Supercoole experimenten
Spelletjes & Speelgoed

Supercoole experimenten

Supercoole experimenten, daar is Daan altijd wel voor in! En eerlijk is eerlijk, zelf vind ik dat ook altijd wel leuk om te doen. De wetenschap trekt mij wel aan en ik merk dat Daan het ook heel erg interessant vindt. Wij vinden het dan ook super leuk om vijftig supercoole experimenten te gaan ontdekken!

Proefjes doen met alledaagse dingen, hoe leuk is dat? Dankzij de vijftig leuke proefjes in dit doosje, kunnen kinderen lekker zelf aan de slag als wetenschapper. Doordat ze de proefjes met alledaagse voorwerpen kunnen doen, hoe je niet allemaal bijzondere spullen in huis te halen, dat scheelt!

Ontdek de verbazingwekkende kracht van licht, lucht, water en elektriciteit en leer op een leuke manier hoe de wetenschap werkt!

Supercoole experimenten

Supercoole experimenten; een doosje, waarin kaartjes zitten met verschillende proefjes. De kaartjes zijn voorzien van een glad oppervlak waardoor ze tegen een stootje kunnen! Dat is wel handig, want tijdens een proefje kunnen ze natuurlijk nat of vies worden. Nu is het een kwestie van even schoonmaken en ze kunnen weer in het doosje.

Supercoole experimenten kaartjes

Aan de voorkant van de kaartjes vind je een proefje, heel handig is dat ook aangegeven wordt hoeveel tijd een proefje ongeveer in beslag neemt. Verder staat er op het kaartje wat je allemaal nodig hebt, hoe het proefje gaat en het kaartje sluit af met de vraag: “wat gebeurt er?”

Als je klaar bent met het proefje en ontdekt hebt wat er gebeurt, kijk dan eens op de achterkant van het kaartje. Op de achterkant vind je een uitleg waarom de uitkomst van het proefje zo is als je gezien hebt.

Supercoole experimenten: Doop je vinger in water en haal hem er droog weer uit, maak een ijsje zonder diepvriezer, wek elektrische stroom op met behulp van een aardappel…

De proefjes

De proefjes hebben allemaal betrekking op water, lucht, licht of elektriciteit. Het is dus niet alleen leuk om met deze proefjes aan de slag te gaan, je leert er ook nog eens van! Heel fijn is dat je voor de proefjes in dit doosjes geen bijzondere dingen nodig hebt. De meeste dingen heb je waarschijnlijk gewoon in huis, waardoor je ook direct lekker aan de slag kunt met de kaartjes.

Onze mening

Zoals ik al schreef vind Daan het heel erg leuk om met proefjes bezig te zijn! Bij het zien van dit doosje met supercoole experimenten werd hij dan ook helemaal gelukkig. Wij vinden het heel erg fijn dat de kaartjes overzichtelijk zijn en je dus alledaagse dingen kunt gebruiken bij het uitvoeren van de proefjes. Zo nu en dan pakken we het doosje er lekker bij en kijken we welke proefjes we eens kunnen gaan doen. Wij vinden het zeker een aanrader voor iedereen die ook geïnteresseerd is in de wetenschap!

Ideaal wanneer bij slecht weer, als het vakantie is of om gewoon lekker te gaan ontdekken!

Titel: Supercoole experimenten | Uitgeverij: Deltas | Taal: Nederlands | Uitgave: Doosje met 50 kaarten | Verschijning: Maart 2023


Volg Happinessfromme ook op Facebook, Instagram & Pinterest en blijf op de hoogte van o.a. de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates & nog veel meer leuks…

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.