Spelletjes & Speelgoed

Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2021 | Winnaars Vakjury

De vakjury heeft de winnaars van de Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2021 bekend gemaakt! Vanaf nu mag het publiek, dus ook jij, stemmen op hun favoriet. Dit kan tot en met 25 oktober 2021 en je maakt daarbij ook nog eens kans op een mooi speelgoed en spellenpakket!

Winnaars mogen met trots het keurmerk Speelgoed van het Jaar dragen, waardoor ze er in het speelgoedschap helemaal uitspringen. Met dit keurmerk laten ze aan consumenten in één oogopslag zien wat kwalitatief goed, veilig en originele spellen en speelgoed zijn. De winnaars van de publieksprijzen worden op 2 november 2021 bekend gemaakt op het Nationale Speelgoed Gala.

Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2021

De verkiezing Speelgoed van het Jaar is al bijna 50 jaar een begrip en een goede raadgever bij het kopen van speelgoed of spellen, al dan niet om cadeau te geven. Dit jaar is de verkiezing vernieuwd met vijf nieuwe categorieën zoals spellen, duurzaam en puzzels, en is er naast de publieksprijs een vakjury prijs aan de verkiezing toegevoegd.

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker voor de consument en de speelgoeduitgevers. Daarom is deze categorie dit jaar toegevoegd. Bovendien hebben we het afgelopen jaar een enorme toename in populariteit van puzzels gezien. Dat was voor ons de reden om puzzels ook mee te nemen in de verkiezing.

Emile Kalis, organisator van de Speelgoed van het Jaar-verkiezing

De vakjury winnaars

Alle inzendingen zijn door de vakkundige jury, bestaande uit deskundigen in de speelgoed en spellenbranche, beoordeeld op originaliteit, veiligheid, kwaliteit, speelplezier, de relatie met een leeftijdsklasse en duurzaamheid. Per categorie zijn drie winnaars uitgeroepen;

Categorie 0 tot en met 3 jaar

De allerkleinste kinderen kunnen heerlijk gaan spelen met onder andere SmartMax My First Acrobats (Smart Games). Voor de kleine Bing fans is de Speel Stopdans met Dansende Bing genomineerd (Spectron). Ook voor de kleine Peppa Pig fans is er een winnaar; Peppa’s wereld van hout (Boti).

Categorie 4 en 5 jaar

Voor de kleuters zijn er ook een aantal leuke winnaars! Te beginnen met de Prachtige Taarten Oven (Play-Doh). Ik vind kleien heerlijk, maar ik weet dat niet alle ouders er zo over denken. Gelukkig zijn er ook nog twee andere winnaars; de Flextreme Discovery set (Smoby) en de Washimals huisdieren set (Crayola).

Categorie 6 en 7 jaar

In de categorie van Daan zijn leeftijd zijn de volgende drie items winnaar geworden; Geomag Super Color Recycled 78 dlg (Selecta), de super toffe Kidi DJ Mix (Vtech) [verwacht media oktober] en Battle Cubes (Boti). Met name de Kidi DJ Mix vind ik super tof! Eerlijk is eerlijk, ik ben altijd al groot fan van Vtech en vind het dan ook erg leuk dat er weer iets nieuws voor de grotere kinderen is!

Kidi DJ Mix Vtech

Categorie 8 en 9 jaar

De winnaars in de categorie 8 en 9 jaar zijn Reaxion Xtreme Race (Goliath), BraceletLacing Factory (TM Essentials) en LEGO Friends Magische Kermisachtbaan (LEGO). Lego doet het bij de meeste kinderen natuurlijk wel goed, zeker als het dan ook nog een toffe kermisachtbaan is!

Categorie 10 en 11 jaar

Natuurlijk zijn er ook voor de 10 en 11 jarigen een paar leuke winnaars! Wat dacht je van Pixicade (Boti), MicroMacro: Crime City (White Goblin Games) en My City (999Games). Drie super leuke spellen die op de verlanglijstjes gezet kunnen worden!

