“3” dingen die je in de laatste loodjes niet meer kunt horen!

De laatste loodjes…

Misschien herken je het wel, de laatste loodjes van de zwangerschap, je hormonen gieren door je lijf en je bent er helemaal klaar mee. Zo ging het bij mij ongeveer! Dan heb je ook nog al die dingen die je aan einde van je zwangerschap echt niet meer kunt horen.

Goed bedoelde adviezen

Lang leve al die mensen die je overspoelen met goed bedoelde adviezen. Zoals ik al schrijf zijn ze goed bedoeld en het is dus vervelend om er iets over te zeggen, maar soms… De meeste adviezen die je te horen krijgt weet je natuurlijk al en door je hormonen raak je geprikkeld. Daarom, neem de adviezen tot je, adem in, adem uit, tel tot drie en glimlach 😉

De lijst!

Nou, hier komt een hele lijst met van die goedbedoelde adviezen. De bedoeling was om drie dingen te noemen, maar er blijven maar dingen mijn hoofd invliegen, dus de lijst wordt iets langer!

* “Probeer zoveel mogelijk slaap te pakken!” (Ja dat wil ook goed als je niet weet hoe je moet liggen ‘s nachts.)
* “Geniet nog maar even van je vrijheid.” (Yeah sure, met een baby kan je natuurlijk niets meer.)
* “Je gaat toch wel borstvoeding geven?” (Want zonder overleeft een baby natuurlijk niet… Doe wat het beste voor je voelt!)
* “Het is niet waar dat je voor twee moet eten.” (Oké, dat weet ik zelf ook wel, maar het is zo lekker.)
* “Wat er nu aan komt, moet er straks weer af.” (Moeten? Misschien vind ik dat kilootje extra wel fijn!)
* “Je kan nog prima seksen hoor!” (Ja, want ik voel me ook mega sexy met die dikke buik en heb er echt zin in.)
* “Je hoeft je geen zorgen maken hoor, het komt wel goed.” (Een baby krijgen doe je elke dag en je weet precies wat je moet doen, dus nee hoor ik maak me geen zorgen.)
* “Bevallen kan prima zonder pijnbestrijding.” (Vooral als een man het zegt! Die weet natuurlijk precies hoe zo’n bevalling voelt!)
* “Na de bevalling ben je de pijn zo vergeten.” (Dat eerste moment dat je je kindje ziet ben je het inderdaad zo vergeten, de week erna wordt je er nog wel steeds aan herinnerd hoor 😉 .)

Ik heb ze gehoord!

Veel van de bovenstaande adviezen heb ik ook gehoord, nogmaals allemaal goed bedoeld, maar ik denk dat je er niet veel mee kan als aanstaande moeder. Toch is het ook heel lief als mensen je willen helpen, brand ze dus niet direct af.

Ben ik wat vergeten?

Hoe was de laatste periode van jouw zwangerschap? Heb je bovenstaande adviezen ook allemaal gekregen? Of ben ik er zelfs nog een paar vergeten?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.