Top Trumps kaartspel Dinosaurussen
Spelletjes & Speelgoed

Top Trumps kaartspel Dinosaurussen

Ben jij een kleine geluksvogel? Wellicht is het Top Trumps kaartspel met als thema Dinosaurussen (of één van de andere edities) dan wel wat voor jou! Bij deze game moet je vertrouwen op je geluk, want je hebt niet heel veel opties om het spel echt te sturen! Dino’s zijn het op dit moment helemaal hier thuis, dankzij dit spelletje worden wij ook nog eens wijzer over de dino’s!

Het is een snel en eenvoudig kaartspel, maar ondertussen ook heel educatief. Dat educatieve zit hem in natuurlijk in het onderwerp van het kaartspel. Er zijn verschillende edities, maar daar kom ik later op terug! Het doel van het spelletje is dat je zoveel mogelijk rondes weet te winnen, want wie aan het einde van het spel de meeste kaarten heeft die heeft gewonnen!

Top Trumps kaartspel Dinosaurussen

Inhoud

  • Een doosje waar alle speelkaarten in zitten.
  • 30 speelkaarten
  • Spelregels

Top Trumps Dinosaurussen kaartspel

Spelverloop

Zoals ik al schreef is het echt geen moeilijk spelletje, je moet vooral een portie geluk hebben!

Voorbereiding

Schud alle kaarten met de afbeeldingen naar beneden en verdeel de kaarten eerlijk onder de spelers.

Spelverloop

  • Iedereen houdt zijn kaarten in de hand met de afbeelding naar boven, iedereen mag alleen de bovenste kaart zien!
  • De speler die links zit van de speler die de kaarten heeft gedeeld begint door een categorie naar keuze van de bovenste kaart voor te lezen.
  • Alle andere spelers lezen vervolgens dezelfde categorie op hun eigen kaartje voor.
  • Heb jij de hoogte kaart? Dan win jij deze rond en mag je alle kaarten hebben, welke je onderaan je stapel legt.
  • De volgende speler herhaalt bovenstaande stappen.

Einde

Het einde is eigenlijk heel gemakkelijk, want de speler die de meeste kaarten weet te verzamelen heeft gewonnen! Wil je het spelletje snel spelen? Dan kan je ook het aantal rondes spelen dat correspondeert aan het aantal kaarten dat iedere speler aan het begin kreeg. De speler die na dat aantal rondes het meeste aantal kaarten heeft heeft dan gewonnen.

Verschillende varianten!

Zijn dinosaurussen niet zo jou ding? Geen probleem, want dit kaartspel is er met veel verschillende onderwerpen! Denk daarbij aan bijvoorbeeld een Harry Potter editie of een editie met beroemde voetballers! Maar ook voor de L.O.L en Fortnite fans zijn er een toffe editie’s met L.O.L en Fortnite kaarten.

Wat vinden wij van het Top Trumps kaartspel Dinosaurussen?

Dino’s zijn hier thuis helemaal hip bij Daan (6). Hij kan nog niet alles zelf lezen, maar wij helpen hem daar natuurlijk bij. Het blijft wel een beetje lastig voor hem, maar hij vindt de dinosaurussen wel super interessant! Het getalbegrip moet nog een beetje groeien wil hij het echt zelfstandig kunnen spelen, maar dat is natuurlijk ook iets waar we met dit spel aan kunnen werken. Het leuke is wel dat het bij dit spel dit draait om kennis of strategie, maar dat je gewoon geluk moet hebben. Ondanks een paar beperkingen vindt hij het een enorm leuk spelletje!

“Top Trumps kaartspel” kopen

Titel: Top Trumps kaartspel Dinosaurussen | Aantal spelers: 2-8 spelers | Leeftijd: 6+ | Speeltijd: 10 min. | Taal: Nederlandstalig | Genre: Kaartspel | Uitgever: Identity Games

Volg Happinessfromme ook op Facebook, Instagram & Pinterest en blijf op de hoogte van o.a. de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates & nog veel meer leuks…

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.