Spelletjes & Speelgoed

|| Boekenblog #5 || Zoekboeken

Jullie weten ondertussen wel dat lezen erg belangrijk is voor kinderen. Kleine kinderen kunnen echter nog niet lezen, maar toch kan je ze wel uitdagen met boeken! Zoekboeken zijn hier heel erg geschikt voor en vandaag deel ik een aantal zoekboeken die naar mijn mening erg leuk zijn!

Zoekboeken

Wat houden zoekboeken nou eigenlijk in? Over het algemeen zijn het boeken op een vrij groot formaat vol met plaatjes. De uitdaging is dat kinderen plaatjes zoeken op de pagina’s. Op deze manier leren ze heel goed om dingen te benoemen en je kan ze ook erg goed nieuwe woorden leren. Er zijn zoekboeken met allerlei onderwerpen en er is dus altijd wel ééntje die bij je kindje past. Het is ook erg leuk om een zoekboek cadeau te geven! Hieronder vind je een aantal zoekboeken die ik zeker een aanrader vind!

Bobbi’s wereld kijk- en zoekboek

Bobbi zoekboek
Bron: Bol.com

Bobbi is een zeer geliefd karakter onder vooral de kleinste kinderen. Er zijn ontzettend veel boeken van Bobbi die allemaal een bepaald thema hebben. Ook wij zijn erge fan van Bobbi! Het kijk- en zoekboek van Bobbie vind ik dan ook zeker en aanrader! Op herkenbare plaatsen zoals de speelzaal, de kinderboerderij en het zwembad vermaken Bobbi en zijn vriendjes zich met alles wat er te doen valt. Je kijkt je ogen uit! En op elke pagina staan voorwerpen die je kunt zoeken.

Bobbi’s wereld kijk- en zoekboek bestellen.

Twaalf maanden in het bos

12 maanden in het bos
Bron: Bol.com

Kinderen hebben over het algemeen een grote interesse in dieren en de natuur. Ik dit leuke zoekboek worden deze twee dingen met elkaar gecombineerd. Dit zoekboek laat de verandering van de seizoenen zien van maand tot maand. Wat doen de dieren in het bos? Wie slaapt er overdag? Wie krijgt er nu kleintjes? Welk dier woont waar? Op zoek naar de antwoorden beleeft je peuter of kleuter eindeloos veel kijkplezier.

Twaalf maanden in het bos bestellen.

Mijn grote voertuigen kijk-en zoekboek

Mijn grote voertuigen kijk-en zoekboek
Bron: Bol.com

Ik weet niet hoe het met jullie kinderen zit, maar Daan is echt dol voertuigen. Hij kan helemaal door het dolle gaan als hij een vrachtwagen, trein of vliegtuig ziet. Een zoekboek met voertuigen is dan natuurlijk ook super leuk! Zie jij de graafmachine met de grote schep en welke boten liggen er in de haven? Op het bouwterrein, op de boerderij, bij de brandweer of in de stad… in dit mooie boek staan meer dan 100 voertuigen om te ontdekken!

Mijn grote voertuigen kijk-en zoekboek bestellen.

Wat hoort Poes? Het grote geluiden zoekboek

Wat hoort Poes? Het grote geluidenzoekboek
Bron: Bol.com

Kinderen moeten de hele wereld nog ontdekken en daar horen natuurlijk ook alle geluide bij! Wat hoort poes allemaal? Poes gaat op pad in een wereld vol geluiden. Wat hoort ze op de boerderij, in het park en in de dierentuin? Onderweg ontmoet Poes heel veel dieren. Weet jij wat die dieren eten? Op elke plaat kun je een kleur ontdekken en een vergelijking leren. En je leert tellen van één tot tien! Kun je ook overal het blauwe kevertje vinden?

Wat hoort Poes? Het grote geluiden zoekboek bestellen.

Een keuze maken

Er zijn zo ontzettend veel zoekboeken te krijgen dat het soms lastig is om het boek te kiezen dat het beste bij je kindje past. Ik zou zeggen kijk naar de interesses van je kind en naar wat jij hem graag zou willen leren. Er is altijd wel een boek te vinden dat bij je kind past. De boeken zijn ook bij ontzettend veel winkel te krijgen, hieronder volgt nog even een lijstje van leuke winkels! Naast online winkelen kan je natuurlijk ook naar de plaatselijke boekenzaak gaan en als je kindje oud genoeg is kan je hem misschien zelf één uit laten zoeken.

Heb jij nog een leuke tip voor een zoekboek? Laat dan vooral even een reactie achter, want ik ben erg benieuwd naar jullie ervaringen met deze soort boeken.

Mocht je op de bestellen knop geklikt hebben, dan zie je dat je naar de boeken op Bol.com wordt doorgestuurd. Er zijn natuurlijk nog veel meer leuke shops waar je leuke zoekboeken kunt scoren! Denk bijvoorbeeld aan; Intertoys, Top1Toys, BartSmitILoveSpeelgoed en Bruna.

Volg jij Happinessfromme al op Facebook, InstagramBloglovin of Pinterest? [AdSense-A]

 

 

Ik heb al een keer een super leuk zoekboek mogen recenseren, je kunt hem hier lezen. 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.