Qwixx Longo
Spelletjes & Speelgoed

Qwixx Longo

Qwixx Longo, een leuke nieuwe variant van Qwixx! Wij zijn al groot fan van Qwixx en zijn dus ook helemaal blij met een nieuwe variant. Het principe blijft hetzelfde, maar de uitdaging zit hem in de langere rijen en de 8-zijdige dobbelstenen. Daarnaast heeft iedere speler twee geluksgetallen! Tijd om nog meer punten te gaan verdienen dus…

Aangezien we het basis spel van Qwixx al kennen en al heel vaak gespeeld hebben, kenden we de basis van dit spel al. Bij Qwixx Longo zijn een aantal toevoegingen gedaan ten opzichte van het basis spel, waardoor wij ons weer helemaal uit kunnen leven met spelen!

Qwixx Longo, nog steeds snel, simpel en spannend… Maar daarnaast wordt de strijd harder, want je kan nog meer punten scoren!

Qwixx Longo

Qwixx Longo is een nieuwe variant op het dobbelspel Qwixx! Iedere speler probeert om zoveel mogelijk getallen op zijn kaart aan te kruisen. Des te meer getallen je aankruist, des te meer punten je scoort! Gebruik alleen wel de goede tactiek, want er gelden wel een paar belangrijke regels bij het aankruisen van de getallen. Zo mag je getallen die je overgeslagen hebt achteraf niet alsnog aankruisen.

Inhoud doos

  • 6 dobbelstenen
  • 1 scoreblok
  • 4 potloden
  • spelregels

Spelverloop

Natuurlijk is het wel fijn als je een beetje een idee hebt van hoe het spel gespeeld wordt! Ik ga je niet alle spelregels uitleggen, een goede beschrijving daarvan vind je wel in de regels als je het spelletje aanschaft. Wel vertel ik je hoe het spel verloopt, zodat je weet waar je je op voor kunt bereiden.

Voorbereiding

Iedere speler krijg een scoreblad en een potlood, de dobbelstenen worden in het midden van de tafel gelegd en dan kan het spel beginnen!

Spelverloop

Bepaal samen wie er mag beginnen, dit is de actieve speler. Bij ons geldt vaak dat de jongste mag beginnen, maar erom dobbelen kan natuurlijk ook.

De actieve speler mag vervolgens de volgende acties uitvoeren;

  • De actieve speler gooit de zes dobbelstenen.
  • Hij mag vervolgens de ogen van de witte dobbelstenen bij elkaar optellen en zegt dit hardop. Iedere speler mag nu (hoeft niet) dit getal in een kleur naar keuze aankruisen.
  • Alleen de actieve speler (de andere spelers dus niet), mag één witte dobbelsteen combineren met één gekleurde dobbelsteen en de som daarvan in de bijbehorende kleur aankruisen.
  • Als actieve speler moet je een getal aankruisen, als je dit niet doet, dan moet je een kruisje zetten in het vakje mislukte worpen zetten.
  • De volgende speler herhaalt bovenstaand.

Bij Qwixx Longo zijn er daarnaast geluksgetallen! Als de som van de twee witte dobbelstenen een geluksgetal op je scoreblad is, dan mag je ook in plaats van het gegooide getal het eerst mogelijke getal in de rij met de minste kruisjes aankruisen. Extra kansen om je rijen vol te krijgen dus!

Einde

Het doel is om rijen te sluiten, dit mag als er in een rij minimaal zes kruisjes gezet zijn. Een rij sluit je door de getallen 15/16 of 2/3 aan te kruisen en vervolgens het slotje aan te kruisen op het scoreblad. Wanneer een speler twee kleuren sluit of wanneer een speler zijn vierde mislukte worp vakje aankruist is het spel afgelopen. Het totaal aantal kruisjes in een rij is een bepaald aantal punten waard, de punten van alle kleuren worden bij elkaar opgeteld en de speler met de meeste punten wint!

Wat vind ik van Qwixx Longo?

Zoals je ook al in de review van Alles op 1 kaart hebt kunnen lezen, zijn wij wel fan van een dobbelspelletje! Qwixx is daarbij zeker een favoriet. We hadden al verschillende uitbreidingen van dit spel, maar ik moet zeggen dat ik deze nieuwe variant ook wel heel erg tof vindt. De basis van het spelletje is hetzelfde, maar je kunt meer punten behalen en het idee van de geluksgetallen brengt weer een tactisch punt met zich mee. Fijn om het vertrouwde spelletje te spelen, maar ook kennis te maken met nieuwe spel elementen!

Qwixx Longo kopen

Productinformatie

Qwixx Longo
Bron afbeelding: White Goblin Games
Aantal spelers2-5
Leeftijd8+
Speeltijd20 min.
TaalNederlandstalig

 

Mijn Interactieve Video Microscoop van VTech!
Mijn Interactieve Video Microscoop van VTech is Speelgoed van het Jaar in Nederland! Wederom super leuk en leerzaam speelgoed voor de wat oudere kinderen. Alle kleine en grote professoren; welkom in de wereld van virussen en cellen! Mijn Interactieve Video Microscoop valt zeker in de smaak bij alle wijsneuzen van 7 tot 99 jaar! Natuurlijk mag je er ook gewoon mee spelen als je 100 bent 😉 . Turen naar de grootste geheimen van het aardse leven is natuurlijk super indrukwekkend, wie wil dat nu niet? Gerelateerd
Verder Lezen
Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2022 Winnaars Vakjury
De vakjury heeft de winnaars van de Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2022 bekend gemaakt! Tijdens de zomervakantie hebben ze 156 stuks speelgoed uitgebreid getest en beoordeeld. Hier zijn uiteinde drie winnaars in 15 categorieën uitgekomen! Vanaf nu mag het publiek, dus ook jij, stemmen op hun favoriet. Dit kan tot en met 28 oktober 2022 en je maakt daarbij ook nog eens kans op een mooie prijs als je stemt! Gerelateerd
Verder Lezen
Badmode 2022, zeker niet te missen in deze prachtige zomer!
Wat een prachtige zomer hebben we dit jaar hè! Ik kan daar zeker van genieten! Fijne badmode mag dan ook zeker niet ontbreken deze zomer, al voel ik mij soms wel onzeker in badmode. Gelukkig staat de Badmode 2022 bij veel verschillende lichamen, zo vind ik het bijvoorbeeld heel fijn om een jurkje of rokje over mijn badkleding te dragen. Ook dat kan natuurlijk gewoon, lekker dat dragen waar je je prettig in voelt. Gerelateerd
Verder Lezen
Langer zelfstandig blijven wonen, denk eens aan het plaatsen van een mantelzorgwoning
Het plaatsen van een mantelzorgwoning kan bijdragen aan de wens om langer zelfstandig te blijven wonen. Langer zelfstandig blijven wonen is een wens van steeds meer mensen die hulpbehoevend zijn. Ik begrijp dat wel, want wie wil er nu niet in zijn fijne vertrouwde omgeving blijven wonen? Een mantelzorgwoning is een woning voor mensen die mantelzorg behoeven, een fijne woonoplossing voor hen die graag in een vertrouwde omgeving willen blijven wonen. Gerelateerd
Verder Lezen
De voordelen van Perzische tapijten(1)
Ben je van plan om binnenkort je interieur een nieuwe boost te geven? In dat geval is het zeker geen slecht idee om een Perzisch tapijt aan te kopen. Het is namelijk om meerdere redenen voordelig om deze aan te kopen. In dit artikel gaan we wat dieper in op de verschillende voordelen. Gerelateerd
Verder Lezen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.