| Zomer | De leukste waterspelletjes !

Waterspelletjes

| Zomer | De leukste waterspelletjes !

Met het weer in Nederland weet je natuurlijk nooit wat je kunt verwachten in de zomer. Als het dan een paar dagen heerlijk weer is, dan genieten wij daar enorm van! Op deze dagen spelen wij graag met water en daarom deel ik vandaag de leukste waterspelletjes met jullie.

Waterspelletjes

Zodra het zonnetje schijnt en de temperaturen echt lekker warm zijn, spelen wij thuis erg graag met water! Maar wat voor leuke dingen kan je allemaal doen met water? In deze blog geef ik je verschillende ideeën van leuke waterspelletjes.

Waterballonnen

Bron: Bol.com

Vroeger toen ik zelf nog klein was, was ik dol op waterballonnen. Ik weet nog dat je die dingen altijd om te kraan moest wurgen en vaak scheurden ze dan al uit. Een zakje met waterballonnen was dan ook zo op. Gelukkig heb ik nu en ideaal hulpmiddel gevonden om makkelijk waterballonnen op te kunnen blazen. Ik had verwacht dan Daan met zijn nog geen drie jaar er nog niet mee om kon gaan, maar hij vind het juist geweldig!

Je vult de pomp met water en draait de dop er weer op. De ballon doe je om het tuitje. Dan komt het mooiste werk volgens Daan, namelijk het pompen! Als er genoeg druk in de pomp zit, druk je op het knopje en dan wordt de ballon gevuld met wat. Knoopje erin en gooien maar! De knoopjes kan Daan nog niet zelf, maar de rest gaat hem goed af! Ik heb altijd een zakje waterballonnen op voorraad, want je zal maar net zien dat je zonder zit 😉 .

Bunch O Balloons!

Bron: Bol.com

Ik ben nog iets leuks tegengekomen, wat ik zelf niet van vroeger ken. Bunch O Balloons! Sluit de tros met ballonnen aan op een waterpunt (waterslang of kraan) en kijk hoe de Bunch O Balloons zich met water vullen en vanzelf dichtgaan. Super handig, want je hoeft zelf geen knopen meer te leggen!  Je kunt zo rond de 100 ballonnen per minuut vullen!

Dit is denk ik vooral leuk voor de oudere kinderen, die ook echt een waterballonnen gevecht houden. Daan vindt het zelf vullen van de waterballonnen veel te leuk om te doen.

Zwembad

Bron: Bol.com

Een zwembad mag met lekker weer natuurlijk niet ontbreken. Wij zijn een beetje in een luxe positie met zwembaden. Wij hebben een rond zwembad met metalen frame van 305 cm en een rechthoekig zwembad met metalen frame van 300×200 cm. We hebben de vierkante nu staan, echt heerlijk! Het fijne is dat het een zwembad met pomp is, dus het water blijft lekker schoon. We hebben ook een klein badje voor Daan gekocht, wel zonder pomp en chloor, maar doordat hij niet te groot is, kunnen we hem makkelijker iedere avond leeggooien. Hij is 122×122 cm. We hebben een handige tuindouche die erboven staat, zodat we ons ook even lekker af kunnen spoelen buiten. Naast het zwembad doen we vaak ook nog water in zijn schelp. We gebruikten de schelp eerst als zandbak, maar sinds Daan zijn zandtafel heeft (daarover later meer), wordt de schelp niet meer gebruikt. In zijn schelp mag hij blubber maken, want dat vindt hij heerlijk om te doen.

Watertafel

Bron: Bol.com

Wat bij ons thuis ook een echte hit is, is een watertafel! Wij hebben er twee, een mooie grote die gewoon in de achtertuin staat en een kleinere die op de camping staat. Daan kan er echt heerlijk mee spelen, hij doet een soort van rollenspellen, laat bootjes varen en zinken. Hij heeft de piraten watertafel, maar de andere die je op foto hiernaast ziet vind ik ook erg mooi! Ik was eerst bang dat hij er maar heel even mee zou spelen, maar zelfs mijn neefje en nichtje van vier en vijf jaar oud spelen er graag mee als ze bij ons zijn.

Overige

Naast de bovenstaande grote dingen hebben we natuurlijk ook nog wat klein speelgoed waarmee je met water kan spelen. Daan sjouwt graag met zijn gieter rond om de plantjes en de visjes water te geven 😉 . Daarnaast hebben we natuurlijk waterpistooltjes en van die foam buizen waar je water in opzuigt en dan weg kan spuiten. Wij komen de zomer wel door 😉 .

Waar te koop?

Mocht je op de plaatjes geklikt hebben, dan zie je dat je naar het product op Bol.com wordt doorgestuurd. Er zijn natuurlijk nog veel meer leuke shops waar je leuk waterspeelgoed kunt scoren! Denk bijvoorbeeld aan; Intertoys, Top1Toys en BartSmit.

Heb jij nog een leuke tip voor speelgoed met water? Laat dan vooral even een reactie achter!

[AdSense-A]

 

 

 

Nog meer blogs over de zomer lezen? Neem dan hier even een kijkje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top
Copyright © 2020 Happinessfromme. - Op deze blog lees je gesponsorde content en affiliate links. Lees hier meer over in de disclaimer. Tevens kan je in de privacyverklaring alles lezen over hoe we je privacy waarborgen en meer over de cookie policy. Happinessfromme is onderdeel van Nadia Media en staat bij de KvK geregistreerd onder nummer 73544523.
error: Helaas...