Een winactie achter de schermen en de voorwaarden.

Af en toe komt er op mijn blog een leuke winactie voorbij. Waarom? Eigenlijk gewoon als een soort bedankje voor mijn lezers. Natuurlijk zou het leuk zijn om jullie allemaal zo af en toe een leuk presentje te geven, maar ik ben nu eenmaal geen Oprah Winfrey ;). Hoe gaat zo’n winactie nou in zijn werk achter de schermen? Dat lees je in deze blog.

De blog schrijven

Als ik een winactie organiseer, dan maak ik daar altijd een leuke blog van. Ik maak mooie foto’s van het te winnen product (als ik het product zelf ook heb, als ik die niet heb, dan gebruik ik aangeleverd beeldmateriaal) en schrijf er een leuk stuk bij. Onderaan de blog kan je lezen hoe je kans maakt op de prijs. De blog deel ik meestal ook op Social Media.

Jullie als lezers kunnen dit vervolgens lezen en beslissen of je hieraan mee wilt doen. Ik vermeld altijd tot en met wanneer je mee kan doen met de winactie. Als deze datum voorbij is, dan kan ik weer aan het werk!

Let op! Prijzen worden alleen binnen Nederland en België verzonden! Helaas zijn de verzendkosten naar het buitenland zo hoog, dat wij niet naar nog meer landen kunnen verzenden.

Een winnaar kiezen

Als de einddatum van de winactie is verstreken, moet er dus een winnaar gekozen worden. Het is niet zo dat ik iemand kies en dan klaar. Ik zoek uit wie er allemaal mee heeft gedaan en of iedereen aan de eventuele voorwaarden heeft voldaan. Uit de mensen die mee hebben gedaan en aan de voorwaarden hebben voldaan wordt een winnaar gekozen.

Bekendmaking winnaar

Met de winnaar wordt na afloop van de winactie persoonlijk contact opgenomen, zorg er dus voor dat ik je kan bereiken via de mail (let op, mijn berichten komen soms in de spam terecht). Nadat ik contact heb gezocht met de winnaar, heeft hij/zij 2 dagen de tijd om de prijs te claimen (tenzij anders vermeld). Als dit niet gebeurd, dan komt de prijs te vervallen of wordt hij opnieuw verloot (de manier waarop hij opnieuw verloot wordt is aan mijzelf (Happinessfromme)/de samenwerkende partij). Winnaars worden NIET bekend gemaakt op de blog, het is aan henzelf of ze het kenbaar willen maken!

Verzending

De verzending van de prijs regel ik soms zelf en soms wordt het door het samenwerkende bedrijf geregeld.

Helaas worden ook verzendkosten steeds duurder, om het leuk en betaalbaar te houden heb ik gekeken naar betaalbare opties. Als je meedoet met een winactie, dan ga je akkoord met de manier waarop je pakket verzonden wordt.

Verzending binnen Nederland

Brievenbuspakketjes binnen Nederland worden naar een DHL Pakketpunt gestuurd, de winnaar kan zelf aangeven naar welk DHL Pakketpunt het gestuurd mag worden. Als winnaar moet je dan alleen nog even zelf je pakketje oppikken bij het DHL Pakketpunt als het klaar ligt.

Ook gewone pakketjes binnen Nederland worden naar een DHL Pakketpunt gestuurd, de winnaar kan zelf aangeven naar welk DHL Pakketpunt het gestuurd mag worden. Als winnaar moet je dan alleen nog even zelf je pakketje oppikken bij het DHL Pakketpunt als het klaar ligt.

Verzending naar België

Mocht een prijswinnaar uit België komen, dan wordt zowel een brievenbuspakketje als een gewoon pakket naar een Mondial Pakketpunt gestuurd. De winnaar kan zelf aangeven naar welk Mondial Pakketpunt het gestuurd mag worden. Als winnaar moet je dan alleen nog even zelf je pakketje oppikken bij het Mondial Pakketpunt als het klaar ligt.

Aansprakelijkheid verzending

Ieder pakket dat ik verzend is altijd met een track&trace code te volgen.

Indien op bovenstaande verzendwijze een uitzondering gemaakt wordt, dan vermeld ik dit duidelijk.

Mocht je een prijs niet of beschadigd ontvangen hebben, dan mag je uiteraard contact met mij opnemen! Ik ga er dan alles aan doen om te zorgen dat je de prijs alsnog in een goede staat ontvangt. Mocht dit echter niet lukken, dan kan ik daar helaas niets aan doen. Tegenover niet ontvangen of beschadigd ontvangen prijzen staat geen compensatie of vergoeding, dit is onmacht van Happinessfromme en Happinessfromme is daar dan ook niet voor aansprakelijk.

Het samenwerkende bedrijf verstuurd de prijs

Het kan ook gebeuren dat er een winactie online komt in samenwerking met een bedrijf. Wanneer dit het geval is, dan zal ik de gegevens van de winnaar aan het bedrijf door moeten geven in verband met de verzending. Hier ga je dan ook mee akkoord als je mee doet. Happinessfromme is echter niet verantwoordelijk voor het wel/dan niet ontvangen van de prijs. Op het moment dat ik de gegevens doorgegeven heb aan het bedrijf, nemen zij dit over.

Mocht je een prijs niet of beschadigd ontvangen hebben, dan mag je uiteraard contact met mij opnemen! Ik ga er dan alles aan doen om te zorgen dat je de prijs alsnog in een goede staat ontvangt. Mocht dit echter niet lukken, dan kan ik daar helaas niets aan doen. Tegenover niet ontvangen of beschadigd ontvangen prijzen staat geen compensatie of vergoeding, dit is onmacht van Happinessfromme en Happinessfromme is daar dan ook niet voor aansprakelijk.

Persoonlijk berichtje;

Ik hoop dat ik zo voor jullie inzichtelijk heb gemaakt hoe een winactie op mijn blog op dit moment in zijn werk gaat. Mocht je vragen hebben, stel ze dan gerust! Ik hoop dat jullie net zoveel plezier beleven aan de winacties als mij. De regels klinken streng, maar dat valt wel mee. Helaas zijn er mensen die misbruik maken van winacties en niet eerlijk zijn over het ontvangen van de prijs, vandaar de regels en voorwaarden.

Check ook even de Cookie-policy en de Privacyverklaring, de Disclaimer kan je hier teruglezen.