Spelletjes & Speelgoed

Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2023 | Winnaars Vakjury

De vakjury heeft de winnaars van de Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2023 bekend gemaakt! Deze vakkundige jury heeft een divers aanbod aan speelgoed en spellen uitgebreid getest en beoordeeld op hun originaliteit, veiligheid, kwaliteit, duurzaamheid en speelplezier. Vanaf nu mag het publiek, dus ook jij, stemmen op hun favoriet. Dit kan tot en met 5 november 2023 en je maakt daarbij ook nog eens kans op een mooie prijs als je stemt!

In 17 categorieën zijn drie winnaars gekozen die met trots het keurmerk Speelgoed van het Jaar 2023 mogen dragen. Hiermee herkennen consumenten het beste en veiligste speelgoed uit het grote aanbod. Dit is belangrijk omdat speelgoed op met name niet-Europese websites lang niet altijd goed en veilig is.

Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2023

De Nederlandse speelgoedindustrie stelt het belang van Goed Speelgoed voorop:

  • Veilig & getest. Voldoet aan alle wetgeving.
  • Origineel & geen namaak. Wordt door de aanbieder op een eerlijke manier verkocht.
  • Kwalitatief & optimaal speelplezier biedend. Dit speelgoedartikel is zijn geld meer dan waard.
  • Zo duurzaam mogelijk. Duurzaamheid speelt een steeds belangrijkere rol bij de productie van dit artikel.
  • Inclusief. Goed Speelgoed sluit niemand uit. Iedereen speelt mee!

Om ouders te helpen de juiste en veiligste keuzes te maken, bestaat het keurmerk Winnaar Speelgoed van het Jaar. Een vakjury, bestaande uit 20 deskundigen met diverse achtergronden in de speelgoedbranche, heeft de winnaars bepaald, die in de winkels te herkennen zijn aan de vertrouwde sticker.

De vakjury winnaars

Alle inzendingen zijn door de vakkundige jury, bestaande uit deskundigen uit de speelgoedbranche, beoordeeld op originaliteit, veiligheid, kwaliteit, speelplezier, de relatie met de categorie en duurzaamheid. Per categorie zijn drie winnaars uitgeroepen, die ik je hieronder ga laten zien! Waar mogelijk zit er achter het speelgoed een linkje*, zodat je het op je gemak rustig kunt bekijken!

* Je wordt doorgelinkt naar Bol.com, waar je alles over de producten kunt lezen.

Actiefiguren en speelsets

In de categorie actiefiguren zijn de genomineerden dit jaar de Horse Club Paardenvrachtwagen (Schleich), het Beast Lab (Spectron) en Fingerlings Aapje – Charli (BOTI). Superleuke nominaties, zowel voor de kinderen die van paarden houden als voor de stoere kinderen die wachten tot het interactieve beest gevormd is en vrijgelaten wordt!

 

Bouw en Constructie

Dit is een geliefde categorie hier in huis! Daan is echt gek op bouw en constructie speelgoed. De genomineerden in deze categorie zijn dit jaar het DreamZzz Mevr. Castillo’s schildpadbusje (LEGO) (wat een onwijs leuke serie van LEGO), GraviTrax Junior Starter Set My Jungle (Ravensburger) en MEGA Bloks First Builders Move ‘N Groove Caterpillar (Mattel).

Buitenspeelgoed

Buitenspelen, dat hebben we met al het mooie weer van deze zomer veel kunnen doen! Wat heerlijk om een beetje nieuwe inspiratie te krijgen voor nieuw speelgoed met de genomineerden in de categorie buitenspeelgoed. Genomineerd in deze categorie zijn de X-Shot Insanity Motorized Rage Fire (Zuru), de Nerf Elite 2.0 Double Punch Blaster (Hasbro) en de Waboba Voli Paddle Game (Van der Meulen).

Het zal je niets verbazen dat de X-Shot en de Nerf al op het verlanglijstje van Daan staan! Persoonlijk vind ik de Waboba Voli Paddle Game er wel heel interessant uitzien!

Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2023 Winnaars Vakjury Waboba Voli Paddle Game

Duurzaamheid

Duurzaamheid is voor veel mensen al belangrijk en het wordt ook steeds belangrijker. We willen onze aarde natuurlijk nog graag meerdere generaties doorgeven. De genomineerden in deze categorie zijn Mijn eerste wereldbol (Clementoni) en Onderwater avontuur (Biobuddi).

Elektronica

Elektronica is natuurlijk niet meer weg te denken. Je vindt het dan ook steeds meer terug in speelgoed! De genomineerden in de categorie elektronica zijn Bitzee (Spinmaster), Pets Alive Pooping Puppies (Zuru) en Crea-A-tures – Olifant & Unicorn (BOTI).

Familiespellen tot 12 jaar

De donkere en nattere tijden komen er natuurlijk ook weer aan. Vervelend, maar ook de ideale tijd om samen lekker spelletjes te spelen! De genomineerde in de categorie familiespellen tot 12 jaar zijn Mycelia (Ravensburger), Dixit Disney (Asmodee) en Kites (Asmodee).

Familiespellen vanaf 12 jaar

Natuurlijk is gezellig samen spelletjes spelen ook vanaf 12 jaar enorm leuk! Even lekker samen tijd doorbrengen zonder schermpjes, met een hapje en een drankje erbij. De genomineerde in de categorie familiespellen tot 12 jaar zijn Betoverende Torens (HOT Games), Akropolis (Geronimo Games) en Skull (Asmodee).

