Spelletjes & Speelgoed

][ Must Haves ][ SES ][

Speelgoed in overvloed hier thuis. Je vraagt je soms af of je in een kinderspeelparadijs bent of in een woonkamer. Maar ach, we hebben het gezellig en maken plezier, dat is wel het belangrijkste.

Nu speelt Daan veel met Duplo en Toet Toet, maar eigenlijk wilde ik hem wel eens wat ander speelgoed aanbieden. Ik kwam daarbij SES tegen en wil dit even met jullie delen, want het is zulk mooi spul!

SES

Tijdens mijn speurtocht naar een ander soort speelgoed van Daan heb ik veel winkels en online shops gezien. In die winkels en shops kwam ik geregeld leuk speelgoed van SES tegen. Ik dacht altijd dat dit merk vooral gericht was op meiden, maar dit is helemaal niet zo. Ze hebben uiteenlopende soorten speelgoed voor zowel jongens als meiden.

Bij de producten van SES staat het veiligheid, plezier, de ontwikkeling van het kind staan centraal. Vanuit de fabriek in Enschede bedenkt, ontwikkelt en produceert SES jaarlijks wel 80 nieuwe producten!

Van verf, klei, strijkkralen en Funmais tot complete knutselsets voor jongens en meisjes. Maar ook Outdoor speelgoed, Aqua sets en schmink ontbreken niet in het assortiment.

Al meer dan 40 jaar is SES Creative B.V. dรจ specialist in creatief speelgoed.

Bron: Bol.com

Voor de dames

Zoals ik al vertelde zijn er een heleboel verschillende dingen te krijgen!

 • Ik kwam een heel leuk strijk kralen pakket tegen met een uiltje. Er zijn daarnaast nog veel meer paketten met onder andere frozen.
 • Leren borduren, ik weet nog dat ik dat vroeger heel leuk vond. Het lijkt me nog steeds leuk, maar ik hem er echt geen geduld voor ๐Ÿ˜‰ .
 • Gips gieten, ook zoiets wat ik zelf veel deed vroeger. We hadden een hele lading mallen en mochten ze altijd zelf beschilderen. De set hieronder is met paarden, maar er zijn super veel soorten te krijgen.
 • Kaarsen maken. Zoiets heb ik zelf nooit gehad of gedaan, maar het lijkt me wel heel leuk voor de meiden om te doen!

Voor de heren

Ook voor de heren zijner leuke dingen te krijgen!

 • Hamertje tik! Natuurlijk niet alleen speciaal voor de jongens, want ik speelde er vroeger ook mee, maar wel meer een jongens dan een meisjes ding denk ik.
 • Strijkkralen met dino’s. Met strijkkralen spelen is heel goed voor de fijne motoriek, dus ook voor de jongens zijn er een paar leuke sets te krijgen.
 • Gips gieten voor de heren, want wie wil nou niet zijn eigen dino maken? Hij is ook te krijgen met auto’s!
 • Een timmerset, voor de kleine timmermannen in spe. Daan timmert er op los, dus dit zou ter zijner tijd echt iets voor hem zijn.

Voor zowel de dames als de heren

Er is ook veel wat waar zowel de kleine dames als heren mee kunnen spelen. Natuurlijk is niets gebonden aan het geslacht van de kinderen, maar veel kinderen hebben wel een voorkeur. Daan speelt echt liever met zijn voertuigen dan met poppen bijvoorbeeld.

 • Ik leer knippen. Dit is iets waar Daan op dit moment erg mee bezig is. Hij wil de hele dagen wel knippen en het gaat steed beter. Heel leuk om te zien!
 • Ik leer rijgen. Ook dit is iets waar Daan veel lol in heeft. We rijgen de kralen en benoemen de kleuren en de vormen.
 • Ik leer prikken. Spelenderwijs met de ontwikkeling van de motoriek bezig zijn is natuurlijk het leukste. Daan prikt graag, nog niet op de lijntjes, maar dat geeft niet.
 • Ik leer vormen herkennen. Erg leuk en leerzaam voor de kinderen om zich zo dingen eigen te maken.

Aanrader?

De producten van SES vind ik echt een aanrader. Er is voor ieder kind wel iets te vinden en ook qua prijs zijn er diverse keuze mogelijkheden. Daarnaast kan je het speelgoed natuurlijk ook als inspiratie gebruiken, want sommige dingen kan je met een kleiner budget ook prima bij bijvoorbeeld de Action halen.

Wat is bij jullie favoriet speelgoed op dit moment?

[AdSense-A]In deze blog staan affiliate links.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.