Veilig zwemmen met je kind, hoe doe je dat?

Veilig zwemmen

Veilig zwemmen met je kind, hoe doe je dat?

Vandaag is officieel de zomer begonnen en we hopen allemaal natuurlijk op mooi weer. Lekker van het zonnetje genieten, op een terrasje of in de tuin. Wij houden ook erg van zwemmen! Daan is nog niet zo oud dat hij al een diploma kan halen, dus we moeten goed opletten. Maar hoe kan je kind veilig zwemmen? Daar ga ik in deze blog verder op in.

Veilig zwemmen

Kinderen zou ik zelf nooit zonder toezicht laten zwemmen. Sowieso niet als ze nog geen zwemdiploma hebben, maar ook niet als ze nog niet zo lang hun diploma hebben. Je hoeft er dan natuurlijk niet meer bovenop te staan, maar ik zou wel altijd een oogje in het zeil houden. Voor kinderen zonder zwemdiploma zijn er een heleboel hulpmiddelen om het zwemmen veiliger te maken.

Zwemband

Voor baby’s is er een speciale baby zwemband. Het is een ring met een zitje erin, waar ze in kunnen hangen. Op deze manier kunnen ze heerlijk over het water dobberen (uiteraard altijd onder begeleiding van papa en/of mama). De zwemringen zijn in twee verschillende maten verkrijgbaar;

De gele, tot 1 jaar of tot 11 kilo
De oranje, van 1 tot 2 jaar of tot 15 kilo

Zwemtrainer

Kinderen vanaf 3 maanden kunnen gebruik gaan maken van een zwemtrainer. In deze band liggen ze op hun buik over een band. Het stimuleert de natuurlijke zwembewegingen van je kindje waardoor ze kunnen ontdekken hoe leuk zwemmen is. De zwemtrainers zijn in drie verschillende maten verkrijgbaar;

Zwemtrainer
Bron: Bol.com

Easyswim

De Easyswim is een hulpmiddel bij het zwemmen dat steeds populairder wordt. Het is een zwemvest met drijvers erin, die je er langzaamaan uit kan halen, zodat je kind steeds meer zelf moet zwemmen. In steeds meer zwembaden wordt ook zwemles gegeven met de Easyswim. In vergelijking met andere hulpmiddelen bij het zwemmen is de Easyswim vrij prijzig, maar ik moet zeggen dat wij er wel heel tevreden over zijn!

Er zijn drie verschillende soorten Easyswims te krijgen allemaal in verschillende maten:

EasySwim Baby
Easyswim baby
Bron: Easyswim

Voor je jonge kindje is het het erg goed op al vroeg aan water te wennen. Het is namelijk erg goed voor de ontwikkeling en motorische vaardigheden. Als je kindje nog klein is, dan is de grootste uitdaging om je kindje lekker warm te houden. In een Easyswim baby pak kan een kindje twee keer langer in het water blijven zonder het koud te krijgen. Let wel op, want het Easyswim baby pak is géén reddingsvest en bevat dan ook geen drijfmiddelen.

Verkrijgbaar in het blauw en roze en in de volgende maten;
– S, 3-6 maanden
– M, 6-12 maanden
– L, 12-18 maanden
– XL, 18-24 maanden

De Easyswim voor baby’s is hier te bestellen.

EasySwim Fun

De Easyswim fun is prima te gebruiken bij recreatief zwemmen en op vakantie. Je kindje krijgt meer zelfvertrouwen en hij houdt zijn volledige bewegingsvrijheid. Kinderen die een Easyswim fun dragen zijn vaak actiever en hebben meer plezier. Let wel op, want drijfpak is alleen een drijfhulpmiddel en kan absoluut niet beschouwd worden als een reddingsvest.

Verkrijgbaar in de volgende kleren en maten;
Roze maat S, 13-17 kilo, 3-4 jaar / Blauw maat S, 13-17 kilo, 3-4 jaar
De Roze maat M, 17-24 kilo, 4-5 jaar / Blauw maat M, 17-24 kilo, 4-5 jaar
Roze maat L, 24-28 kilo, 5-6 jaar / Blauw maat L, 24-28 kilo, 5-6 jaar

Easyswim Fun
Bron: bol.com
Easyswim Pro

De EasySwim Pro is het drijfpak dat gebruikt wordt bij het geven van zwemlessen. Hij zorgt ervoor dat kinderen makkelijker, beter, sneller en met meer plezier leren zwemmen. Door het perfect uitgebalanceerde drijfvermogen biedt hij een stabiele ligging, een volledige bewegingsvrijheid en hogere veiligheid. Let wel op, want drijfpak is alleen een drijfhulpmiddel en kan absoluut niet beschouwd worden als een reddingsvest.

Easyswim Pro
Bron: Easyswim

Verkrijgbaar in het blauw/blauw en blauw/roze en in de volgende maten;
– XS, 13-16 kilo
– S, 14-17 kilo
– M, 17-24 kilo
– L, 24-28 kilo
– XL, 28-38 kilo
– XXL, 38-45 kilo

De Easyswim Pro is hier te bestellen en via Bol.com.

Zwembandjes

Bij ons in het zwembad mogen kinderen bandjes om, zodra ze kunnen lopen. Als je zelf met je kindje in het openbaar gaat zwemmen, kan je natuurlijk zelf bepalen of je hem zwembandjes om doet of iets anders. Ik zou je echter wel aanraden dat als je in een zwembad gaat zwemmen, je even informeert wat bij hen de regels zijn omtrent bandjes, dit kan namelijk per zwembad verschillen.

Wist je dat zwembandjes ook verkrijgbaar zijn in verschillende maten? Zo zijn er zwembandjes voor kinderen tot 15 kilo en zwembandjes voor kinderen van 15-30 kilo.

Puddle Jumper

Lekker spelen in het water, met de Puddle Jumper geniet je kindje lekker van al zijn bewegingsvrijheid. Met de Puddle Jumper verhoog je het vertrouwen van je kind in het water en het komt de zwemvaardigheid ten goede. De Puddle Jumper heeft een verstelbare klikband die zorgt voor extra veiligheid, want hij is niet zelfstandig uit te trekken. Geschikt voor kinderen tussen de 15 en 30 kg. Je kunt hier de Puddle Jumper in een kleur naar keuze bestellen.

Puddle Jumper
Bron: Bol.com

Ps. Deze tips zijn natuurlijk niet alleen handig in de zomer, want ook in de winter kan je natuurlijk lekker gaan zwemmen met je kindje in een van de vele zwembaden die Nederland rijk is.

Zoals je misschien wel al gezien hebt word je doorgelinkt naar Bol.com en Easyswim als je op de links klinkt. Natuurlijk zijn er online en offline winkels die producten verkopen om veilig te zwemmen. Denk bijvoorbeeld aan; Intertoys, Hema, Decathlon, Blokker, Bart Smit en VidaXL.

Volg jij Happinessfromme al op Facebook, InstagramBloglovin of Pinterest? [AdSense-A]

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top
Copyright © 2020 Happinessfromme. - Op deze blog lees je gesponsorde content en affiliate links. Lees hier meer over in de disclaimer. Tevens kan je in de privacyverklaring alles lezen over hoe we je privacy waarborgen en meer over de cookie policy. Happinessfromme is onderdeel van Nadia Media en staat bij de KvK geregistreerd onder nummer 73544523.
error: Helaas...