Kennerspellen

Ben jij een echte kenner? Dan zijn de spellen in de categorie Kennersspellen misschien wel wat voor jou. De genomineerden in deze categorie zijn Heat (Asmodee), Wolven (999Games) en Evergreen (999Games).

Kidult 18+

Kidult? Wat is dat nu weer hoor ik je denken… Of misschien ook niet, maar voor mijn was het nieuw. Kidult speelgoed is speelgoed voor volwassenen die zich kinderlijk gedragen. Ik zeg, kom maar door met die genomineerden, want ik denk dat het belangrijk is als we ons allemaal soms even lekker kind voelen. De genomineerden zijn Party & Co. Extreme (Jumbo), het Boeket met wilde bloemen (LEGO) en De Verraders (Identity Games)

Kinderspellen

Spelletjes spelen met de kinderen, ik ben daar dol op! De genomineerden in de categorie kinderspellen zijn de Magische Berg (999Games), Bende op de Boerderij (MNKY Entertainment) en Cats and Boxes (Smart Toys & Games).

 

Knutselen en Creatief

Knutsel koningen en koninginnen opgelet, ook voor iedereen die lekker creatief is zijn er drie leuke genomineerden! Dit zijn geworden Miniverse – Make It Mini Food: Diner (MGA Entertainment), Dessineo Sticker Studio (Jumbo) en Fabulus Potium (Jumbo).

Peuter

Natuurlijk mag een categorie voor de peuters niet ontbreken! Ook in deze categorie zijn weer drie hele leuke genomineerden bekend gemaakt. Genomineerd in de categorie peuter zijn Safari Park Jr. (Smart Toys & Games), LEGO DUPLO Biotuintje (LEGO) en Waterbaan Blauw en Roze (Little Dutch).

Pluche

Veel kinderen zijn dol op pluche en dat kan ik mij heel goed voorstellen. Het is niet alleen leuk om mee te spelen, maar natuurlijk ook om even lekker mee te knuffelen! De genomineerden in de categorie pluche zijn Rainbocorns – Fairycorns (Zuru), Squishmallows – Roboyo the Water Alien (30 cm) (Jazwares) en Mama Surprise Cavia (Spectron).

Poppen

Poppenliefhebbers, opgelet! Natuurlijk zijn er ook voor jullie drie hele leuke soorten speelgoed genomineerd. De genomineerden in de categorie poppen zijn LEGO Friends Autumns paardenstal (LEGO), L.O.L. Surprise Swap Tots (MGA Entertainment) en Transformers Convertible 2-in-1 Masks (Hasbro).

Puzzels

Gewoon even lekker puzzelen, hoe fijn is dat! Hier thuis puzzelen we graag, naast de gewone platte puzzels hebben we ook de 3D puzzels ontdekt. Als klein kind puzzelde ik al 3D puzzels in elkaar en dat probeer ik wel een beetje over te brengen. De genomineerden in de categorie puzzels zijn Tower Stacks (Smart Toys & Games), Cubic Fun 3d Puzzel Titanic LED (Van der Meulen) en 3D puzzle Apollo Saturn V (Ravensburger).

STEAM

STEAM, wat is dat? STEAM staat voor Science, Technology, Engineering, Arts en Mathematics. Met STEAM stimuleer je de ontwikkeling van wetenschappelijk denken en werken. De genomineerden in de categorie STEAM zijn History of Life on Earth (Clementoni), SmartMax My First Build & Drive (Smart Toys & Games) en Ik leer ontdekken: het lichaam (Jumbo).

Voertuigen

Racen is helemaal hip en veel kinderen zijn er net zo enthousiast over als hun ouders! Speciaal voor alle voertuigen fans zijn er ook genomineerden in de categorie voertuigen. De genomineerden zijn LEGO Technic NASA Mars Rover Perseverance (LEGO), Hot Wheels City T-Rex Chomp Down (Mattel) en Spidey Webstrike 2 n 1 Vehicle (Jazwares).

Daan is echt onwijs goed in lego bouwen! Als 8-jarige bouwt hij gemakkelijk sets van 10+. Daan vindt de LEGO Technic NASA Mars Rover Perseverance dan ook helemaal geweldig en ik geef hem geen ongelijk!

Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2023 Winnaars Vakjury LEGO Technic NASA Mars Rover Perseverance

Stem op jouw favoriete speelgoed!

Het is trouwens niet alleen de vakjury die bepaalt welk speelgoed de Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2023 wint! Het publiek, jij dus, mag ook stemmen op de publieksfavorieten. Je kan je stem uitbrengen via www.speelgoedvanhetjaar.nl. Zo bepaal jij wie de publieksprijs ontvangt en je maakt ook nog eens kans op een mooi spellen- en speelgoedpakket! Stemmen kan nog t/m 5 november 2023. Op 9 november 2023 worden de winnaars bekend gemaakt!

Wat staat er op jouw verlanglijstje van de vakjury winnaars van de Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2023?

Volg Happinessfromme ook op Facebook, Instagram & Pinterest en blijf op de hoogte van o.a. de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates & nog veel meer leuks…

Bron (uitgelichte) afbeelding(en); Persbericht Media Tornado

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.