Categorie 12 t/m 17 jaar

We mogen de pubers natuurlijk niet vergeten! Natuurlijk chillen ze het liefste, maar misschien kan je ze verleiden met één van de drie winnaars uit de categorie 12 t/m 17 jaar. De winnaars zijn; The Next Beat by Tiësto (Eldohm), Paleo (999Games) en Throw Throw Burrito (Asmodee). Dat laatste spel lijkt mij trouwens ook wel heel leuk!

Categorie Volwassenen

Je bent nooit te oud om te spelen! Althans, zo denk ik erover. Ik vind het niet alleen heerlijk om met Daan spelletjes te spelen, ook als volwassenen onder elkaar een spelletjes spelen vind ik erg leuk. De winnaars in de categorie Volwassenen zijn; de VW T1 Campingbus (Playmobil), 20 second Showdown (999Games) en Mysterium Park (Asmodee).

20 second showdown

Categorie Duurzaam

Duurzaamheid speelt een steeds grotere rol! Daar sta ik ook helemaal achter. De winnaars in de categorie duurzaamheid zijn geworden; Marble Racetrax 40 sheets (Brandunit), Peppa’s wereld van hout (Boti) en Geomag Super Color Recycled 78 dlg (Selecta).

Categorie Puzzels

Puzzelen is goed voor je geest en daarnaast ook erg leuk om te doen! Door de vakjury van de Speelgoed van het Jaar verkiezing zijn dan ook drie terechte winnaars gekozen. Escape Room The Game: Puzzle Adventures (Identity Games), WasGij Original 38 Kaasalarm (Jumbo) en Jan van Haasteren Efteling Sprookjesbos 1000 (Jumbo).

Categorie Kinderspellen

Zoals ik al vertelde vind ik het heerlijk om spelletjes met Daan te spelen. Één van de winnaars uit de categorie kinderspellen van de Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2021 hebben wij al in huis. Dat is het spel Keer op Keer Kids (999Games). We kochten dit, omdat we de volwassen versie al hadden en hier veel plezier aan beleefden. Daan wilde graag meedoen, vandaar dat we ook de Kids versie kochten en dat is zeker weten een aanrader! De andere twee winnaars in deze categorie zijn Oma’s woeste waslijn (Megableu) en Apple Twist (Smart Games).

Smart Games heeft trouwens veel leuke spelletjes, lees er hier meer over.

oma's woeste waslijn

Categorie Familiespellen

Tijd om even lekker met de hele familie aan tafel te gaan zitten met een hapje en een drankje? Kijk dan eens naar de winnaars uit de categorie familiespellen! De winnaars zijn; Escape Your House (Identity Games), MicroMacro: Crime City (White Goblin Games) en Throw Throw Burrito (Asmodee).

Categorie Kennersspellen

Last but not least is er dan nog de categorie Kennersspellen. Allemaal toffe spellen die je als kenner zeker moet kennen of in de kast moet hebben! De winnaars in de categorie kennersspellen zijn: Mysterium Park (Asmodee), Paleo (999Games) en Everdell (White Goblin Games).

Stem op jouw favoriete speelgoed!

Het is trouwens niet alleen de vakjury die bepaalt welk speelgoed de Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2021 wint! Het publiek, jij dus, mag ook stemmen op de publieksfavorieten. Je kan je stem uitbrengen via www.speelgoedvanhetjaar.nl. Zo bepaal jij wie de publieksprijs ontvangt en je maakt ook nog eens kans op een mooi spellen- en speelgoedpakket! Stemmen kan vanaf 7 september t/m 25 oktober 2021. Op 2 november 2021 worden de winnaars bekend gemaakt!

Wat staat er op jou verlanglijstje van de vakjury winnaars van de Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2021?

Daan heeft de Kidi DJ mix op zijn lijstje gezet, Menno gaat voor de Playmobil Campingbus en ik mij lijkt Escape Your House wel erg leuk!

Bron (uitgelichte) afbeelding(en);Persbericht Mediatornado

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.