Spelletjes & Speelgoed

Speelgoed met liefde voor kleintjes én de wereld

VTech wil spelend leren mogelijk maken voor de huidige generaties en generaties die volgen. Dat vraagt om meer eco-vriendelijk speelgoed. VTech is al enkele jaren bezig om verpakkingen en producten steeds duurzamer te maken en introduceerde vorig jaar de Play Green lijn.

Nu is het de uitdaging om nieuwe introducties te blijven maken uit plantaardige en biologische kunststoffen, of hout uit verantwoord beheerde bossen. De ecologische producten van 2023, gemaakt voor de allerkleinsten, doorstaan die toets met glans!

Speelgoed met liefde voor kleintjes én de wereld

Verantwoord spelen gaat over slim en stimulerend speelgoed, maar ook over eerlijke, eco-vriendelijke materialen waarvan het is gemaakt. VTech sorteert daar dus al enkele jaren op voort met verpakkingen en producten die steeds duurzamer worden. Na de introductie van de Play Green lijn in 2022, komen zee ook dit jaar met nieuwe ecologische producten voor de allerkleinsten. Ieder jaar gaat VTech een stapje verder, om zo de impact op het milieu te verkleinen.

Rammelpret Sleutelbos

Blijft de sleutelbos van papa of mama het meest interessante speelgoed? Niet meer! De Rammelpret Sleutelbos (voor 45% gemaakt van bio-plastic) is 100 x leuker omdat kleintjes (vanaf 3 maanden) ermee kunnen rammelen maar ook op avontuur gaan. Even shaken en er is actie: ze horen meer dan 40 geluidjes, zinnetjes, melodietjes en gezongen liedjes. Dat zo’n kleine gadget zo’n grote rol speelt in ontdekken, leren, spelen en ontwikkelen is een grote verrassing. De knipperende licht-toets, bewegingssensor en bijtring voor verlichting van doorkomende tandjes doet de rest.

Zeevriendjes Schildpad

De Zeevriendjes Schildpad (stof en vulling voor 100% gemaakt van 10 gerecyclede plastic flessen) is het ideale maatje om mee te spelen, te leren en te ontdekken. Met zijn torenhoge knuffelgehalte (hij is superzacht) is deze vrolijkerd geschikt voor kleintjes vanaf zes maanden. Dit veelzijdige vriendje draagt bij aan de ontwikkeling dankzij meer dan 50 geluiden, verschillende stoftexturen en een spiegeltje (kiekeboe). Aandoenlijk is de mini schildpad die altijd weer terug naar zijn mama kruipt.

 

Vrolijke Vormenappel

De Vrolijke Vormenappel (die voor 90% uit gerecycled plastic bestaat) is ouderwetse peuterpret in een nieuw jasje. Een appeltje, zonder elektronica, waar ze een draai aan geven, letterlijk! Want dan pas openen zich gaatjes waarin precies de bijgeleverde stukjes fruit passen. Dit appeltje levert niet alleen zin in fruit op, het is ook verdraaid goed in het stimuleren van de fijne motoriek en tastzin. Dat is spannend spelen en daar kunnen ze niet vroeg genoeg (vanaf 12 maanden) mee beginnen.


Volg Happinessfromme ook op Facebook, Instagram & Pinterest en blijf op de hoogte van o.a. de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates & nog veel meer leuks…

Bron beeld; gebruikt met toestemming en in samenwerking met Vtech speelgoed

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.