Eetdagboek [Download]

 7,49 incl. BTW

Aan je eetpatroon werken? Kies dan voor dit eetdagboek van 115 pagina’s! 13 weken lang je maaltijden plannen, doelen stellen en je resultaten bijhouden. Daarnaast heb je de ruimte om elke dag bij te houden wat je wanneer gegeten hebt, of je genoeg gedronken hebt en of er die dag factoren waren die je eetgedrag beïnvloedt hebben.

Scroll iets verder naar beneden voor alle informatie over dit eetdagboek.

*Dit artikel is alleen voor persoonlijk gebruik en niet bestemd voor commerciële doeleinden. Het is niet toegestaan om dit document door te sturen aan derden! Tevens kan dit product niet geretourneerd worden, gezien het een download betreft die na ontvangst van de betaling direct beschikbaar en te downloaden is.

Categorie: Tag:

Beschrijving

Eetdagboek

Op zoek naar een eetdagboek die verder kijkt dan alleen je eetpatroon? Een dagboek waarin je ook je gevoelens kwijt kunt en zo een verband kunt leggen tussen je emoties en je eetgedrag.

Ik zal me eerst even voorstellen. Mijn naam is Nadia en ik worstel al lange tijd met mijn gewicht. Door een eetdagboek bij te houden, merk ik dat ik meer inzicht krijg in mijn eetpatroon. Daarnaast vind ik het fijn om voor elke week een weekmenu te maken. Ten eerste is dat makkelijk voor mijn boodschappenlijstje, maar daarnaast heeft het mij houvast wat betreft eten. Op het moment zelf hoe ik dan niet meer na te denken wat ik moet eten en zo maak ik minder snel verkeerde impulsieve beslissingen.

Het ontstaan van dit eetdagboek

Zelf hield ik alles bij op losse papiertjes of in simpele schriftjes, maar daarmee raak je snel het overzicht kwijt. Mijn idee was om een eetdagboek aan te schaffen, zodat ik alles overzichtelijk bij kan houden en ik later iets zou hebben waar ik op terug on kijken. Tijdens een periode dat je intensief met je eetpatroon bezig bent leer je veel en het is fijn omdat later terug te kunnen lezen. Zeker als je even in een dipje komt!

Helaas kon ik geen passend eetdagboek vinden. Ze waren (voor mij) vaak incompleet, maar ook saai, te groot of juist te klein. Vandaar dat ik er zelf één heb gemaakt! Alles waarvan ik denk dat je het nodig (kunt) hebben om je eetpatroon aan te passen staat erin. De focus ligt natuurlijk op je eetpatroon, maar daarnaast is het ook belangrijk om te kijken hoe het mentaal gaat!

Doel van dit eetdagboek

In dit eetdagboek kan je gedurende 13 weken je eetpatroon bijhouden. Daarnaast heb je de ruimte om je doelen te formuleren, je resultaten bij te houden en je maaltijden te plannen. Aan het einde van de 13 weken heb je een goed overzicht van je eetgedrag en de emoties die daarbij komen kijken. Deze twee dingen helpen je om in te zien wat voor invloed je emoties hebben op je eetgedrag. Door te plannen maken je minder snel impulsieve beslissingen, wat meestal betekend minder snel verkeerde keuzes. Aan het begin van de 13 weken stel je je doelen (met foto en motivatie), aan het einde maak je de balans op, wederom met foto! Heb jij je doelen weten te bereiken, of, nog belangrijker, heb je stappen in voor jou de juiste richting gemaakt? Je hebt in elk geval een mooi boekwerk, waarin je terug kijken naar hoe het gegaan is, je leermomenten kan noteren en tips aan jezelf terug kan lezen.

Inhoud

115 pagina’s

 • Begin
  Bepaal je startpunt, hoe sta je er nu voor? Kijk bewust naar jezelf en motiveer voor jezelf goed waarom je af wilt vallen/gezonder wilt worden.
 • Doel
  Haalbare doelen stellen is belangrijk. Veel kleine doelen behalen, dragen immers bij aan de voortgang om een groter doel te behalen.
 • Resultaten
  Het is altijd fijn om je geboekte resultaten in één opslag te kunnen bekijken, vandaar dit fijne overzicht. Naast je gewicht en je BMI, vul je ook je maten in centimeters in. Dat doe je natuurlijk met een reden! Je valt namelijk niet alleen in kilo’s af, maar ook in centimeters.
 • Hoe ziet een week eruit? (13x)
  Iedere week bestaat uit verschillende delen. Allereerst een pagina waarop jij je doelen voor die week kunt verwoorden. Dit kunnen grote, maar ook kleine doelen zijn. Daarna vind je een weekmenu planner. Je week plannen zorgt ervoor dat je minder impulsief verkeerde keuzes maakt. Vervolgens vind je de pagina’s waarop je per dag bij kunt houden wat je daadwerkelijk gegeten en gedronken hebt. Elk vakje achter vocht staat voor 250 ml. Tenslotte is er nog een pagina genaamd “deze week was…”. Op deze pagina kan je alles kwijt over de week wat je wilt. Dingen die je moeilijk vond, uitdagingen die mee vielen of belangrijke “lessen” voor de toekomst.
 • Eind
  Na 13 weken aandachtig bezig te zijn geweest met je voeding, hoop ik dat je je doelen bereikt hebt. Of je nu fitter wilde worden, af wilde vallen of een combinatie ervan, je hebt er hard voor gewerkt als je dit eetdagboek helemaal bijgehouden hebt! Plak de voor en na foto in en zie het verschil! Misschien niet alleen qua omvang, maar wellicht ook in uitstraling!
 • Om te bewaren
  Tot slot vind je nog een aantal pagina’s waar je bijvoorbeeld websites kunt noteren (of wat jij ook maar wilt). Denk bijvoorbeeld aan je favoriete online recepten of website’s met tips die jou hebben geholpen om je eetpatroon aan te pakken.

Varianten!

Een eetdagboek in kleur is natuurlijk heel erg tof, maar ik kan mij ook voorstellen dat je zwart/wit ook helemaal prima vindt. Daarom is er ook een eetdagboek in het zwart/wit in de webshop! Hij is helemaal hetzelfde, alleen niet in kleur en dat zie je terug in de voordeligere prijs. De fysieke eetdagboeken zijn allebei op A5 formaat, liever groter? Kies dan voor een download exemplaar. Deze moet je zelf nog printen, maar dit is ook in de prijs terug te zien.

Houd je vooruitgang bij!

Voor welk doel je het eetdagboek ook gebruikt, het is natuurlijk fijn om je vooruitgang ook een beetje in de gaten te houden! Check daarvoor eens de mijlpaalkaarten hieronder. Dankzij de mijlpaalkaarten kan je jezelf stimuleren en tegelijkertijd je vooruitgang zowel op papier als in foto’s bijhouden.

*Dit artikel is alleen voor persoonlijk gebruik en niet bestemd voor commerciële doeleinden. Tevens is het niet toegestaan om dit document door te sturen aan derden!

Dit product kan niet geretourneerd worden, gezien het een download betreft die na ontvangst van de betaling direct beschikbaar en te downloaden is.

Volg Happinessfromme ook op Facebook, Instagram & Pinterest en blijf op de hoogte van o.a. de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates & nog veel meer leuks…

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.