smoezel terug in de tijd, naar de middeleeuwen, naar Ridderland! Dit keer geen prentenboek of een AVI-versie, maar echt een (voor)leesboek! Gerelateerd
Verder Lezen
Vreemde Vogels
Komt uitstelgedrag jou een beetje bekend voor? Mies, Mo en Cato uit het boek “Vreemde Vogels” hebben daar ook wel een beetje last van! De vakantie naar Afrika is geboekt en het is bijna tijd om te gaan! Buiten wordt het namelijk steeds kouder en Mies, Mo en Cato houden helemaal niet van koude voetjes. Gerelateerd
Verder Lezen
Veiligheid in en rondom je huis, voor een fijn gevoel zo belangrijk!
Je veilig voelen in je eigen huis vind ik echt één van de belangrijkste dingen die er is. Je huis is je veilige haven, de plek waar je je ten aller tijden fijn moet voelen. Helaas zijn er zaken waar je zelf weinig invloed op hebt, maar die wel maken dat je je niet zo veilig voelt in je huis. Gelukkig zijn er systemen die je een handjes helpen met de veiligheid in en rondom je huis. Gerelateerd
Verder Lezen
VTech babylijn voorjaar 2022; Je bent nooit te jong om te leren!
VTech speelgoed vinden wij helemaal leuk, zo verrast de VTech babylijn voorjaar 2022 mij ook weer! Waar ze laatst een lijn uitbrachten voor de wat grotere kinderen, waar onder andere de Kidi DJ Mix in zat, hebben ze dit voorjaar een leuke babylijn! Daarmee houden ze dus rekening met kinderen in alle leeftijden, wat ik alleen maar toe kan juichen. Je bent nooit te jong om te leren is het motto en dat zie je terug in de VTech babylijn voorjaar 2022. Gerelateerd
Verder Lezen
Top Trumps kaartspel Dinosaurussen
Ben jij een kleine geluksvogel? Wellicht is het Top Trumps kaartspel met als thema Dinosaurussen (of één van de andere edities) dan wel wat voor jou! Bij deze game moet je vertrouwen op je geluk, want je hebt niet heel veel opties om het spel echt te sturen! Dino’s zijn het op dit moment helemaal hier thuis, dankzij dit spelletje worden wij ook nog eens wijzer over de dino’s! Gerelateerd
Verder Lezen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paasactie 2022

30% Korting !

Op alle betaalde downloads...

Met de code Pasen2022!

Deze code is niet geldig in combinatie met andere acties en geldt alleen voor downloads.
Deze code is geldig van vrijdag 15 april 2022 tot en met maandag 18 april 2022.