Een winactie achter de schermen.

Af en toe komt er op mijn blog een leuke winactie voorbij. Waarom? Eigenlijk gewoon als een soort bedankje voor mijn lezers. Natuurlijk zou het leuk zijn om jullie allemaal zo af en toe een leuk presentje te geven, maar ik ben nu eenmaal geen Oprah Winfrey ;). Hoe gaat zo’n winactie nou in zijn werk achter de schermen? Dat lees je in deze blog.

De blog schrijven

Als ik een winactie organiseer, dan maak ik daar altijd een leuke blog van. Ik maak mooie foto’s van het te winnen product en schrijf er een leuk stuk bij. Onderaan de blog kan je lezen hoe je kans maakt op de prijs. De blog deel ik meestal ook op Social Media.

Jullie als lezers kunnen dit vervolgens lezen en beslissen of je hieraan mee wilt doen. Ik vermeld altijd tot en met wanneer je mee kan doen met de winactie. Als deze datum voorbij is, dan kan ik weer aan het werk!

Een winnaar kiezen

Als de einddatum van de winactie is verstreken, moet er dus een winnaar gekozen worden. Het is niet zo dat ik iemand kies en dan klaar. Ik zoek uit wie er allemaal mee heeft gedaan en of iedereen aan de eventuele voorwaarden heeft voldaan. Uit de mensen die mee hebben gedaan en aan de voorwaarden hebben voldaan wordt een winnaar gekozen.

Bekendmaking winnaar

Met de winnaar wordt na afloop van de winactie persoonlijk contact opgenomen, zorg er dus voor dat ik je kan bereiken via de mail (let op, mijn berichten komen soms in de spam terecht). Nadat ik contact heb gezocht met de winnaar, heeft hij/zij 3 dagen de tijd om de prijs te claimen (tenzij anders vermeld). Als dit niet gebeurd, dan komt de prijs te vervallen of wordt hij opnieuw verloot (de manier waarop hij opnieuw verloot wordt is aan mijzelf (Happinessfromme)/de samenwerkende partij). Winnaars worden NIET bekend gemaakt op de blog, het is aan henzelf of ze het kenbaar willen maken!

Verzending

Aangezien ik mijn winacties op dit moment nog zelf organiseer, verzend ik ze ook zelf. Een pakket verzend ik altijd met een track&trace code (PostNL) en ook pakketjes die door de brievenbus passen verzend ik met een track&trace code (PostNL). Hier kan echter een uitzondering op gemaakt worden, maar dit vermeld ik dan duidelijk. Mocht ik een prijs met een postzegel verzenden, dan maak ik een filmpje dat hij op de post gaat. Ik ben daarna niet meer aansprakelijk voor het ontvangst van de prijs, in bijna alle gevallen komen de prijzen namelijk gewoon aan.

Winactie in samenwerking met een bedrijf

Het kan ook gebeuren dat er een winactie online komt in samenwerking met een bedrijf. Wanneer dit het geval is, dan zal ik de gegevens van de winnaar aan het bedrijf door moeten geven in verband met de verzending. Hier ga je dan ook mee akkoord als je mee doet. Happinessfromme is echter niet verantwoordelijk voor het wel/dan niet ontvangen van de prijs. Op het moment dat ik de gegevens doorgegeven heb aan het bedrijf, nemen zij dit over. Mocht je een prijs niet ontvangen hebben, dan mag je uiteraard contact met mij opnemen, dan ga ik alles doen wat ik kan om te zorgen dat je hem alsnog krijgt. Mocht dit echter niet lukken, dan kan ik niets meer doen. Hier staat dan ook geen compensatie of iets dergelijks tegenover, want dit is onmacht van Happinessfromme. Ook voor prijzen die wel verzonden maar niet ontvangen zijn ben ik niet aansprakelijk.

Persoonlijk berichtje;

Ik hoop dat ik zo voor jullie inzichtelijk heb gemaakt hoe een winactie op mijn blog op dit moment in zijn werk gaat. Mocht je vragen hebben, stel ze dan gerust! Ik hoop dat jullie net zoveel plezier beleven aan de winacties als mij. De regels klinken streng, maar dat valt wel mee. Helaas zijn er mensen die misbruik maken van winacties en niet eerlijk zijn over het ontvangen van de prijs, vandaar de regels en voorwaarden.

Check ook even de Cookie-policy en de Privacyverklaring, de Disclaimer kan je hier teruglezen.